潮流時尚

跳至
[手袋] H 分鋪問題  

首頁
12345...10

尾頁

大宅

2021勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
new9734 發表於 21-6-6 18:22
買到70k 時是2月頭,佢話好多人買嘢,買得好誇張,咁即係話我買得少,我估費事manager 唔批。到3月再買95k ...

即係165k先出到k25?
第幾個qb? 太大貪了

男爵府

2021勳章

bbcheung53 發表於 21-6-6 19:24
又講到要做loyal customer,樣樣類別都買d先好,原來最終都係要買佣金最高嘅珠寶
我無咁好財力,諗住慢慢 ...

我估個個sa做法唔同。我自己果個講過,無咩record全唔全面架,買自己中意架啦,唔好哂錢,批唔批唔係咁睇,係經理話事,佢見到靚野負責申請,好似我咁咩家品都無買過。又唔岩男裝,一直鞋鞋鞋我勁單一Tim 啦,rtw我又淨係買細件,褸唔買,佢都無話過我record唔靚

男爵府

2021勳章

mimi616 發表於 21-6-6 17:27
回覆 new9734 的帖子

點解依家啲S A都係咁㗎。我喺香港H買咗6、7年嘢,一路都係一年出兩個Q B。今年年頭啱 ...

點解你會知佢同新sa講既?新果個講番你知?

大宅

hattienail 發表於 21-6-6 19:55
我估個個sa做法唔同。我自己果個講過,無咩record全唔全面架,買自己中意架啦,唔好哂錢,批唔批唔係咁睇 ...

係啊我SA都係咁講

複式洋房

FATFATBO 發表於 21-6-6 19:51
第幾個qb? 太大貪了

第三個!

男爵府

2021勳章

FATFATBO 發表於 21-6-6 19:51
第幾個qb? 太大貪了

其實……我想講…我最近見到代購22萬5一個k25

咁你諗下,h 成間野知唔知有呢件事?會唔會集體抬番高個價呢?好似撈咁囉,40萬一隻玫瑰金地拖仍然有價有市

我唔係話合理化佢地廿萬先批一個袋,當然呢度好多猛人舊客仲可以低配,但無呢d優待既客都真係可以揀買定轉牌子算,投訴都無用,h一向係賣方市場真心無辦法架喎做客人

另外收到風。小香以後唔會有2-3千既耳環賣。要大幾千一對,因為想跟h 轉市場策略,西走一d妹妹仔淨係做有錢太生意,咁你諗吓我一個小薯仔都聽到呢啲風,又諗吓愛馬仕佢哋下一步嘅部署會唔會係想又拉返開同小香嘅距離呢

男爵府

2021勳章

hattienail 發表於 21-6-6 20:05
其實……我想講…我最近見到代購22萬5一個k25

咁你諗下,h 成間野知唔 ...

都係果句啦大家唯有平常心囉,因為都唔係必需品,而家真係個個留晒喺香港,市場太熱,買包隨緣啦

複式洋房

hattienail 發表於 21-6-6 19:57
點解你會知佢同新sa講既?新果個講番你知?

見15樓同18 樓jm 有相同經歷,比新SA reject

複式洋房

hattienail 發表於 21-6-6 20:07
都係果句啦大家唯有平常心囉,因為都唔係必需品,而家真係個個留晒喺香港,市場太熱,買包隨緣啦:fortunat ...

係,我自己調整一下,佛系買。

男爵府

2021勳章

hattienail 發表於 21-6-6 19:50
3個袋計左落60果度未?其實如果計埋。3個袋都25啦已經,除番開就平均配12左右有一個袋。其實好似唔差喎:qu ...

我都覺得拎左3個Kelly 加埋60萬好合理

同埋唔知樓主有冇賣袋? H間唔中會check有冇做買賣架,有做reseller 就唔做你生意

複式洋房

生命麵包 發表於 21-6-6 20:17

自用,冇賣過

男爵府

2021勳章

生命麵包 發表於 21-6-6 20:17

好奇一問,點知有無袋賣左比人呀?

我淨係有陣時sa問,咦嗰個袋唔見你攞嘅,咁我就下次咁岩又買野時又再背下囉

複式洋房

desmond100104 發表於 21-6-6 19:50
咁你個file 都好全面喎,會唔會係今年spending 先咁高?舊年好啲?平時trunk show 會唔會叫你去?
...

重有 private sale 11月同5月都冇invitation,以前未跟定一個SA ,次次都有private sale invitation。trunk show 都冇。
中秋,xmas 冇gift ,只係得今年利是封!其實都有D失望!(emoji)

大宅

2021勳章

new9734 發表於 21-6-6 20:29
重有 private sale 11月同5月都冇invitation,以前未跟定一個SA ,次次都有private sale invitation。trun ...

可能佢手上大客多,所以唔太上心。不過要揾新嘅其實要由頭夾過都係睇彩數,加上今年spending 咁高揾新SA從頭來過都可能唔容易,不如睇定啲先再轉。咁有無叫佢幫手揾non qb 佢都唔幫你嗎?

複式洋房

desmond100104 發表於 21-6-6 21:23
可能佢手上大客多,所以唔太上心。不過要揾新嘅其實要由頭夾過都係睇彩數,加上今年spending 咁 ...

可能係,同你哋傾完,我會睇定啲,多謝你哋呀。
冇叫佢揾non qb 怕影響出 qb。好彩疫情之前去旅行或香港巡舖時都買到好多non qb。

複式洋房

new9734 發表於 21-6-6 22:12
可能係,同你哋傾完,我會睇定啲,多謝你哋呀。
冇叫佢揾non qb 怕影響出 qb。好彩疫情之前去旅行或香港巡 ...

同埋多謝 樓主 wingwww ,佔用左你個post 比我腎咗咁多肺話,>_<

大宅

2021勳章

new9734 發表於 21-6-6 16:39
我都係咁,已經係hk H買咁咗6年幾。跟呢個SA已經2年,從來唔會留貨比我。twilly啦、新出items e.g. calvi d ...

轉啦!呢個SA一啲都幫唔到手。

複式洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
new9734 發表於 21-6-6 22:16

同埋多謝 樓主 wingwww ,佔用左你個post 比我腎咗咁多肺話 ...

你嘅經歷,令人驚驚~

複式洋房

mimi616 發表於 21-6-6 17:27
回覆 new9734 的帖子

點解依家啲S A都係咁㗎。我喺香港H買咗6、7年嘢,一路都係一年出兩個Q B。今年年頭啱 ...
今年香港真的好誇張!!
我同朋友都係香港買左幾年,是熟客
今年買到1.8+都乞袋咁
朋友買左12-13萬其他野, 訂左首飾仲未到
12萬都唔夠拎袋, 要佢等
以往我地1:1 / 1:1.2已經拎到好好的袋的
SA亦同我地講絲巾90*90都無得留貨!
真的離譜到唔想再買住
目前已經2個月有多無再去,以往去得好密
真係太灰,而且今年SA變得好冷淡,過往都好好,搵咩都無
貨又唔留得,熟客都唔留得袋,咁點買袋呢? 唔通同walk in客一齊去搶咩?
真係好激氣

男爵府

回覆 hattienail 的帖子

我第一次見新SA 時要求transfer貨去舊鋪買,佢哋應該嗰陣時有咗contact。初頭都冇乜嘢,但漸漸我發覺我喺新S A度request嘅item, 舊SA竟然講得出,但又話搵唔到俾我,仲話叫咗新SA如果有貨transfer比佢。都唔知佢想點,整整吓新SA已經冇再搵野比我。當然我要嘅嘢都係音訊全無。好麻煩,轉新舖仲要同佢鬥智鬥力。

首頁
12345...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊