潮流時尚

跳至

首頁
45678...10

尾頁

男爵府

yauyaucc 發表於 21-6-8 00:45
我之前叫SA找貨(2-3K),佢吾理我, 有日到另一店見到即買。SA知道同我訓話,話會影響出袋。
...

咁嚴重,即係店之間的競爭好大

複式洋房

new9734 發表於 21-6-6 22:16

同埋多謝 樓主 wingwww ,佔用左你個post 比我腎咗咁多肺話 ...

唔緊要 都係咁先知今年真係咁多sa咁

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

wingwww 發表於 21-6-8 08:55
唔緊要 都係咁先知今年真係咁多sa咁

就算係以前一向都有。不過好少聽sa對跟開熟客咁,近排實在又真係多左。

嚴選sa係好好好重要。
work hard PLAY hard

大宅

hattienail 發表於 21-6-7 13:35
係好誇張 聽聞1:2.5到1:3出袋已屬平常事….因為真係有價有市,咁樣變相推高哂sa 既expectation , ...

2.5-3聽到都真係個心嚇一嚇。都真係覺得心水貨好難有,就算係RTW,hot 少少嘅都唔會買到,之前都覺得係咪自己SA唔夠給力,依家睇完D comment 都覺得SA已經算好好,雖然真係問10樣9樣無,hot 少少嘅item 都唔輪到自己,不過出袋真心算給力,同埋問嘅嘢有無都會覆message。但係始終依家個配比太高又太少配貨買,自己唔係大客無能力吓吓買貴價fine j 同 大褸,今年出埋第二個QB都會停一停,回歸彿系。無target 一定要出袋咁買會輕鬆好多。

伯爵府

yauyaucc 發表於 21-6-8 00:45
我之前叫SA找貨(2-3K),佢吾理我, 有日到另一店見到即買。SA知道同我訓話,話會影響出袋。
...

係SA唔理你在先,佢唔給力,個客就自己努力巡舖,好正常啫,無理由向你訓話囉~

伯爵府

hattienail 發表於 21-6-7 23:41
咁無聊突登開新acc?想r客想到傻左
其實係香港買開都知由上年年尾開始就高配左好耐 ...

絕對係~
我過往出qb一定係只係1:1,non qb一定係零spending,得mini L當年新出就要咗兼係出新粉紅色,所以先扣1:0.8左右。但今年出咗的B仔同24/24 mini,SA都好玄咁帶過就算,已經唔講實扣咗幾多,所以我知一定係扣得勁多,不過為咗隻色,加上本身只係買開嘢而無突登配貨而買,就算la~

伯爵府

lilycheunglily 發表於 21-6-8 01:04
今日同朋友食飯,聽到一個分享,發人深省。朋友喺港島某店買開野,不是貴客但都有一定貢獻度。有三、四次都 ...

連Mini Constance都配1:2,咁點夠小紅書嗰個國語女仔玩?

別墅

ChristyHayden 發表於 21-6-8 13:39
連Mini Constance都配1:2,咁點夠小紅書嗰個國語女仔玩?

我本身QB淨係出過mini c,之前問左問B25,SA冇直接講配幾多,但講左個reference ,話佢做左walk in 客配22,連埋個袋30直接帶走聽完打個突

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

autumnmui 發表於 21-6-8 12:34
2.5-3聽到都真係個心嚇一嚇。都真係覺得心水貨好難有,就算係RTW,hot 少少嘅都唔會買到,之前都覺得係咪 ...

一向買H都問自己冇袋會唔會買。如果會的先入手。

以前會因想出qb提早去消費。依家慢慢來,有得買就買,冇就下一次。要以一比二出袋,我真係唔會諗qb,新袋落地就打八折,過一年又扣八折,咁配一d都唔化算。

H我仲有好多野想買,唔急於一時。
work hard PLAY hard

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

cheyennnne 發表於 21-6-8 14:13
我本身QB淨係出過mini c,之前問左問B25,SA冇直接講配幾多,但講左個reference ,話佢做左walk in 客配22 ...

用22 萬出個b30一次比三十萬

大宅

cheyennnne 發表於 21-6-8 14:13
我本身QB淨係出過mini c,之前問左問B25,SA冇直接講配幾多,但講左個reference ,話佢做左walk in 客配22 ...

我都聽我SA有講過咁嘅case

大宅

ChristyHayden 發表於 21-6-8 13:39

所以人地要乜有乜

男爵府

lilycheunglily 發表於 21-6-8 01:04
今日同朋友食飯,聽到一個分享,發人深省。朋友喺港島某店買開野,不是貴客但都有一定貢獻度。有三、四次都 ...

係呀,聽聞最近多左好多呢類客,講真住香港既大陸有錢人大把,一年洗幾百萬買h對佢地黎講係閒錢,佢地又出唔到國又返唔到大陸。逼哂係香港一個地方…所以高配真心控制唔到

但袋派比邊個應該係sa申請填名等經理批,應該唔關sa招呼得唔好事,袋應該唔係平均分配,我諗所謂睇record就真係價高者得(睇消費能力同時睇佢暴力配貨既持久力同係咪潛力股會一直咁瘋狂買?),唔係比較單一sa手中既客高低。應該係成間鋪咁爭…所以袋批哂落果個小紅書女仔度只能夠講,經理覺得佢配貨夠給力 ,同埋想留呢個有潛力既客戶

大宅

hattienail 發表於 21-6-8 14:59
係呀,聽聞最近多左好多呢類客,講真住香港既大陸有錢人大把,一年洗幾百萬買h對佢地黎講係閒錢,佢地又出 ...

true, 配貨到位, 洗錢夠多, SA係咁幫你申請袋, manager都係會係咁批得出~ 咩第一個QB唔可以request B/K25呢D根本就"不在此限"~ 排來排去都未等到QB, 問極SA都話未到貨既, 其實潛台詞都係"你買得未夠多,未輪到你".

伯爵府

jenniferK 發表於 21-6-8 14:16
一向買H都問自己冇袋會唔會買。如果會的先入手。

以前會因想出qb提早去消費。依家慢慢來,有得買就買,冇 ...

好彩過去幾年在正常比例的時勢出到的袋都叫做夠止下心癮,同叫做夠襯夠用。今年高配位都只因見佢比靚色我,先至出咗個袋佢。依家咁玩法,嚟緊都係收一收手做住觀眾先,上嚟欣賞吓jm們的新靚袋就夠~

大宅

ChristyHayden 發表於 21-6-8 13:35
係SA唔理你在先,佢唔給力,個客就自己努力巡舖,好正常啫,無理由向你訓話囉~
...

佢真係嬲嬲豬,黑左。不過佢平時真係好幫得手,焦糖福寶都留給我。

大宅

聽完咁多JM 分享,發覺原來我第二次去搵SA , 佢就搵左個黑金Herbag 同豬鼻拖鞋比我,我感到好幸福! 第一次去,SA 姐姐重比利賓納我女飲!但第二次唔知係咪忙,冇比野我飲(emoji)

男爵府

lilycheunglily 發表於 21-6-8 15:34

true, 配貨到位, 洗錢夠多, SA係咁幫你申請袋, manag ...

係呀,但就算sa好幫手肯成日寫名申請,過唔到經理心目中要求,因為人人狂高配自然要求彭彭聲咁升,都係派唔到袋,根本就無咩袋少無貨或公平分配問題,係不斷揀客再揀客既問題,咁都係既,人地買一單可能已經幾十一百起跳,普通人最多咪幾萬十幾萬一張單平時,無得比,所以佛系最開心唔好諗,自己舒服sa又舒服大家無壓力,唔得就買下其他牌子

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

hattienail 發表於 21-6-8 16:23
係呀,但就算sa好幫手肯成日寫名申請,過唔到經理心目中要求,因為人人狂高配自然要求彭彭聲咁升,都係派 ...

H出袋如妃子等聖上翻牌子一樣。

冇返咁上下係入唔到宮,入到宮又唔一定有機會比聖上翻牌子。所謂原則都係聖上話事,唔翻你牌子邊有得問點解。就算知道點解又如何?

雖然不至於叫大家太灰心,只係近排太難咪停一停抖一抖。

大宅

ChristyHayden 發表於 21-6-8 15:46

好彩過去幾年在正常比例的時勢出到的袋都叫做夠止下心 ...

我而家都覺得用住先唔急出新袋...睇人出靚袋都好開心

首頁
45678...10

尾頁

跳至