自由講場

跳至

首頁
45678...17

尾頁

子爵府

阿仔個老師打完第一針復必泰第二日開始發燒,跟住個頭腫晒,入咗醫院住咗兩個禮拜
另一單係阿媽個老闆打咗科興第一針,返到屋企郁唔到,去咗睇醫生,之後瞓床瞓咗成個月先開始好的

男爵府

我工人打完覆必太 兩針 四個星期後 中風 現在入咗醫院 醫生話佢係 腦 血 失 控制唔到手腳活動能力 我唔知關唔關事本身佢血壓都高嘅 總之現在 好 擔心

子爵府

回覆樓主:

朋友既同事 2 個面癱,1個走左

可能唔關事啦,無人知
全部都後生無長期病,有個經常運動

伯爵府

tequiero_ic 發表於 21-6-11 13:30
我本身對食物葯物敏感,家庭醫生唔見議打
我係做公立急症醫院,信就信
條命係自己,打唔打自己決定

你個家庭醫生咁好,我都係藥物敏感, 我果個話打得。

男爵府

zxzx 發表於 21-6-11 17:50
你個家庭醫生咁好,我都係藥物敏感, 我果個話打得。

睇左十幾廿年lar,真係睇住我大

珍珠宮

複式洋房

jadepearl 發表於 21-6-10 22:22
近排好多打針posts, 有不同的輕微的副作用.
你們身邊有冇親友針後入院case 分享?

有唔舒服嘅

珍珠宮

麟媽媽 發表於 21-6-11 10:40
我身邊大多數相熟嘅,都已經打晒針,數數手指都可能有幾十人,冇一個人有大問題,係我鬼佬姐夫係英國打亞斯 ...
請問去英國讀書,有要求打邊隻針嗎?我仔黎緊9月走,想安排佢先打針

禁止訪問

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

三國1 發表於 21-6-11 18:05
請問去英國讀書,有要求打邊隻針嗎?我仔黎緊9月走,想安排佢先打針

我聽同事講現在入英國境時會打針,唔知係咪?!
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

kittylam 發表於 21-6-11 14:33
我同老公都打咗兩針科興,冇乜反應,我大仔有g6pd都驚驚地,所以佢未打住。
...

無關係喎
放下自在

禁止訪問

子爵府

回覆 doremifa~ 的帖子

你阿媽個朋友有什麼嚴重反應? 我識朋友打完中風。

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cattz288 發表於 21-6-11 18:09
無關係喎

g6pd有d藥唔可以食,如果食錯藥會溶血,睇醫生都會先講明係g6pd,醫生會睇住開藥,你識人有g6pg?

象牙宮

kittylam 發表於 21-6-11 18:25
g6pd有d藥唔可以食,如果食錯藥會溶血,睇醫生都會先講明係g6pd,醫生會睇住開藥,你識人有g6pg?
...

我有個g6既仔,所以好清楚,疫苗無綠咭內既葯物
放下自在

伯爵府

三國1 發表於 21-6-11 18:05
同事個女打復必泰
過咗英國讀書
(本來讀緊
唔係第一年)
我同事自己都係打復

大宅

jadepearl 發表於 21-6-10 22:22
近排好多打針posts, 有不同的輕微的副作用.
你們身邊有冇親友針後入院case 分享?

我個朋友打之前無body check,打咗第一針復必泰後心肌梗塞入咗醫院。不過佢平時好鍾意食扣肉飯,全部肥膏都照食落肚

珍珠宮

lky3107 發表於 21-6-11 18:32
同事個女打復必泰
過咗英國讀書
(本來讀緊
如果冇特別要求,其實想打科興

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cattz288 發表於 21-6-11 18:27
我有個g6既仔,所以好清楚,疫苗無綠咭內既葯物

你仔打咗?我好想個仔打,但又擔心。

象牙宮

kittylam 發表於 21-6-11 18:42
你仔打咗?我好想個仔打,但又擔心。

佢得10歲,未夠稱,我會等科興
放下自在

首頁
45678...17

尾頁

跳至