自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2022勳章 2021勳章 2018復活節勳章

florapang0426 發表於 21-6-4 07:07
呢種,有好多尺寸可以揀的,你度返你個爐然後揀啱嘅size就可以了,如果真係揀唔啱仲可以訂造的

...

唔該你
仲想問下,你既爐係明火定電爐?

因為我個爐頭係明火,如果個蒸焗爐咁樣放隔離,會唔會太熱?我怕太熱會危險

翡翠宮

減齡達人勳章 2021勳章

節瓜bb 發表於 21-6-4 13:44
唔該你
仲想問下,你既爐係明火定電爐?

明火,用緊明火嘅時候個架係會熱少少,但個蒸爐冇影響的,因為你明火如果開大火,都係開一陣啫,如果煲湯都只會細火,我覺得ok的

禁止訪問

侯爵府

2022勳章 2021勳章

二選一的話, 我都揀蒸焗爐

別墅

氣炸鍋夠方便

水晶宮

2021勳章

回覆樓主:

蒸焗爐真的很方便,蒸,焗,發烤都可以,最好是內附清潔模式,加點梳打粉,按一下,自動清洗。

水晶宮

牛年勳章 2021勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

rebeccalin 發表於 21-6-4 08:03
非常認同。我屋企嗰蒸焗爐使用率比電飯煲還要高
係呀,人少電飯煲又煲唔到起晒飯焦.....2人的話我蒸3/4嘜米就得

水晶宮

2021勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

蒸焗爐用途廣泛D噃
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

大宅

氣炸好似好D

男爵府

2022勳章 2021勳章 2018復活節勳章

florapang0426 發表於 21-6-4 13:47
明火,用緊明火嘅時候個架係會熱少少,但個蒸爐冇影響的,因為你明火如果開大火,都係開一陣啫,如果煲湯 ...

謝謝你呀,咁我去睇下有咩蒸焗爐岩用先

大宅

蒸焗爐就算唔焗嘢都可以蒸魚蒸雞,好實用!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊