0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
我好朋友生完b兩個幾月,本身已經懷疑佢有產後抑鬱.因為佢係新手媽媽.無屋企人,自己湊,又成日喊.自從佢生完同就同c6摩擦多左,佢有時想抖下但c6又唔係點幫手,搞到兩個成日嘈.

最慘佢岩岩發現c6係telegram 同個女仔傾偈,個女仔係外國.佢地咩都講.連佢c6番工既趣事我朋友都唔知但個女仔知.
我朋友即刻揭穿佢話要離婚,(佢c6話淨係朋友傾計)佢地已經傾左大半年,即係陀b時已經傾緊.我朋友話覺得佢c6好恐怖,咁辛苦為佢陀b生b湊b, 但換黎係背叛.就算佢c6 道晒歉話唔會再做.但佢覺得已經精神上出左軌,好難過自己個關.

複式洋房

bobo_1118 發表於 21-6-8 09:56
我好朋友生完b兩個幾月,本身已經懷疑佢有產後抑鬱.因為佢係新手媽媽.無屋企人,自己湊,又成日喊.自從佢生 ...

我聽到咁已經不停安慰佢陪住佢,因為我真係好怕佢同個b做傻事.加上始終b仲細,我都唔贊成佢就咁離婚...不過我唔夠膽講出口..我而家好小心同佢講說話因為我好怕會觸動到佢...
我都唔知點算好...

男爵府

2021勳章

我聽到咁已經不停安慰佢陪住佢,因為我真係好怕佢同個b做傻事.加上始終b仲細,我都唔贊成佢就咁離婚...不 ...

帶佢入急症同醫生講開醫院令比佢,油塘個時個阿媽未就一個唔該掉個小朋友落樓都有,個家姐跟左婆婆落樓,細佬就係執身彩保到命但成身散咗,一世坐輪椅,所以你朋友哩家最好住院等醫院睇實佢,小朋友又有社署跟,唔好比小朋友佢掂就真

複式洋房

bsg 發表於 21-6-8 10:33

帶佢入急症同醫生講開醫院令比佢,油塘個時個阿媽未就一個唔該掉 ...

我地成班fd而家輪住黎陪佢 ,睇多佢幾日.
唉,最衰都係d 男人,點解都係女人受晒

男爵府

2021勳章

bobo_1118 發表於 21-6-8 10:54
我地成班fd而家輪住黎陪佢 ,睇多佢幾日.
唉,最衰都係d 男人,點解都係女人受晒
...

睇你地真係24小時咁跟實,長遠係得到治療同將bb同佢分開保護小朋友安全比較重要,佢先生個到就後話,佢既情況連適唔適合照顧bb都係一個問題,所以你地真係一個睇大人一個睇bb唔好走漏眼

男爵府

2021勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 親子王國15週年勳章

試下打電話去健康院問
話產後情緒不穩
懷疑產後抑鬱要點做

我個時怕奶奶怕到癲左
好驚聽到佢把聲
好驚見到佢
產後房護士發現我有事
有留意住我
出院後
產後房護士有打電話比我
應該轉介左比健康院
健康院護士都有問返我點
所以打去健康院試下

別墅

2021勳章

我好朋友生完b兩個幾月,本身已經懷疑佢有產後抑鬱.因為佢係新手媽媽.無屋企人,自己湊,又成日喊.自從佢生 ...

打去健康院,可以約專科護士 (精神科)傾計,好快約到的。

複式洋房

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
做朋友要好好睇住佢,有咩問題記得叫佢睇醫生,希望佢可以加油!

複式洋房

發表於 前天 16:32 |顯示全部帖子
真心,要搵專業人士幫手,唔好自己屈住屈住,好易出事

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊