論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

發表於 前天 02:52 |顯示全部帖子
我家三個大人一隻小貴婦狗,揾印傭由舊年11月揾工人,到宜家都未揾到,
因疫情本地工人更加吊高嚟賣,
近期agency 更表示,
我咁的價夠人爭!!
暗示我加價,我問幾多agency 又無直接答我,
有兩個朋友同我講是一萬元,
請問各位真的嗎?

洋房

發表於 前天 12:58 |顯示全部帖子
聽做 agent 嘅朋友講,大部份都叫價5千幾。一萬就真係未聽過,除咗係啲有錢大戶人家就曾經聽過,係疫情前,因為好多特別要求,又畀得起錢。
我好彩,工人續約冇叫加價

子爵府

2021勳章

發表於 前天 22:52 |顯示全部帖子
1萬蚊唔係呀?? 我覺得唔會囉…

唉…啲agent係咁係到煽風點火,令啲僱主炒高個價搶姐姐, 啲姐姐就律蚌相爭漁人得利, 成為今次疫情大贏家……

myfaye    發表於 1 小時前

別墅

2021勳章

發表於 昨天 02:48 |顯示全部帖子
冇咁貴吧...你呢個家庭組合都唔難做,冇老人冇小朋友冇bb... 你不如搵多幾個agent增加機會。

別墅

2021勳章

發表於 昨天 21:20 |顯示全部帖子
個D AA咁落力叫加價,無回俑我死都唔信,分分鐘每個月抽4000蚊水都似.

myfaye    發表於 1 小時前

伯爵府

2021勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

發表於 昨天 21:39 |顯示全部帖子
一萬不如請鐘點啦

翡翠宮

2021勳章

發表於 昨天 22:01 |顯示全部帖子
Kennedyjason 發表於 21-6-11 21:20
個D AA咁落力叫加價,無回俑我死都唔信,分分鐘每個月抽4000蚊水都似.
X2
玩具萬歲!

侯爵府

2021勳章

發表於 昨天 22:36 |顯示全部帖子
PowerNana 發表於 21-6-10 02:52
我家三個大人一隻小貴婦狗,揾印傭由舊年11月揾工人,到宜家都未揾到,
近期 ...

5k 剛請到一個

子爵府

2021勳章

發表於 昨天 22:59 |顯示全部帖子
我覺得疫情之後, 呢班叫高價嘅姐姐, 應該都唔會被續約。 除非真係真材實料, 但襯火打劫嘅人, 都唔會好得去邊……

男爵府

2021勳章

發表於 3 小時前 |顯示全部帖子
我身邊識既人都無一個用咁高既價錢請工人

男爵府

2021勳章

發表於 2 小時前 |顯示全部帖子
PowerNana 發表於 21-6-10 02:52
近期 ...

我之前見幾個都係5000-5500左右

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊