自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

翡翠宮

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

十幾日已經就嚟追到香港年幾累積既總數

公爵府

親子王國15週年勳章

点解死得咁快嘅?

水晶宮

畀面勳章

BBG1 發表於 21-6-5 15:16
点解死得咁快嘅?

可能多年老人士中招

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

WChan 發表於 21-6-5 15:15

咁多人死!!只係檢測量太低! 自大政府累死市民
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

点解死得咁快嘅?

有幾個 case後生去party,惹到家中老人家
放下自在

伯爵府

2024年龍年勳章

点解死得咁快嘅?
輕症冇得入院,係屋企唔吽死算你命大,仲好大可能傳畀家人,一鑊熟

水晶宮

回覆樓主:

係咪因為醫療系統跟唔上? 好多人得唔到適切治療?

水晶宮

回覆樓主:

仲有台灣冇追蹤追查機制,真係好落後,菜菜專玩政治琴日仲有心情係fbX念64

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

將檢測量封頂, 确診人數不會幾何數上升.

死亡人數有冇得校正呢?

公爵府

2023年兔年勳章

Sumyeema1 發表於 21-6-5 15:26

死亡人數有冇得校正呢?

呆灣人真係呆左,小朋友學成語都明乜叫 掩耳盜鈴

咁樣搞落去好快變印度。

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

grancyliang2007 發表於 21-6-5 15:18
輕症冇得入院,係屋企唔吽死算你命大,仲好大可能傳畀家人,一鑊熟
...

總有離別的時候

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

Fion710 發表於 21-6-5 15:24
仲有台灣冇追蹤追查機制,真係好落後,菜菜專玩政治琴日仲有心情係fbX念64
...

玩政治重要過生命, 不過都係台灣人自己揀既, 咁既低級騙子都可做腫桶

侯爵府

WChan 發表於 21-6-5 15:15

其實唔止呢個數據,我朋友住個區有個媽媽死左未有去醫院.沒有檢測,告知是死於流感,但佢老伴及孫仔己確診。
當中有死亡而沒有檢驗就不列入數據。
kckammy

翡翠宮

Sumyeema1 發表於 21-6-5 15:26

死亡人數有冇得校正呢?

睇清楚(資料來自指揮中心):

指揮中心表示,今日新增之476例本土病例,為248例男性、205例女性,另有23例外籍人士性別待確認,年齡介於未滿5歲至90多歲,發病日介於今(2021)年5月15日至6月4日。另校正回歸個案35例中,為15例男性、20例女性,年齡介於未滿10歲至80多歲,發病日介於今年5月24日至6月1日。

指揮中心指出,綜上所有本土個案共511例,以新北市229例最多,其次為臺北市144例,苗栗縣66例,桃園市16例,基隆市13例,彰化縣11例,臺中市9例,新竹縣7例,屏東縣4例,南投縣、高雄市及嘉義縣各3例,新竹市、雲林縣及臺南市各1例。其中雙北地區以外的縣市,138例中121例已知感染源,16例關聯不明,1例疫調中。相關疫情調查持續進行中。

指揮中心說明,今日新增38例死亡個案,共計為男性26位、女性12位,年齡介於30多歲至90多歲,發病日介於5月2日至5月30日,確診日介於5月15日至6月2日,死亡日期介於5月23日至6月2日,詳如新聞稿附件。

指揮中心統計,截至目前國內累計636,500例新型冠狀病毒肺炎相關通報(含614,742例排除),其中10,956例確診,分別為1,145例境外移入,9,758例本土病例,36例敦睦艦隊、2例航空器感染、1例不明及14例調查中;另27例(新增案9984)移除為空號。確診個案中225例死亡。

指揮中心再次呼籲,民眾應落實手部衛生、咳嗽禮節及佩戴口罩等個人防護措施,減少不必要移動、活動或集會,避免出入人多擁擠的場所,或高感染傳播風險場域,並主動積極配合各項防疫措施,共同嚴守社區防線。

***而家仲係計算緊上個月23/24日~今個月1/2日期間發病及死亡個案,並不是截至昨天(4/6)某時間內數目...好落後(要等隻白鴿回報、要打算盤計數)...好恐怖!

水晶宮

回覆樓主:

蔡正苦自誇防疫優等生,自誇能幫其他國家,真相就是得把口,只係為美國助攻中國的棋子,蔡就是靠玩弄政治為呆蛙洗腦有小確幸來保位

水晶宮

kckammy 發表於 21-6-5 15:38
其實唔止呢個數據,我朋友住個區有個媽媽死左未有去醫院.沒有檢測,告知是死於流感,但佢老伴及孫仔己確診 ...

預左佢地一定有做數啦,唔係就唔會有校正回歸

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

ricecooking 發表於 21-6-5 15:39
蔡正苦自誇防疫優等生,自誇能幫其他國家,真相就是得把口,只係為美國助攻中國的棋子,蔡就是靠玩弄政治為 ...

苦了國民

男爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

cattz288 發表於 21-6-5 15:17
咁多人死!!只係檢測量太低! 自大政府累死市民

唔大鑊先奇,我識人係台灣,佢唔舒服,咳,傷風,無發燒,佢想睇醫生,啲人就叫佢唔好睇,如果唔係會比人捉去隔離,啲人同佢講無去過咩地方就唔好去睇。
人生就是要去面對各種遺憾

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

香港個班身體健康,但又唔檢測唔打針既人睇清楚啦,真係自己條命自己負責咁簡單?隨時害死屋企人呀
天朗氣清

首頁
12345...7

尾頁

跳至