夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

佢依兩年已經不停請假,有不同藉口,以前係我懷孕,車我返工,車到跟膜發炎,依加,到生完,搬左屋,又話新屋空氣無咁好,成晚焗住,搞到暈,最近又話血壓高,成晚焗親,又請假,食A降血壓藥又話暈,食B血壓藥又話心悸,又話去中醫,中藥又不能即時有效,但又可以有精神去踩單車,洗自己架車,又有解釋話,中醫叫佢要做運動。

佢以上每個病情,可以攞到連續3至4日病假,攞完假,佢就笠埋係自己私家車睇youtube睇一整日,一係做運動。

請問大家,佢係米有情緒病?

請問大家應該點?社工又唔肯去見?

子爵府

2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

mimikaren 發表於 21-6-7 09:36
佢依兩年已經不停請假,有不同藉口,以前係我懷孕,車我返工,車到跟膜發炎,依加,到生完,搬左屋,又話新 ...

你有無陪過佢睇医生, 如果真係上述的病都可大可小......

又或者佢真係有情緒病, 所以返工好大壓力....好似我咁都係日日唔想返工, 但因為小孩子仲未到成人, 所以仍要努力扮工.
以馬內利, 神與我們同在! :-D  :-D

大宅

係咪做政府工?係咁請病假都得嘅?

子爵府

yiszwa 發表於 21-6-7 12:03
係咪做政府工?係咁請病假都得嘅?

只有政府工可以不停請假都唔會炒

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

佢依兩年已經不停請假,有不同藉口,以前係我懷孕,車我返工,車到跟膜發炎,依加,到生完,搬左屋,又話新 ...
你地家族係有錢人?唔使搵錢養家?

大宅

請假係咪扣錢?係既話應該係想排公屋。

複式洋房

Manwah 發表於 21-6-7 10:48
你有無陪過佢睇医生, 如果真係上述的病都可大可小......

又或者佢真係有情緒病, 所以返工好大壓力....好 ...

我陪唔到佢去,因為我份工不能請假...佢只係話醫生話佢有血壓高,依啲病...好普遍呀....

情緒病佢自己又唔肯承認,更加唔肯去睇醫生,反話反我有,我緊係有啦,病都返工,但自己老公就係到hea...
話佢扮病,就話返我唔體諒佢,已經不停循環兩年

複式洋房

20150618bb 發表於 21-6-7 12:20
你地家族係有錢人?唔使搵錢養家?

嘿嘿,我問過依啲問題,佢都係避而不答,反問下,我有咩付出之類

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

mimikaren 發表於 21-6-7 13:56
嘿嘿,我問過依啲問題,佢都係避而不答,反問下,我有咩付出之類
你唔了解佢家族,就結婚

珊瑚宮

應有小朋友喇

複式洋房

20150618bb 發表於 21-6-7 14:15
你唔了解佢家族,就結婚

家族都係正常,結婚前都無請假咁勁

禁止訪問

牛年勳章

複式洋房

happylife28 發表於 21-6-7 15:32
如果份工本身有壓力, 可能係逃避現實! 咁真係要睇下醫生。

又可能冇咩前途, 冇升級機會, 做做下自然冇動力 ...

你真係好老婆,我自問真係講唔出口,佢已經借左銀行錢,每月要還幾千,依加我地係月月清零,每連病都唔請假,係我唔想扣錢,就算,我有淨錢,都只係想比女買下新玩具。

假如佢開聲要我幫佢交稅乜乜乜,你覺得我要幫?

禁止訪問

牛年勳章

複式洋房

happylife28 發表於 21-6-7 18:28
樓主, 你前文根本冇提到咁多資料, 甚至有 JM 問係咪佢家族係有錢人, 唔使養家, 你都好有趣咁答唔知! 又有能 ...

多謝你意見,等我自己再諗多小小時間,或者我自己都有問題

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

子爵府

我明喎
我呢排返工返到有啲想死
都諗過請假逃避

別墅

做運動的確可以幫助減高血壓!
Best Regards, Mrs Mak1997 :-P :-D

男爵府

室內出原因!

珊瑚宮

happylife28 發表於 21-6-7 18:28
樓主, 你前文根本冇提到咁多資料, 甚至有 JM 問係咪佢家族係有錢人, 唔使養家, 你都好有趣咁答唔知! 又有能 ...

首頁

尾頁

跳至