想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
我本身第一胎係ivf , 要打肝素到33 週,食阿示匹靈,食維他命B , 而家疫苗好多新聞話同血栓有關,有冇人知我哩個情況打唔打得復必泰或科興,我無打算甘快再生第二胎,純粹諗我有免疫問題可唔可以打,謝謝

複式洋房

2021勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
你如果真係想打, 揾個醫生資訊下.

大宅

jm141026 發表於 21-6-6 15:40
我本身第一胎係ivf , 要打肝素到33 週,食阿示匹靈,食維他命B , 而家疫苗好多新聞話同血栓有關,有冇人知 ...

我唔知我有冇免疫問題,我ana640, 打左兩針復必太,第二針有少少發燒only

複式洋房

我本身第一胎係ivf , 要打肝素到33 週,食阿示匹靈,食維他命B , 而家疫苗好多新聞話同血栓有關,有冇人知 ...

都係問返專業人士比較穩陣

大宅

山邊一隻羊 發表於 21-6-7 22:18
都係問返專業人士比較穩陣

我未計劃再生,所以無去婦科問,所以想睇下有冇同有免疫問題人有冇請教過專科

複式洋房

jm141026 發表於 21-6-7 22:37
我未計劃再生,所以無去婦科問,所以想睇下有冇同有免疫問題人有冇請教過專科
...

我意思係問家庭醫生,因為身體問題搵醫生問好似穩陣d,
不過如果搵到有jm問過,可以參考下都好既

大宅

山邊一隻羊 發表於 21-6-7 23:09
我意思係問家庭醫生,因為身體問題搵醫生問好似穩陣d,
不過如果搵到有jm問過,可以參考下都好既
...

謝謝你啊

子爵府

2021勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
mikimikilaw 發表於 21-6-7 21:18
我唔知我有冇免疫問題,我ana640, 打左兩針復必太,第二針有少少發燒only

我都係ana 1/640
約左打復必泰
睇到你話只係輕微發燒
宜家放心好多

大宅

2021勳章

發表於 3 天前 |顯示全部帖子

我都好想知

大宅

celticsbig3 發表於 21-6-9 09:02
我都好想知

你之前係咪搵陳億仕醫生睇免疫

大宅

2021勳章

jm141026 發表於 21-6-9 10:54
你之前係咪搵陳億仕醫生睇免疫

係啊

大宅

celticsbig3 發表於 21-6-9 10:57
係啊

我都係啊,係咪可以問下陳醫生...打疫苗問題

大宅

2021勳章

jm141026 發表於 21-6-9 10:58
我都係啊,係咪可以問下陳醫生...打疫苗問題

其實我之前有問過陳憶仕,我凝血有問題係咪代表我第時容易中風,有血栓嘅隱憂?但係佢只係答我過咗50歲就要多啲bodycheck
但係佢又候補一句,就算我冇呢個問題,正常人50歲每年都要做吓body check 㗎啦,叫我又唔使咁緊張

大宅

celticsbig3 發表於 21-6-9 11:11
其實我之前有問過陳憶仕,我凝血有問題係咪代表我第時容易中風,有血栓嘅隱憂?但係佢只係答我過咗50歲就 ...

你估打去問下姑娘打唔打得疫苗可以嗎

大宅

2021勳章

jm141026 發表於 21-6-9 12:19
你估打去問下姑娘打唔打得疫苗可以嗎

其實講真我覺得任何醫生都唔會話到俾你聽打得定係同打得

大宅

celticsbig3 發表於 21-6-9 13:18
其實講真我覺得任何醫生都唔會話到俾你聽打得定係同打得

無錯,好糾結,唔知打唔打好,遲下得返一種疫苗無得揀

別墅

發表於 前天 18:45 |顯示全部帖子
有睇過一個台灣醫生既文章,話三個月以上建議可以打疫苗,唔知真唔真呢

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊