潮流時尚

跳至
[手袋] H 分鋪問題  

首頁
23456...10

尾頁

男爵府

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
JANBBBBB 發表於 21-6-7 12:45
今年香港真的好誇張!!
我同朋友都係香港買左幾年,是熟客
今年買到1.8+都乞袋咁
我諗住暫時唔買住啦,橫掂呢幾年都儲落咗唔少QB. 暫時都未有新色想要住,只不過我成日心思思想搵個Mini Kelly 2。不過應該都唔使諗。我個SA對我都係好冷淡, 成日我得閒佢都話自己有appointment ,嚟咗又要等好耐先serve我。都真係好灰

複式洋房

mimi616 發表於 21-6-7 13:10
我諗住暫時唔買住啦,橫掂呢幾年都儲落咗唔少QB. 暫時都未有新色想要住,只不過我成日心思思想搵個Mini Kel ...
MK2 聽講去到1:2/1:3
識人一次買左一次11萬既手鏈都只係話要再等等, 未幫佢搵..

wcpcelia    發表於 5 天前

男爵府

JANBBBBB 發表於 21-6-7 13:14
MK2 聽講去到1:2/1:3
識人一次買左一次11萬既手鏈都只係話要再等等, 未幫佢搵..
...
所以MK2都係得個諗字。我成日諗佢哋可能係多了很多大陸或本地的豪客,可以月花數以十萬甚至百萬買珠寶買錶買手袋等奢侈品嗰D。如果唔係對啲小薯客都唔會咁唔客氣。以前都唔係咁,而家loyalty 對佢哋來講簡直係nothing。呢個其實真係違背咗H嘅初心。

男爵府

2021勳章

JANBBBBB 發表於 21-6-7 12:45
今年香港真的好誇張!!
我同朋友都係香港買左幾年,是熟客
今年買到1.8+都乞袋咁

係好誇張 聽聞1:2.5到1:3出袋已屬平常事….因為真係有價有市,咁樣變相推高哂sa 既expectation ,都無辦法,所以佛系。,當去其他brand咁囉買下其他野唔問袋,我估我走都應該未比到b30我

別墅

2021勳章

gzilla 發表於 21-6-6 12:28
我想知點SA點當你朋友水魚

我都有朋友係兩三年舊客,一向低配開,今年配夠等袋,SA text 佢話mana ...

我都想知係邊間....

大宅

生命麵包 發表於 21-6-6 20:17

我都覺得拎左3個Kelly 加埋60萬好合理

點知有冇賣袋?
咁多香港出袋Facebook,IG,Carousell 賣!
我覺得資深SA手頭上好多reseller客
因為得呢啲資深SA先搶到難搶既貨囉

別墅

回覆 JANBBBBB 的帖子

我今年年頭問 SA 出 mini Kelly 2 資格,佢話首先要買隻 20萬嘅鈪

複式洋房

mimi616 發表於 21-6-7 13:26
所以MK2都係得個諗字。我成日諗佢哋可能係多了很多大陸或本地的豪客,可以月花數以十萬甚至百萬買珠寶買錶 ...
最前我想買絲巾, 有條好靚
叫SA留比我, 佢覆我無得留啦依家
但口口聲聲話係熟客
咁要我地熟客下下指定去佢間shop walk in嗎? 極不合理
如果要walk in咁點解我唔去我方便的shop
認同而家loyalty根本唔會理
口口聲聲要
而家loyalty, 但香港小薯熟客根本連配貨都不能買

下下要一野買幾萬十幾萬的jew

複式洋房

SuperbabyCrab 發表於 21-6-7 14:24
回覆 JANBBBBB 的帖子

我今年年頭問 SA 出 mini Kelly 2 資格,佢話首先要買隻 20萬嘅鈪 ...
哇~ 咪姐係逼人買全鑽....痴線架咩....

子爵府

2021勳章

hattienail 發表於 21-6-7 13:35
係好誇張 聽聞1:2.5到1:3出袋已屬平常事….因為真係有價有市,咁樣變相推高哂sa 既expectation , ...

早幾個月已經係咁啦
之前仲有個疑似reseller質疑我所講嘅高配囉

別墅

JANBBBBB 發表於 21-6-7 15:28
但口口聲聲話係熟客

我就係連配貨都買唔到,而家配到唔上唔落,都唔知點算好 我唔得閒經常巡舖

複式洋房

Despeate_Mama 發表於 21-6-7 16:02
我就係連配貨都買唔到,而家配到唔上唔落,都唔知點算好 我唔得閒經常巡舖:laugh2c ...
你而家配左幾多?
有無問SA 點樣可以爭取快D有袋? 係咪你profile唔夠靚定咩原因呢?

男爵府

2021勳章

但口口聲聲話係熟客

絲巾都唔留玩到咁大?

男爵府

但口口聲聲話係熟客
我覺得依家佢哋真係癲咗,jewellery 冇鑽嗰D SA根本唔會嘥時間幫你搵。5萬以上的jewellery 先至有D反應。鞋D咁平的item 更加永遠冇size. Rodeo 又好耐冇買過!衫都係同我傾幾萬蚊一件嗰啲。佢咁做實在好趕客,咁唔helpful更加令我唔想喺佢度買貴野。不過我知佢唔care

男爵府

2021勳章

Carriegerrard 發表於 21-6-7 15:54
早幾個月已經係咁啦
之前仲有個疑似reseller質疑我所講嘅高配囉

外國我朋友仲低配出到c 同飛馬,可能咁reseller未必知,如果佢唔香港入貨

複式洋房

hattienail 發表於 21-6-7 16:29
絲巾都唔留玩到咁大?
對,SA自己都話係熟客
聖誕果D係有禮物的
亦出過QB,所以聽到話絲巾都不能留貨係呆左
同樣諗緊今年係咪要停手
因為依家繼續買落去根本都唔會出到袋
同SA 由好幫手變到冷冷淡淡咁, 覺得之後一下谷爆都未必拎到想要的袋\
過往都係每個月去買自己鐘意既野
香水、絲巾、衫、外套、披肩、家品、鑽首飾、男裝乜都有齊
咁多年黎, 唔好話係大客, 只係小薯, 但忠誠度真的好高
完全無去過其他shop買野

複式洋房

mimi616 發表於 21-6-7 16:29
我覺得依家佢哋真係癲咗,jewellery 冇鑽嗰D SA根本唔會嘥時間幫你搵。5萬以上的jewellery 先至有D反應。鞋 ...
JM 你都買開嘛?
我都覺得今年態度真係差好遠
以前買鞋、買jew 就算一萬左右, 佢地都好helpful!
而家你買D幾百幾千既野好似浪費緊佢地時間咁的
之前我SA直頭唔覆.....

子爵府

2021勳章

hattienail 發表於 21-6-7 16:31
外國我朋友仲低配出到c 同飛馬,可能咁reseller未必知,如果佢唔香港入貨
...

嗰個新手係特登開個新acc嚟話我
其實我估佢係想製造啲假象俾人知低配係有架
等啲客配極都無時就要搵reseller買咁囉

伯爵府

2021勳章 陪月勳章 畀面勳章

JANBBBBB 發表於 21-6-7 16:36
對,SA自己都話係熟客
聖誕果D係有禮物的
亦出過QB,所以聽到話絲巾都不能留貨係呆左

絲巾真係有一段時間唔準留,一係返貨要第二時飛落去買。依家真係好癲,同以前的spend根本sa爭唔到qb。

可能sa自己都唔想和同事爭貨,爭完都跑唔到數。有咩賣咩,各店都冇貨,唔會幫手調咁囉。
work hard PLAY hard

伯爵府

2021勳章 陪月勳章 畀面勳章

回覆樓主:

過多兩年一定會易買d

https://ww.fashionnetwork.com/news/Hermes-to-open-another-leather-goods-workshop-in-france,1244190.html
work hard PLAY hard

首頁
23456...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊