自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

認識瑞士牛牛第一回

某日,Kiki話拎三百蚊出嚟請公司啲人食嘢,得知May喺外面做完嘢返緊公司,就打電話叫May順便買返公司。
Kiki話佢哋部門嘅人要A同B,淨低嘅錢由May抓主意。May打電話俾我哋,綜合意見我哋部門決定買A同C。
返到公司,May攞起AB去Kiki部門,俾埋張收據Kiki,買咗302蚊,May攞番300蚊,跟住返返自己部門食嘢喇。
十分鐘後,May收到Kiki電話,叫佢過去,原來Kiki睇咗張收據,見到May買咗C,佢要食C。
May話C已經分晒俾啲同事,佢哋已經食緊啦。
Kiki話唔理,總之我而家就係想食C,我請嘅鐘意食乜就食乜。
May話無晒喇喎,我點俾你呀。
Kiki話乜你咁自私架。

字數有限,下續

大宅

認識瑞士牛牛第一回

Lilian_lee 發表於 21-6-2 17:18
某日,Kiki話拎三百蚊出嚟請公司啲人食嘢,得知May喺外面做完嘢返緊公司,就打電話叫May順便買返公司。
Kik ...

May真係r晒頭,自乜私呢,你叫我買AB,我已經買咗返嚟啦,你想食C頭先又唔講。
Kiki仲係度balabala話May,May攞番頭先嗰三百蚊俾番Kiki,話而家係我請啲同事食嘢,唔使你請。跟住走咗。

講真,請公司同事食嘢都係想搞好啲關係,而家咁樣變咗反效果,何必呢

男爵府

睇完,好好笑
謝謝!

公爵府

回覆樓主:

kiki想点?
自己想做好人,請人食野,May已經做外賣仔買埋送埋,仲要扭計要食人地D野。

究竟佢係想請人食野,定叫人幫買外賣俾自己?

禁止訪問

回覆樓主:

侯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

做小三一流, 鍾意搶人食緊嘅嘢...

珍珠宮

咁計較就咪鬼請人食嘢啦。
淨係差2蚊唔比埋人都夠肉酸。

goldpiglet    發表於 21-6-3 02:07

伯爵府

虎到金來勳章

俾我食完走人, 唔會俾返錢佢, 佢都有問題

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

呢啲情況搵間會有人送外賣㗎啦,叫人買仲咁多聲氣。

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主:

kiki呢啲正7+1婆,
以後避之則吉

珍珠宮

Lilian_lee 發表於 21-6-2 17:18
Kik ...

Kiki姐有氣勢話出錢大哂,阿May就應該立即打鑼出email比有份食的所有人,問邊個可以拎返個C出嚟比出錢大哂的Kiki食嘛,放咗入口未咬的都要即刻係個口拎返出嚟直送比Kiki姐享用。
阿May又係唔醒目嘅

yuyueng    發表於 21-6-3 09:43
魚兒小寶貝    發表於 21-6-2 20:56

男爵府

牛年勳章

May做得好好吖,唔使Kiki破費,慳返$300自己鍾意食ABCDE乜都得啦。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

想擺阿姐款?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

免費做左跑腿仲要畀人話,我就一定唔會畀錢,佢出錢自己都要出力,叫佢自己去我果隊問下有無人肯嘔出來比佢,自己私了無人唔知佢有幾無理取鬧,應放在枱面公道自在人心。

大宅

Lilian_lee 發表於 21-6-2 17:25

May真係r晒頭,自乜私呢,你叫我買AB,我已經買咗返嚟啦,你想食C頭先又唔講。

好心阿Kiki請唔起就咪鬼請喇 抵s俾人大返轉頭。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我要食C

伯爵府

回覆 恩庭寶貝 的帖子

世界上大把呢d 公主癌末期上身
有你每一天在我身邊,活著是多好和幸福,多謝你!我愛你

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

咁煩,幫佢買埋野都亞支亞左,有得食就食啦,呢種人下次任何野都唔會幫

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

原本係開心事黎嘅! 其實今時今日一個美心茶餐都3x 蚊啦! 攞個300 蚊出黎買到D咩?況且佢自己要求AB 咪有囉!痴双根的! 一D大將之風都冇! 學咩人請tea 呀!叫Kiki 食C啦!做人道理都未識,下次佢話要請都唔好食,有D骨氣! 支持May 回3舊比佢,叫佢收嗲! 更望亞May 日後升得快過Kiki,免被小人復桌

伯爵府

回覆樓主:

果個KiKi都幾霸度.

首頁

尾頁

跳至