0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
想問下大家有無用窄口奶樽?我用緊Pigeon,發覺沖奶倒奶粉10次有9次都倒唔正個口,個spoon細個個樽口少少,點倒都唔能夠完美入洞,可以點做,求賜教(emoji)(emoji)‍♂️

複式洋房

Jacib 發表於 21-6-9 22:26
想問下大家有無用窄口奶樽?我用緊Pigeon,發覺沖奶倒奶粉10次有9次都倒唔正個口,個spoon細個個樽口少少, ...

我懷疑係個spoon問題⋯

大宅

2021勳章

買個帶出街嗰種奶粉格
尖頭咪可以無腦隊落窄口奶樽唔驚倒瀉

珍珠宮

2021勳章

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
Haha 我正正就係用緊pigeon 窄口樽,第一次倒都有呢個疑惑,搞乜鬼咁難㗎。。。
而家經過多番練習已經可以對正咁倒喇。
都係瞄準d 咋

複式洋房

uckukuku 發表於 21-6-9 23:00
買個帶出街嗰種奶粉格
尖頭咪可以無腦隊落窄口奶樽唔驚倒瀉

都係好方法,多謝您

複式洋房

Nbs 發表於 21-6-10 00:17
Haha 我正正就係用緊pigeon 窄口樽,第一次倒都有呢個疑惑,搞乜鬼咁難㗎。。。
而家經過多番練習已經可以 ...

我覺得係個匙羹問題,因為我大女以前食Friso同牛欄牌嘅時候支匙圓底同埋中間有個窿仔,啲粉會跌得好啲。

複式洋房

我見有人係用奶粉格,不過洗多樣野我又唔係好想,所以通常都係打斜盡量準咁倒跟住瀉左既再補番少少粉就算

複式洋房

用奶粉格要洗多樣野真係好煩,我都係就住咁倒落個奶樽度算,跌少少唔會影響好多

珍珠宮

2021勳章

Jacib 發表於 21-6-10 06:28
我覺得係個匙羹問題,因為我大女以前食Friso同牛欄牌嘅時候支匙圓底同埋中間有個窿仔,啲粉會跌得好啲。
...

我嗰個都有窿仔,同係短柄

複式洋房

發表於 昨天 00:04 |顯示全部帖子
Jacib 發表於 21-6-9 22:26
想問下大家有無用窄口奶樽?我用緊Pigeon,發覺沖奶倒奶粉10次有9次都倒唔正個口,個spoon細個個樽口少少, ...
我覺得個匙乾爽, d粉奶細就唔痴粉, 我個飲緊enfinitas 個匙都幾易倒呀

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊