自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
想買檯燈,但見到有d檯燈既價錢比較貴,係咪好用d,想知道同平既有咩分別?

複式洋房

Alicham 發表於 21-6-8 10:35
想買檯燈,但見到有d檯燈既價錢比較貴,係咪好用d,想知道同平既有咩分別?
...

有d係護眼檯燈,功能多d,自己用過平果d檯燈,都係光燦燦,用一陣已經覺得對眼好攰

wcpcelia    發表於 4 天前

子爵府

...

貴個D應該有護眼功能比較舒服

大宅

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
星洲炒米 發表於 21-6-8 14:43
貴個D應該有護眼功能比較舒服

即係都係一分錢一分貨

大宅

annamum2 發表於 21-6-8 12:03
有d係護眼檯燈,功能多d,自己用過平果d檯燈,都係光燦燦,用一陣已經覺得對眼好攰
...

而家用緊果個係白光但都幾刺眼

大宅

要用得耐雙眼唔攰

別墅

...

用嗰啲檯燈,啲光度係有得調整,喺書枱做嘢或者睇書應該冇咁傷眼㗎

伯爵府

2021勳章 BK Milk勳章

Alicham 發表於 21-6-9 12:33
而家用緊果個係白光但都幾刺眼

平個d都有得揀黃燈,而且有得較光暗。

別墅

其實我覺得分別不大

珊瑚宮

2021勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
bobopp 發表於 21-6-9 21:50
其實我覺得分別不大
同感

別墅

...

用緊BenQ檯燈,佢有智能調光模式,隨住環境調整唔同既光度,有個顯示面板話你知夠唔夠光,或者會唔會太光太暗,可以透過旋鈕調整返最適合既光度,佢仲有書本或者數位閱讀模式,兩個模式下都會自動調節光暗,平價燈冇呢個功能,性價比都好高

大宅

牛年勳章 2021勳章

bettywong96 發表於 21-6-10 12:57
用緊BenQ檯燈,佢有智能調光模式,隨住環境調整唔同既光度,有個顯示面板話你知夠唔夠光,或者會唔會太光 ...
好似好正

複式洋房

2021勳章

用緊BenQ檯燈,佢有智能調光模式,隨住環境調整唔同既光度,有個顯示面板話你知夠唔夠光,或者會唔會太光 ...

即係佢有自動開燈?咁好似幾好喎

別墅

好似冇乜太大分別,平果D都有得調校光線~

水晶宮

2021勳章

回覆樓主:

的確唔須要咁貴,趁618去京東買啦,領新人券199減100,百幾人仔包郵到香港,7日保用。

領券link:
https://u.jd.com/qlYP5SO
https://u.jd.com/zsw3DPS
https://u.jd.com/zKBROiQ
https://u.jd.com/qgX8l2d

水晶宮

牛年勳章 2021勳章

回覆樓主:

咁睇下有咩要求啦

好似抽濕機一千蚊開利又有,三四千三菱又有,兩隻我都有,嚴格黎講係唔同層次既,一分錢一分貨,牌子野賣到依個價一定有d理由既

別墅

發表於 前天 12:34 |顯示全部帖子
我係黃太 發表於 21-6-10 16:39
即係佢有自動開燈?咁好似幾好喎

係呀,佢用紅外線感應,坐低張書櫈時就會自動開燈,離開座位半個鐘就會自動熄燈

伯爵府

2021勳章

發表於 前天 13:08 |顯示全部帖子
以為講橙添:funny

別墅

發表於 前天 13:17 |顯示全部帖子

謝分享

請問邊度有得買? 有無網頁介紹?

別墅

發表於 前天 16:21 |顯示全部帖子
eye360 發表於 21-6-11 13:17
謝分享

請問邊度有得買? 有無網頁介紹?

https://www.benq.com/zh-hk/lighting/parent-child-lamp/wit-mindduo-r.html

我自己係友和買

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊