6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

民房

已喂母乳10個月,全埋身,不過想準備轉奶粉了,請問媽媽們有否奶粉推介? 自己有睇過皇家美素加宜,請問宜隻好嗎?

複式洋房

Bika 發表於 21-5-28 23:49
已喂母乳10個月,全埋身,不過想準備轉奶粉了,請問媽媽們有否奶粉推介? 自己有睇過皇家美素加宜,請問宜 ...
自己呀b就飲開neurxxxx,果陣都同你一樣係人奶轉奶粉
上網比較過見佢母乳配方做得幾好唔只有hmo仲有mfgm,呢樣係做得好過其他品牌

民房

已喂母乳10個月,全埋身,不過想準備轉奶粉了,請問媽媽們有否奶粉推介? 自己有睇過皇家美素加宜,請問宜 ...

我BB係飲呢一隻啊,佢味道營養都似人奶,整體來說都好滿意

別墅

我個B就補緊aptamil essensis hmo,呢隻係姑娘介紹俾我,話似初乳又有益生元組合,對bb腸胃好,poopoo順得黎又去得靚~

別墅

2021勳章

bulgarian 發表於 21-5-29 20:59
上網比較過見佢母乳配方做得幾好唔只有hmo仲有mfgm,呢 ...

我小朋友都係食哩隻,貪佢平得黎有唔同成份,小朋友都好肯飲

別墅

上網比較過見佢母乳配方做得幾好唔只有hmo仲有mfgm,呢 ...
我當初人奶唔夠都係補佢, 見佢同bb幾夾, 便便又ok, 而且人奶同奶粉都唔借偏食邊樣, 幾順利

別墅

2021勳章

睇個BB夾唔夾得到,我自己就餵illumx比個b,入面有hmo同mos,都係人奶入面有嘅成份,個時都係用左一個星期左右就適應到,而家便便一日有一次

別墅

見佢價錢都唔貴, 有埋HMO 都係2百幾

複式洋房

我B由人奶轉奶粉係轉enfinitas,我覺得ok,因為似人奶咁淡口bb好快習慣左

複式洋房

我自己係揀大牌子,飲緊美贊臣既,鐘意佢有MFGM幫到腦仔發展,同埋都唔甜但小朋友又好肯飲,又唔會飲完就唔肯飲番人奶

複式洋房

kasugai 發表於 21-6-2 00:25
我B由人奶轉奶粉係轉enfinitas,我覺得ok,因為似人奶咁淡口bb好快習慣左
呢隻見官網有sample拎,30蚊有400g

別墅

kasugai 發表於 21-6-2 00:25
阿仔補奶粉都係飲緊佢, 啖口係岩BB, 佢人奶同奶粉都肯飲, 加固又順利

別墅

彩虹糖 發表於 21-6-2 18:35
其實任何奶粉都要比BB試過先知夾唔夾

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
彩虹糖 發表於 21-6-2 18:35
係,但留意番1號冇,因為1號唔可以做promo

禁止訪問

發表於 6 天前 |顯示全部帖子

洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子

我BB食緊呢隻,覺得佢吸收得唔錯,生長線有增長

民房

以一隻口碑幾好,我都係聽其他媽媽介紹俾我BB飲,我覺得佢有自己農場會比較安心d

洋房

我大寶飲皇家美素啊,便便出來軟身,So far抵抗力都幾好,所以細b都係跟住飲

別墅

我小朋友都係食哩隻,轉奶粉最緊要慢慢俾時間小朋友腸胃適應,跟住夾唔夾就要睇運氣了,不過我自己同朋友都有人食哩隻都食得好好

複式洋房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
呢款價錢唔算貴, 但營養種類算係幾齊幾好呀, 我仔都飲緊佢

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊