1-3歲

跳至

首頁

尾頁

民房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
阿仔本身有先天疾病問題,語言嚴重delay,以及行路不太穩。一般指令冇問題,識指指,認字母數字冇問題,估計智能ok。想問喺未做個別項目評估定全面評估?有冇推薦評估地方?
另外,有冇推薦既訓練中心?
謝謝大家

民房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
nirvannahk 發表於 21-6-8 10:30
阿仔本身有先天疾病問題,語言嚴重delay,以及行路不太穩。一般指令冇問題,識指指,認字母數字冇問題,估 ...

複式洋房

2021勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
nirvannahk 發表於 21-6-8 10:30
阿仔本身有先天疾病問題,語言嚴重delay,以及行路不太穩。一般指令冇問題,識指指,認字母數字冇問題,估 ...

有冇排政府child assessment service ?

民房

BeeBeeSo 發表於 21-6-9 12:32
有冇排政府child assessment service ?

有,但佢話要等,睇個款有排....

複式洋房

2021勳章

nirvannahk 發表於 21-6-9 20:16
有,但佢話要等,睇個款有排....

我都排緊,不過另外揾私家做咗評估同轉介去政府早期教育及訓練中心。等到位之前去私家做緊物理治療職業治療同埋言語治療。

民房

BeeBeeSo 發表於 21-6-9 21:18
我都排緊,不過另外揾私家做咗評估同轉介去政府早期教育及訓練中心。等到位之前去私家做緊物理治療職業治 ...

邊間做

複式洋房

2021勳章

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
nirvannahk 發表於 21-6-9 22:35
邊間做

https://hkdpc.com

不過真係唔平,你可以打去問下

民房

BeeBeeSo 發表於 21-6-10 07:15
https://hkdpc.com

不過真係唔平,你可以打去問下

大概幾錢?你為何選這間?

複式洋房

2021勳章

nirvannahk 發表於 21-6-10 09:43
大概幾錢?你為何選這間?

我有醫生朋友介紹我睇翏醫生 ,所以去睇呢間,評估係用時間計算,每個鐘4千幾蚊。你預第一次個半鐘到。希望幫到你。

民房

BeeBeeSo 發表於 21-6-10 09:54
我有醫生朋友介紹我睇翏醫生 ,所以去睇呢間,評估係用時間計算,每個鐘4千幾蚊。你預第一次個半鐘到。希 ...

評估分幾次做?唔喺一次做曬?

複式洋房

2021勳章

nirvannahk 發表於 21-6-10 10:54
評估分幾次做?唔喺一次做曬?

一次之後已經有report ,不過我小朋友係長期病要覆診都係以每小時計錢。

民房

BeeBeeSo 發表於 21-6-10 10:58
一次之後已經有report ,不過我小朋友係長期病要覆診都係以每小時計錢。
...

問評估喺評左邊幾樣?個半鐘可以做得曬?

複式洋房

幫推

別墅

2021勳章

發表於 昨天 20:37 |顯示全部帖子
想問各位指既child assessment services 係咪健康院refer果個?定係另一個assessment黎?
我果個排左健康院果個,比想像中快,2歲排到。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊