3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有冇幼兒音樂課程,荃灣附近,想小朋友先接觸下音樂,拍子等等,有音樂基礎for將來學佢自己鍾意嘅音樂。親戚介紹葉氏啟蒙班,好嗎?

洋房

cc78 發表於 21-5-31 22:57
請問有冇幼兒音樂課程,荃灣附近,想小朋友先接觸下音樂,拍子等等,有音樂基礎for將來學佢自己鍾意嘅音樂 ...

有其他JM介紹過音樂事務處嘅暑期班:
https://www.lcsd.gov.hk/tc/mo/activities/schoolprogrammes/summer_music_workshop.html

別墅

ely.vk 發表於 21-6-2 16:53
有其他JM介紹過音樂事務處嘅暑期班:
https://www.lcsd.gov.hk/tc/mo/activities/schoolprogrammes/summer_ ...

可惜係網上授課

大宅

通利琴行-Yamaha 音樂小天地(3-4歲)

親子班,有系統讓小朋友欣賞音樂。

希望令小朋友上完對學樂器有興趣。

大宅

甜甜人妻 發表於 21-6-5 13:19
通利琴行-Yamaha 音樂小天地(3-4歲)

親子班,有系統讓小朋友欣賞音樂。

荃灣西分店都有開班~
應該幾岩樓主

洋房

回覆 cc78 的帖子

我幫個仔報咗作曲班,係Music life group 度上左幾堂,佢之後攞埋證書,真係好抵
個老師會因翻仔仔嘅水平教佢,宜家佢有埋自己作品
我個仔完全冇鋼琴底,我都唔知佢可以咁叻
因為真係實在實在太感動,所以想上嚟分享d喜悦
女人一定要對自己好一點

別墅

amykwok9669 發表於 21-6-12 19:28
回覆 cc78 的帖子

我幫個仔報咗作曲班,係Music life group 度上左幾堂,佢之後攞埋證書,真係好抵

上網找不到music life group 網址,請問邊度可睇資料?謝謝!

洋房

babypig915 發表於 21-6-14 04:40
上網找不到music life group 網址,請問邊度可睇資料?謝謝!

呢個係佢地嘅page

https://www.facebook.com/%E7%94%9F%E5%91%BD%E4%B9%8B%E6%A8%82-Music-Life-Group-101231378718871

或者上Facebook 打生命之樂 - Music Life Group都會搵到,好好嫁,你都可以試下Join

女人一定要對自己好一點

大宅

amykwok9669 發表於 21-6-12 19:28
回覆 cc78 的帖子

請問適合幾歲開始?

男爵府

回覆樓主:

栢斯“小小莫扎特音樂教室”,分3個levels,最細班2.5歲可以開始報,親子班形式,大人同小朋友一起長知識。

男爵府

回覆樓主:

補充少少,“小小莫扎特”最高級班,需要獨立上堂,除了一般音樂知識,主要鋼琴有關。

另外,有個同小提琴有關係既班,3.5歲開始可以報。

水晶宮

我女上過柏斯琴行的
佢報最細嗰班,但等一大輪先成到班,嗰陣佢已經3 歲,比同班的大少少
每堂一開始就用10 分鐘settle d 小朋友,然後逐個碌波唱歌say hello, 跟住唱歌唱一次,小朋友都未識首歌就唱完了,之後又有段時間係填顏色。。。 好似我女歲幾去上嗰d playgroup 咁
上10 堂只係學咗3-4 個音樂符號,學唔到乜嘢rhythm
大人小朋友都覺得好悶。。。

首頁

尾頁

跳至