自由講場

跳至

首頁
45678...13

尾頁

複式洋房

回覆 外星語 的帖子

佢係有退款比我,但佢話嘅同事實不符,誠信有問題
唔通宜家開網店誠信有問題係正常嘅?

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

VV公主 發表於 21-5-29 19:45
回覆 VICTLEUNG 的帖子

你有冇睇清楚?!重點係講緊我追查嘅時候,發現佢講嘅嘢同我問郵差嘅事實有出入, ...

你放鬆一下自己,唔好太執著,有啲嘢唔係話你錯只係大家一人讓一步。
你咁執著你身邊人都好辛苦㗎

男爵府

你有冇睇清楚?!重點係講緊我追查嘅時候,發現佢講嘅嘢同我問郵差嘅事實有出入, ...

我很少同一post回多過2次,但對於不禮禮貌及屈人唔洗本,我樂於奉陪P

第一,我幾時話過你大哂

第二
而家係網購(一件衫)又嫌人工廠大廈,又嫌人星期六日唔開,網購係咁喎.

第四
樓主好努力回post,但感覺唔合心意就不太禮貌

第五
網店服務已非常好,應該又更多客看了這post會幫襯

子爵府

VICTLEUNG 發表於 21-5-29 20:11
我很少同一post回多過2次,但對於不禮禮貌及屈人唔洗本,我樂於奉陪P

第一,我幾時話過你大哂

網店服務已非常好,應該又更多客看了這post會幫襯???咁都叫服務好?哈哈!第一個唔會幫襯了

子爵府

VV公主 發表於 21-5-29 18:57
回覆 man11981 的帖子

多謝你

算啦,網上面啲人係咁㗎啦,唔係以事論事,純粹因為你個人喺度,有個人可以鬧下

男爵府

man11981 發表於 21-5-29 20:13
網店服務已非常好,應該又更多客看了這post會幫襯???咁都叫服務好?哈哈!第一個唔會幫襯了
...

這是我感覺,有乜問題,幫襯得網店,都知無即時服務,或只是part time,或受歡迎不會即時覆,賣一件衫,發錯貨,有個審犯嘅客,來回可能過百message,又肯退款,我真心覺得此網店一定有更多生意

子爵府

VICTLEUNG 發表於 21-5-29 20:29
這是我感覺,有乜問題,幫襯得網店,都知無即時服務,或只是part time,或受歡迎不會即時覆,賣一件衫,發 ...

我淨係知道間鋪發錯貨,做錯就要認,打就企定!做錯野就應該自己主動問返個客,點樣方便個客拎返件貨,自己call SF又好,包平郵叫個客幾番俾你都好,唔係仲要個客去就你呀!?咁都叫好服務?真係千古奇聞!!

理得個客係FTM唔得閒,定係忙返工唔得閒啫!個責任唔係過客度㗎嘛!見到有啲人咁樣去jer住樓主,真係睇唔過眼,總之件事就係發錯貨,個舖頭點去跟進,我睇到就係跟進得好差仲有人幫間舖頭護航嗰度離奇

男爵府

man11981 發表於 21-5-29 20:13
...

好認同你,都唔明乜依家做客做到咁悲

複式洋房

回覆 Anpanmama 的帖子

我宜家冇野啦~~係想比多啲人知佢嘅做法姐~~
大家自行去判斷~~

複式洋房

回覆 木土土 的帖子

咁我寄完正堂常個責任唔係完咗,咁我係唔係仲要跟住郵差同佢一齊寄過去?
何況之後我都有跟進吖,我唔明點解到宜家都好似講到係我錯咁。。。

另外,我係講緊佢誠信有問題,你覺得做網店可以做到咁嘅,你可以繼續幫襯,我又唔會有錢收

複式洋房

初初我只係講出我嘅難處,去唔到交比佢,後嚟佢要我平郵,我都有去,只係感覺有啲奇怪,但冇為難佢半句吖

係後其佢講啲嘢有問題,我先開始質疑佢

之後就更加覺得佢誠信有問題

我係想話比大家知佢有問題先出Post,唔係因為我不爽而出Post

至於有冇問題,就大家去判斷啦~~

琥珀宮

VV公主 發表於 21-5-29 22:00
回覆 木土土 的帖子

咁我寄完正堂常個責任唔係完咗,咁我係唔係仲要跟住郵差同佢一齊寄過去?

你寄完,人哋又收到,責任先算完!
你唔比真係寄失既咩!係咪真係寄失咗,都應該對方硬食先啱?

複式洋房

咁我都回吓你吖~~
第一,我只係話自己冇話自己大曬,又冇指名話你話我,做咩話我屈你

第二,我係唔止幫佢買咗一件衫,但有問題嘅只係一件
不過我幫襯過佢幾多唔係重點
其實如果佢冇比錯貨嘅話,一直係順豐交收貨嘅,以上嘅嘢對我嚟講係冇影響嘅
但宜家係講緊佢出錯貨,要我送返貨比佢,咁我都要考慮返我處唔處理到掛?!
同埋宜家好多網購取貨地點都係星期六、日會開,同可以選擇嘅時間會多啲,洗唔洗我介紹吓比你?

第三,點解冇第三嘅
第四,我只係多「?!」我又唔覺我態度差喎

第五,咁大家自己判斷啦,有冇人幫襯,對我嚟講又冇影響嘅

如果佢多咗人幫襯嘅話,佢係唔係應該要多謝返我幫佢買廣告啊

複式洋房

回覆 man11981 的帖子

大家明嘅就會明

水晶宮

我終於明點解你一路執著郵差嗰日冇送信,而嗰日你搵佢時佢就話收到了

因為份件其實在你搵佢嗰日前已收到,只不過佢冇去拆任何信件或去郵箱睇有冇信件,到你實牙實齒的話寄左又查詢過郵局時,佢先去查証封件係咪已收但冇拆或冇去開信箱。

所以嗰日郵差沒派件但佢又收到的原因,我試過

複式洋房

咁真係每個人嘅感覺都唔同嘅~~
我冇話過要佢即時回覆吖

佢冇覆人,但又要人哋有禮貌咁覆佢,我就唔係好明係咩道理

我幫佢其實唔止一件衫,只係咁啱啲件有問題
(拿,我唔係話幫襯得多就大晒啊)
而且佢一嚟就話退比我,我冇迫佢吖~~

我只係講出佢做嘢嘅方法有問題,我仲要幫佢追查埋份件,最後先發現同我問到嘅事實有出入,我又冇大逼供,何來審犯?!

我同佢都冇過百message,佢之後係完全冇覆我,得我同佢話查到啲咩,直至我話搵到郵差問,佢先覆咗我2句咋。。。

同埋我由始至終都冇話過佢係黑店,只係叫人自己判斷有冇問題。。。

咁希望多啲人好似你咁嘅諗法,佢有多啲生意啦

複式洋房

回覆 LovelyStar1314 的帖子

心好累。。。買嘢做要咁

男爵府

其實比大左1個碼,又唔係細左1個碼, 換嚟做咩呢!
今年我買比阿仔有4件衫大左1個碼, 我都係收埋留返下年著。

複式洋房

回覆 木土土 的帖子

所以我知份件佢未收到,雖然佢退咗錢比佢,都打去郵局問吖,咁樣仲唔夠盡責?
咁點解你唔話返店主一啲都冇跟進,我同佢講跟進情況嘅時候,完全冇覆我?

同埋宜家事實係佢講嘅嘢同郵差有出入,咁我講出嚟比多啲人知有咩問題?

大宅

VICTLEUNG 發表於 21-5-29 20:11

第一,我幾時話過你大哂

對!根本就係好小事,樓主唔合心就放上網公審!
睇完,我反而想幫襯呢間baby kiss

首頁
45678...13

尾頁

跳至