自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

好快落雨
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

男爵府

回覆樓主:

You are not alone, 我明天開始。

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

我陪你,今日先開始溫 辛苦埋呢兩星期

伯爵府

有我呢個書僮陪
你一d都唔孤單

男爵府

D..D 發表於 21-5-29 13:24

水晶宮

回覆樓主:

喺室內涼冷氣好舒服吖,雖然下星期考試但我地唔會停興趣班,我女上午跳舞、vocal class, 下午游水、之後去公園,9~6pm冇得抖。我果件一定要放哂電先可以坐定定溫習。

公爵府

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

如此生活,我已經過了十幾年,以前阿仔細,我要坐在旁邊出心出力伴讀,現在大個仔啦,我唔需要出力啦,不過阿仔考試努力温習期間,我都盡量留在家,整下嘢比佢食( 雖然我極唔鍾意煮食),又比佢差遣, 支持下佢。

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

一杯凍奶茶 發表於 21-5-29 12:36
6 月考試
衝衝衝
難得小朋友仲肯溫
You are not alone !! 我都要留家陪太子讀書。。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

陪溫,但唔知佢記到幾多

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

加油

男爵府

lala229 發表於 21-5-29 14:09
陪溫,但唔知佢記到幾多

正解!

公爵府

回覆樓主:

黎緊星期四到星期二,好彩係分左中數常俾老公,英普音就我ge,今日温中英先,因星期四五考,下個weekend就數常普音

侯爵府

回覆樓主:

本身今日都係陪讀,岩岩有同學仔搵阿仔一齊zoom溫書,重點個同學係級頭既,我就放左佢同人地溫陣,可能有得著都唔定。
咁我又可以hea多陣

子爵府

回覆樓主:

我嗰件已經唔比我伴讀 (常閉關在房唔知攪咩 ),唯有伴在家睇電視
一個舊會員新嘅秘密身份, 哈哈!

伯爵府

BK Milk勳章

我哋考咗兩日,仲有兩日就考完,終於都望到終點

男爵府

我都伴讀中,仲要兩個仔囡輪流考,真到六月尾

伯爵府

玩具勳章 畀面勳章

我都伴讀緊

珍珠宮

好媽媽勳章

伴讀咗幾星期,不過下星期放監了

珍珠宮

好媽媽勳章

CathyChan1126 發表於 21-5-29 13:06
我唔係伴讀
係紙板警察
我要睇到6月尾

紙板警察形容得好貼切,其實都係俾d exercise佢哋做吓,但就咁放低俾佢哋做就硬係唔多上心

男爵府

回覆樓主:

you are not alone

首頁

尾頁

跳至