潮流時尚

跳至

首頁
12345...10

尾頁

複式洋房

本身系A鋪儲開spending 但系覺得SA唔系好幫到手 而家想轉下第二間鋪 爬文見到jm們話要用第二個電話號碼登記 想問吓有冇咩要注意?

男爵府

wingwww 發表於 21-6-6 01:48
本身系A鋪儲開spending 但系覺得SA唔系好幫到手 而家想轉下第二間鋪 爬文見到jm們話要用第二個電話號碼登記 ...

睇之前儲得多唔多。唔多又考慮過唔會番頭,就直情用番同一號碼都得呀,但如果多(因為如果消費多,你轉鋪要spending多過第2間鋪先當你stay新鋪)或者你個名好特別好少人有,又諗住有咩事仲會番頭多條路,就最好換個電話,或者直頭搵男朋友,老公名買最穩陣其實我都好好奇唔知唔同電話,但驚唔驚check客人名會唔會睇到撞名?

子爵府

hattienail 發表於 21-6-6 02:17
睇之前儲得多唔多。唔多又考慮過唔會番頭,就直情用番同一號碼都得呀,但如果多(因為如果消費多,你轉鋪 ...

如果個名好common 如Joe Chan, Mary Wong, etc 應該安全
但好特別個D就 ...

男爵府

依家新開account 個SA 會用你個credit card 上嘅名(even 用另一個電話號碼). 可能咁樣杜絕一個人開幾個account.

大宅

本身系A鋪儲開spending 但系覺得SA唔系好幫到手 而家想轉下第二間鋪 爬文見到jm們話要用第二個電話號碼登記 ...

其實你轉另外一間舖嘅SA,用同一個電話,係冇問題,只不過你唔可以帶舊舖嗰啲spending去新舖。即係話如果你夠spending先喺舊舖出袋,因為怕舊SA知道你諗住轉新鋪,唔幫你出袋,出咗先至過去新鋪。

我朋友已經係廿幾年嘅舊客,一年可以出四個袋。最近唔滿意佢SA對佢好似水魚咁,佢都決定轉SA。佢都唔理出唔出到第2個袋,已經係新SA嗰度儲spending。剛剛兩星期前已經係舊舖攞咗第2個袋,但攞袋時舊SA態度超衰。

伯爵府

JP908 發表於 21-6-6 11:23

其實你轉另外一間舖嘅SA,用同一個電話,係冇問題,只不過你唔 ...

我想知點SA點當你朋友水魚

我都有朋友係兩三年舊客,一向低配開,今年配夠等袋,SA text 佢話manager 詐型要佢加碼15%,之後offer 咗個b25 色唔啱再等,之後SA又話唔夠要再spend

佢好嬲話嚟緊出完呢個袋以後都唔喺度買

大宅

gzilla 發表於 21-6-6 12:28

我都有朋友係兩三年舊客,一向低配開,今年配夠等袋,SA text 佢話mana ...

唔喺呢度講,可以PM

男爵府

boolove2013 發表於 21-6-6 07:52
如果個名好common 如Joe Chan, Mary Wong, etc 應該安全
但好特別個D就 ...

係啦,我都覺,一睇名就認得

伯爵府

JP908 發表於 21-6-6 12:58
唔喺呢度講,可以PM

我都想知呀

複式洋房

hattienail 發表於 21-6-6 02:17
睇之前儲得多唔多。唔多又考慮過唔會番頭,就直情用番同一號碼都得呀,但如果多(因為如果消費多,你轉鋪 ...

但係如果搵老公名買 下下老公又要陪我去 同埋另外個問題就係如果SA要留電話 我應該比老公電話定比我自己電話 咁有貨嘅時候可能又要每次聯絡老公

複式洋房

gzilla 發表於 21-6-6 12:28

我都有朋友係兩三年舊客,一向低配開,今年配夠等袋,SA text 佢話mana ...

最近其實我都聽到好多呢啲case

wcpcelia    發表於 21-6-7 14:49

男爵府

其實你轉另外一間舖嘅SA,用同一個電話,係冇問題,只不過你唔 ...

跟左廿幾年都咁衰? 我都想知

伯爵府

咁呢個當人係水魚的SA跟咗你friend幾多年?
好在你個friend ”say bye”前成功出埋個袋先啫,如果唔係真係會頂住度氣~

男爵府

wingwww 發表於 21-6-6 13:24
但係如果搵老公名買 下下老公又要陪我去 同埋另外個問題就係如果SA要留電話 我應該比老公電話定比我自己電 ...

咁都係架,應該次次買嘢都要帶老公出嚟

子爵府

我本身跟左4年嘅SA走左,我想轉去間近自己屋企嘅,就去近嗰間開始spend,但新識嘅SA見到我record (買左十年H)話我去番自己買開嗰間可能會易買到嘢多啲,佢直頭唔想做我生意咁,好無奈。我最後只好返home store。
我諗你有決心要轉舖最好搵老公開account

大宅

我都係咁,已經係hk H買咁咗6年幾。跟呢個SA已經2年,從來唔會留貨比我。twilly啦、新出items e.g. calvi duo, mini kelly bracelet... 從來唔會通知!揾乜都冇,jewelry 就有。
今年年頭買咗70k scraf、home同rtw都暗示叫我唔好叫佢搵QB!最後3月買95k jewellery 叫佢揾k25 先幫手搵!等一個月先有袋。rodeo從來一隻都搵唔到比我!其實non qb 都係我自己巡舖係其他分店買到的。
我都想轉舖。各位jm 點睇?

伯爵府

new9734 發表於 21-6-6 16:39
我都係咁,已經係hk H買咁咗6年幾。跟呢個SA已經2年,從來唔會留貨比我。twilly啦、新出items e.g. calvi d ...

男爵府

回覆 new9734 的帖子

點解依家啲S A都係咁㗎。我喺香港H買咗6、7年嘢,一路都係一年出兩個Q B。今年年頭啱啱出咗個B25,3月時S A同我講今年都唔使諗出袋,即使配貨都冇用。呢幾個月直情乜都冇幫我搵。想轉另一間shop,最終我知道佢打去同新S A講,結果新S A初初都有幫我搵吓嘢,最後都音訊全無!真係好離譜。

wcpcelia    發表於 21-6-7 14:50

複式洋房

new9734 發表於 21-6-6 16:39
我都係咁,已經係hk H買咁咗6年幾。跟呢個SA已經2年,從來唔會留貨比我。twilly啦、新出items e.g. calvi d ...

見到你咁樣真係會好灰心 真係會好想轉

複式洋房

ILA 發表於 21-6-6 15:30
我本身跟左4年嘅SA走左,我想轉去間近自己屋企嘅,就去近嗰間開始spend,但新識嘅SA見到我record (買左十 ...

咁衰 咁樣搞到好似永遠只可以係一間鋪買

首頁
12345...10

尾頁

跳至