潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

生命麵包 發表於 21-6-9 16:07
又係我呀,不過唔係開箱帖

SA姐姐今日扁咀,因為成日都有客人令到佢地嬲左

岩呀,聽聞佢地好大壓力,h 大部分客都nice既,但有d真係…….好惡頂,我記得有次去h , 等緊埋單,睇住有個阿太喝個男Sa….我嚇親,個心真心想講句有錢大哂咩

大宅

咁咪幾好,佢唔發脾氣我哋邊有袋買

伯爵府

Littlefatshiba 發表於 21-6-9 18:26
咁咪幾好,佢唔發脾氣我哋邊有袋買

嘿嘿,咁就多左個袋放出街啦

Miyazaki    發表於 21-6-9 18:44

大宅

Conyyyyyyyy 發表於 21-6-9 17:55
我有時WhatsApp 我SA 佢咁啱放假,會返工幫我搵我想要嘅嘢
我都好佛系,睇中嘢比相佢,佢有自然會搵我去買 ...

我冇我SA 電話,只有打去佢公司約佢。打過4次,只有一次返工(emoji)

大宅

Miyazaki 發表於 21-6-9 17:09
同埋令我諗起最近有個youtuber因為冇袋搞到件事好大又喊晒又驚動到人哋HR咁
...

想知邊個youtuber (emoji)

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

將心比己~自己都唔想因為放假而受氣~
放假係勞工權益黎架喎

公爵府

hattienail 發表於 21-6-9 18:01
岩呀,聽聞佢地好大壓力,h 大部分客都nice既,但有d真係…….好惡頂,我記得有次去h , 等緊埋單,睇住有 ...

我又試過有一次有個客好大聲咁話個SA「有冇搞錯呀,俾埋啲咁核突嘅色我」...而我...係...買咗嗰隻色嘅,come on...

公爵府

Joyce0 發表於 21-6-9 18:53
想知邊個youtuber (emoji)
上面15樓已分享

伯爵府

Miyazaki 發表於 21-6-9 17:15
https://www.youtube.com/watch?v=slLU_qtgKKg&t=2947s
條片成個鐘...佢啲email....wishlists....都係好長 ...

嘩,我睇左陣都頂唔順佢

大宅

Miyazaki 發表於 21-6-9 19:05
上面15樓已分享

Thanks (emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

子爵府

我sa話佢以前有個計數計得好「精明」嘅客,成日同佢提住spending儲到幾多,佢覺得到位應該有袋出時就勁chur ,兩三日催一次袋,又淨係要指定嘅spec,講咗好多次要等,佢都係咁chur,我sa話都算啦,久唔久都會有呢啲客,點知有次個客打俾佢,喪鬧點解佢個朋友咁快有袋,之後一句「我覺得你無心幫我,咁樣對我好唔公平」,就係呢句激親sa,同佢講令你唔開心唔係我想嘅,你覺得唔公平可以搵第二個同事跟,後着就唔方便講落去了,總之激嬲sa就係搵自己笨啦
我覺得唔係話要討好sa,而係好似樓上jm講,關係係雙向嘅,互相尊重、體諒和有禮貌就ok。

男爵府

Miyazaki 發表於 21-6-9 17:15
https://www.youtube.com/watch?v=slLU_qtgKKg&t=2947s
條片成個鐘...佢啲email....wishlists....都係好長 ...

我聽唔夠5分鐘已經頂唔順
都估到份人有幾麻煩... 講野又唔多講重點

wcpcelia    發表於 21-6-10 10:40

禁止訪問

子爵府

Mamaskhy0011 發表於 21-6-9 19:29
我sa話佢以前有個計數計得好「精明」嘅客,成日同佢提住spending儲到幾多,佢覺得到位應該有袋出時就勁chur ...

呢啲人有錢(但其實真係有錢又唔會計咁盡)無品,SA俾佢當妹仔咁都好難受

大宅

回覆樓主:

我都唔係咩大客
上年10月到而家 買左4樣想要既野
短牛銀包 WOC affinity cardholder
Walkin唔大機會買到
但我都係佛系咁等佢
有個袋就6月得羊皮 但我唔岩
咁佢算唔算好 有時睇完唔覆架
不過佢有就話我知
你對人好 人都對你好既
唔係有錢大哂

男爵府

生命麵包 發表於 21-6-9 16:07
又係我呀,不過唔係開箱帖

SA姐姐今日扁咀,因為成日都有客人令到佢地嬲左

其實有啲SA真係好好,好nice,留左電話都幫手跟,去到買野又好傾又好服務,仲識關心客人

但有啲SA入門口就好似睇死你唔會買野咁,一係就焗你買啲唔係客人想買既貨(客人諗緊、試緊個時係咁問要唔要,但無人等緊件貨),所以跟個好SA真係好重要

大宅

有錢買H並唔係大晒,基本禮儀同尊重都應該要有。將心比己,換轉你係SA, 日日俾人chur爆要qb, 又話指定要金扣銀扣,又要乜嘢spec, 仲要追問扣幾多spending,又話點解人哋出左袋你又冇,一陣又話要寫信去投訴……我係SA都唔想要呢啲客。SA都有自己私人空間,你對佢一個,人哋有幾百個客要對,每人一日一個訊息嘅話,覆訊息都覆死佢,所以都應該體諒吓SA。利申:唔係服務行業

男爵府

Miyazaki 發表於 21-6-9 19:04
我又試過有一次有個客好大聲咁話個SA「有冇搞錯呀,俾埋啲咁核突嘅色我」...而我...係...買咗嗰隻色嘅,co ...

我好想知到底係咩色

不過好似話無袋都比人投訴架,即係walk in 話無袋,呢度都有人鬧過,話打hotline唔幫佢留袋要佢白行

大宅

jenniferK 發表於 21-6-9 17:45

果位人姐似乎強迫別人症。

我直頭懷疑佢係咪有產後抑鬱,佢最大問題係完全唔發覺自己有問題,一味淨係話自己好friendly, chatty, 但係我只係睇到佢好demanding。呢啲真係觀點與角度問題,佢覺得自己好有禮貌,但係睇到佢email內容,啲wish list 一匹布咁長,有啲仲離譜到mark 埋request嘅日子,chur到咁,我係SA我都唔騷佢最令佢爆seed嘅原因係佢個friend有rose Sakura K25, 佢諗住間接同佢個SA講,睇吓會唔會快啲有Offer。點知佢個SA真係好鬼型,直頭兜口兜面同佢講:That’s my client, 其實有返少少智商嘅人都知道個SA唔多鍾意佢,係佢自己一廂情願,咄咄逼人,呢啲真係自己攞嚟。

大宅

畀面勳章

生命麵包 發表於 21-6-9 19:10
嘩,我睇左陣都頂唔順佢

見到佢副尊容都知咩料,相由心生。

首頁

尾頁

跳至