自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

大家都係有錢人 個女仔父母告佢啦

男爵府

milktealai 發表於 21-6-10 15:07
根本冇可能就咁算,我一定同佢死過

是!覺得會就咁算的,應該未有仔女

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Yitungkaneka 發表於 21-6-10 17:44
Yes
我是弘立家長

學校家長點樣睇呢件事?

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

呢單真係痴晒線!

若要人不知 唔好咁低B !  : P

子爵府

momonicnic1107 發表於 21-6-10 00:00
呢位jm想表達乜野?有冇例證?

佢梗係睇靚妹仔電影睇得多

大宅

弘立管理學生唔覺得算鬆散,任何學校都可能有不良學生,呢個係個人操守問題應該同幾貴學費無關。中學生過堂嘅時候轉課室或者上堂中間去洗手間冇可能全程有老師或者校工跟住。上上下堂捉咗受害人去廁所而老師同其他學生完全聽唔到呼叫聲其實唔係好合邏輯,不幸嘅事情發生咗學校已經即時報警,要求學生同老師唔會喺學校討論呢件事只係保護受害者免受第二次傷害。

大宅

回覆樓主:

Deleted

男爵府

Yitungkaneka 發表於 21-6-10 17:38
弘立每年都有不少於一次sex talk的
尼的我絕對吾會靠學校, 而且我永遠reject子女參加學校的sex talk! 點知學校教著的乜?誤導著小朋友點算? 我地會自已屋企教小朋友,用articles個的。

大宅

licpd 發表於 21-6-11 01:26
尼的我絕對吾會靠學校, 而且我永遠reject子女參加學校的sex talk! 點知學校教著的乜?誤導著小朋友點算? ...

點reject?
通常性教育嘅talk 並唔係放學後自由參加喎?個個去聽講座自己要求小朋友去圖書館坐?

男爵府

Yitungkaneka 發表於 21-6-11 01:31
點reject?
通常性教育嘅talk 並唔係放學後自由參加喎?個個去聽講座自己要求小朋友去圖書館坐?
...
我地學校要簽同意書,家長可以reject吾參加的。

大宅

原來如此,長知識了

男爵府

Yitungkaneka 發表於 21-6-11 01:37
原來如此,長知識了
我有戒心因爲我覺得尼的性教育應該好private甘教!一大班人梯的甘embrassing 的野,我怕有反效果。

男爵府

露比EE 發表於 21-6-9 22:48
https://hk.yahoo.com/home/%E5%BC%98%E7%AB%8B%E6%9B%B8%E9%99%A2%E7%88%86%E9%86%9C%E8%81%9E-14%E6%AD%B ...

(深水埗band3尾) 中聖書院唔好講學生,居然教師非禮數名女學生,上曬報紙,教育局都未開除此教師,衹掉咗去特殊學校任教

垃圾學校

子爵府

jamesbond007 發表於 21-6-9 23:55
有钱佬學校,睇下会唔会不了了之。但如果發生在普通香港中學,其实可能都会比學校自己處理 。 ...

點解學校自己處理呀? 任何人要報警 學校都不可以阻止。 除非家長想學校處理咁就另計

子爵府

IamChuChu 發表於 21-6-11 01:44

(深水埗band3尾) 中聖書院唔好講學生,居然教師非禮數名 ...

咁有冇罪成呀? 有案底唔可以做老師, 應該已經被除牌仲點可以去特殊教育學校教書呢?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

Jasmine-4711 發表於 21-6-10 23:18

網上新聞都通晒天, 英國有些中、小、大學女生(最小9 ...

強姦文化一直都有,學校亦講唔少,英國淨係私立寄宿中學都幾百間,發生地點亦多素係開P時,你睇幾篇果幾日既報紙就當專家,講到好似上上下堂都比人性侵咁,講到D人唔敢張揚因為對方將來會係政要,呢句真係笑咗。
好彩家長無能力去英國留學咋,否則日日都成為沉默的羔羊添。

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

露比EE 發表於 21-6-9 22:48
https://hk.yahoo.com/home/%E5%BC%98%E7%AB%8B%E6%9B%B8%E9%99%A2%E7%88%86%E9%86%9C%E8%81%9E-14%E6%AD%B ...

而家會啦,因為有版睇。原來可以做到咁都得,而且可能不需要負上法律責任 多得爆料既人廣為宣傳

伯爵府

Yitungkaneka 發表於 21-6-11 01:16
弘立管理學生唔覺得算鬆散,任何學校都可能有不良學生,呢個係個人操守問題應該同幾貴學費無關。中學生過堂 ...
弘立中學係咪好盛行拍拖?你是小學還是中學家長?

大宅

回覆樓主:

單新聞怪怪地!今次係第二次,咁第一次個女仔係主動定係被迫既,之後又無同其他人告發?

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

送羊入虎口

首頁

尾頁

跳至