潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2021勳章

又係我呀,不過唔係開箱帖

SA姐姐今日扁咀,因為成日都有客人令到佢地嬲左

其實佢地都係打份工,有時用不著下下都咁mean咁樣對佢地,大家都明D貨唔係無限量,SA自己都要爭貨先比到客,搶唔到唔好發脾氣,唔好鬧SA點解成日放假,佢地一個月都好多休息日,如果夾唔到既不妨搵過個夾到自己既

本來排到個袋都因為激嬲左SA姐姐而冇左啦,係咪自己蠢呢? 睇得明既就會明

ada0707    發表於 21-6-11 09:03

伯爵府

2021勳章 陪月勳章 畀面勳章

生命麵包 發表於 21-6-9 16:07

商業世界從來都係以win win為最佳方向,唔明的人太多了。
work hard PLAY hard

複式洋房

我係新手,不過我個SA 真係幾多假(emoji) 搵佢2次, 都係一星期返一日,唔知係咪清假(emoji) 我冇講乜呀,只係好奇咁多假期咁~

男爵府

2021勳章

Joyce0 發表於 21-6-9 16:34
我係新手,不過我個SA 真係幾多假(emoji) 搵佢2次, 都係一星期返一日,唔知係咪清假(emoji) 我冇講乜呀, ...

早排疫情試過返2日放2日

複式洋房

生命麵包 發表於 21-6-9 16:35

好正(emoji)(emoji)

大宅

2021勳章

咪就係囉,呢個遊戲真係唔係想像中咁複雜,其實係好簡單嘅做人道理,「你識做時我識做」,我係SA都會錫晒嗰啲和藹可親又肯配合又唔多聲氣嘅客啦。
大家都係人,都係需要休息㗎,D假期係佢應得嘅,同埋我係佢哋都揀呢排靜啲清假啦,唔通等聖誕新年高峰期放假咩係咪先

伯爵府

2021勳章

回覆樓主:

我sa好好,佢放假都揾其他同事幫我。不過多數我都就佢時間等佢。

又估唔到會有人因為sa搶唔到袋,而向sa發脾氣喎,洗唔洗呀?

大宅

2021勳章

同埋令我諗起最近有個youtuber因為冇袋搞到件事好大又喊晒又驚動到人哋HR咁

男爵府

2021勳章

Miyazaki 發表於 21-6-9 17:09
同埋令我諗起最近有個youtuber因為冇袋搞到件事好大又喊晒又驚動到人哋HR咁
...

咁爆? 求link

男爵府

2021勳章

BGCOME08 發表於 21-6-9 17:05
我sa好好,佢放假都揾其他同事幫我。不過多數我都就佢時間等佢。

又估唔到會有人因為sa搶唔到袋,而向sa發 ...

係呀, 我叫佢直接放棄呢個客

大宅

2021勳章

生命麵包 發表於 21-6-9 16:35

宜家都係

大宅

2021勳章

Miyazaki 發表於 21-6-9 17:09
...

係咪澳洲人有睇開,好爆

男爵府

2021勳章

Miyazaki 發表於 21-6-9 17:03
咪就係囉,呢個遊戲真係唔係想像中咁複雜,其實係好簡單嘅做人道理,「你識做時我識做」,我係SA都會錫晒 ...

well said, 西客真係冇需要留低激自己

男爵府

2021勳章

jenniferK 發表於 21-6-9 16:30
商業世界從來都係以win win為最佳方向,唔明的人太多了。

比錢唔係大曬

大宅

2021勳章

生命麵包 發表於 21-6-9 17:10
咁爆? 求link

https://www.youtube.com/watch?v=slLU_qtgKKg&t=2947s
條片成個鐘...佢啲email....wishlists....都係好長... 都係啦...你明嘅唔使睇晒都知佢點解無袋....

大宅

2021勳章

l_can_fly 發表於 21-6-9 17:12
係咪澳洲人有睇開,好爆

係!

伯爵府

2021勳章

休息日真係唔應該話人, 人人返工都有放假嘅日子
我個SA會將每月roster send比佢嘅客, 所以佢day off我唔會whatsapp佢, 大家都係打份工啫
不過我都試過發SA脾氣, 只因佢果次佢唔去消化自己公司要做嘅嘢, 直接就搬字過紙咁叫我去做
作為客人真係唔知你公司想點喎, 問返佢, 佢自己又唔清楚, 咁你話係唔係激氣呢?
有時SA真係唔抵爭, 不過都唔可以咩都賴晒响佢頭上, 要公道D

伯爵府

2021勳章 陪月勳章 畀面勳章

Miyazaki 發表於 21-6-9 17:15
https://www.youtube.com/watch?v=slLU_qtgKKg&t=2947s
條片成個鐘...佢啲email....wishlists....都係好長 ...

果位人姐似乎強迫別人症。

別墅

Joyce0 發表於 21-6-9 16:34
我係新手,不過我個SA 真係幾多假(emoji) 搵佢2次, 都係一星期返一日,唔知係咪清假(emoji) 我冇講乜呀, ...

我有時WhatsApp 我SA 佢咁啱放假,會返工幫我搵我想要嘅嘢
我都好佛系,睇中嘢比相佢,佢有自然會搵我去買,所以大家都無壓力

大宅

2021勳章

jenniferK 發表於 21-6-9 17:45

果位人姐似乎強迫別人症。

佢個wishlist不斷變,好似咩都想要咁,email又太冗長
之前又試過公開賣袋,個袋買左無耐

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊