婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

早幾日照超聲波照到有7.5cm既卵巢畸胎瘤醫生建議做微創手術,衣幾日我好驚好膽心,搞到個人成日好緊張同訓得唔好上網research左幾個微創有好評既醫生,黃斯雄,阮邦武,岑德強,鄭競偉
請問有無jm可以分享下睇過以上醫生既經驗?

雖然透過網上知道阮醫生微創係數一數二但因為無買保險,擔心會好貴,請問有無jm搵阮醫生做過微創可分享下價錢呢?

而鄭競偉醫生微創既網上好評係2009年既多,想請教有無jm近幾年搵鄭醫生做過微創呢?

又或者有無其它微創好既醫生可介紹呢?
唔該哂大家

大宅

回覆樓主:

吾需要太擔心,做微創手術切除係好快復原及吾係太痛,我2星期前做了微創切除輸卵管及卵巢(有水瘤6.x cm),住左4日3夜,傷口只有2個1cm咁長,有需要pm醫生名比你

洋房

回覆 elainec9 的帖子

好多謝你回覆!原來傷口咁細!因為我份人好驚青,平時抽血都驚,所以今次突然發現有瘤好大打擊
另外因為我平時便秘又有肛裂問題,上網睇手術前要飲瀉藥?想請問會唔會柯得好辛苦呢?
另外麻煩你pm醫生名比我呀,謝謝你

大宅

回覆樓主:

我冇飲瀉水,可能入院果晚問左我當日有冇大便,有就吾洗再去,不過做完手術3日後先有大便,已經pm左醫生名

複式洋房

jomejo 發表於 21-6-8 17:16
早幾日照超聲波照到有7.5cm既卵巢畸胎瘤醫生建議做微創手術,衣幾日我好驚好膽心,搞到個人成日好緊張同訓 ...

我琴日先系博愛醫院做完,醫生手勢好好,傷口唔會痛,止痛藥都唔駛食,我係排政府醫院排咗8個月度

男爵府

elainec9 發表於 21-6-8 19:24
吾需要太擔心,做微創手術切除係好快復原及吾係太痛,我2星期前做了微創切除輸卵管及卵巢(有水瘤6.x cm), ...

可否pm醫生名比我?

洋房

回覆 終點綫 的帖子

唔好意思岩岩先睇到,請問你係咪都係做微創手術同畸胎瘤幾大呢?謝謝你

大宅

jomejo 發表於 21-6-8 17:16
早幾日照超聲波照到有7.5cm既卵巢畸胎瘤醫生建議做微創手術,衣幾日我好驚好膽心,搞到個人成日好緊張同訓 ...
其實點解妳確實自己果粒係畸胎瘤??因為通常要切左出嚟先知係乜野瘤!因為上年我都係係卵巢有個6CM瘤,醫生當時都話係畸胎瘤或朱古力瘤,之後做完微創後先確實係朱古力瘤.不過唔駛擔心,我都係好怕帶架,又細膽,但手術過程之前同後真係唔痛.只不過等做手術時個人真係好驚,驚到成身都震哂.休息左2日可以出院啦.

首頁

尾頁

跳至