1-3歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子

加DHA比小朋友, 係咪對腦部發展比較好?學野會好D?
有無咩要留意?

複式洋房

DHA好似有d 係丸,有d 油
細個bb都係用液體咁加會比較好,大個先考慮丸吧
其次就留意成份產地,有無添加劑之類

複式洋房

食DHA,食魚(小心骨),
但有D奶粉都有加DHA既,我小朋友飲enfinitas都有dha

複式洋房

彩虹糖 發表於 21-6-7 17:58
食DHA,食魚(小心骨),
但有D奶粉都有加DHA既,我小朋友飲enfinitas都有dha
DHA好似要深海魚先多D, 不過深海魚就要小心海水污染, 雪茄毒個D問題

複式洋房

2021勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
宮崎讕 發表於 21-6-7 16:24
有無咩要留意?

我就俾DHA魚油俾我仔食,1日1次,滴劑嘅

別墅

2021勳章

我冇另外加DHA俾小朋友食呀,佢本身飲緊隻aptamil白金版都有DHA,仲有益生菌同益生元果D,營養都足夠

複式洋房

宮崎讕 發表於 21-6-7 16:24
有無咩要留意?
係, DHA 係對腦仔發展好既
阿仔飲緊A+ NEURO PRO, 本身已經有DHA, 所以我無額外再加比佢
而且佢仲有MFGM, 對腦仔認知都有幫助

複式洋房

luixchang 發表於 21-6-7 17:16
DHA好似有d 係丸,有d 油
細個bb都係用液體咁加會比較好,大個先考慮丸吧
其次就留意成份產地,有無添加劑之類 ...
我就怕自己唔記得加, 你知啦, 生左記性無咁好, 怕加多左無益

複式洋房

發表於 前天 23:17 |顯示全部帖子
love_joe 發表於 21-6-7 21:23
DHA好似要深海魚先多D, 不過深海魚就要小心海水污染, 雪茄毒個D問題
好似仲怕有重金屬, 所以深海魚唔可以食太多太密架

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊