夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

照顧兩個小朋友已經好唔容易,老公工作忙應酬多,唔使應酬又會約自己朋友出街玩,大部份時間都係自己陪住兩個小朋友,我自己都要返工,雖然有姐姐幫手,但係有時都覺得真係好攰,我想有人分擔下,但係我又唔想出聲,怕俾到壓力老公,有苦自己知。

子爵府

shyshymama 發表於 21-6-7 14:23
照顧兩個小朋友已經好唔容易,老公工作忙應酬多,唔使應酬又會約自己朋友出街玩,大部份時間都係自己陪住兩 ...

約朋友出街玩?小心有小三,宜家限聚令邊有時間約朋友玩呀!

洋房

alicewong18 發表於 21-6-7 15:30
約朋友出街玩?小心有小三,宜家限聚令邊有時間約朋友玩呀!

佢啲朋友我有好多都識,咁佢返工咁辛苦,同朋友輕鬆吓又無可厚非嘅,我都信任佢,希望佢唔係有小三啦!

大宅

shyshymama 發表於 21-6-7 16:47
佢啲朋友我有好多都識,咁佢返工咁辛苦,同朋友輕鬆吓又無可厚非嘅,我都信任佢,希望佢唔係有小三啦! :tw ...

佢返什麼工,你都要返工,大家都辛苦吧!一個家兩個大人都要分工合作的,否則耐咗變老溤無責任感!你都要休息一下吧!出面花花世界、無責任感好易出事!

洋房

lneedlove 發表於 21-6-7 18:59
佢返什麼工,你都要返工,大家都辛苦吧!一個家兩個大人都要分工合作的,否則耐咗變老溤無責任感!你都要 ...

佢工作係要成日見客應酬飲酒,見佢都好辛苦,自己又唔忍心叫佢幫手家中事務。

男爵府

照顧兩個小朋友已經好唔容易,老公工作忙應酬多,唔使應酬又會約自己朋友出街玩,大部份時間都係自己陪住兩 ...

你要揾返自己嘅減壓方法。

珍珠宮

你要找回自己

大宅

你要同老公溝通下,可能要佢一個禮拜一日family day, 平日晚可能有幾日一齊睇下電視,一齊陪小朋友玩,間中可能一個禮拜一晚你地2個出去食餐飯咁。
我而家大肚,早排我就哭訴完老公成日放工返黎打機。叫佢做既野又唔做,打機大過天,又唔陪我(要求好低:睇下電視呀,出去行下呀)
佢好似改善左少少。我覺得你要同佢溝通下,佢會唔知你需要d咩,耐左你又唔開心,佢又唔知你唔開心d咩。

男爵府

做女人唔可以冇左自己。

洋房

好多謝大家嘅回覆,我都明白做女人係要做返自己,搵返自己嘅價值,同埋要做自己開心嘅嘢,我會努力,或者好似你哋咁講應該好好同另一半溝通,唔好淨係自己收埋唔開心。

首頁

尾頁

跳至