自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

.

男爵府

回覆樓主:

而家開咁多凍肉店同專賣泰國野果間 驗下好wor

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

ssssum 發表於 21-6-15 17:39
佢本身有毒的話佢屋企有都唔出奇,又或者屋企d野有毒,佢感染左都唔出奇,基本上唔會搵到源頭 ...

係囉,點分雞先定蛋先?
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

水晶宮

我要passion 發表於 21-6-15 17:42
要讚衛生防護中心,檢得好仔細,尋根究底,雪櫃都檢埋。我愛你們。

多謝袁國勇團隊

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

家人喺凍肉公司做包裝,我問佢有冇去打針,佢話冇,仲話佢公司好多都冇打
全民自願檢測嗰次又唔去做,佢話公司叫佢哋d員工唔好去檢測,因為怕check到有人感染全公司要停工14日,影響好大,而且覺得個病毒好似感冒咁小事,唔需要咁緊張

珍珠宮

2024年龍年勳章

紫翹 發表於 21-6-15 17:20
入雪櫃前要抹下消毒已經係常態, 由去年到宜家一路都已經係咁做

x2

珍珠宮

回覆樓主:

即係搵到源頭?

象牙宮

回覆樓主:

佢中招,屋企大把野就病毒啦!

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

紫翹 發表於 21-6-15 17:20
入雪櫃前要抹下消毒已經係常態, 由去年到宜家一路都已經係咁做

我都係,但呢個月本來已經開始有d 鬆懈,有時抺得冇咁好。 睇黎都係要繼續做好d.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

hohoho2013 發表於 21-6-15 17:52
家人喺凍肉公司做包裝,我問佢有冇去打針,佢話冇,仲話佢公司好多都冇打
全民自願檢測嗰次又唔 ...

就係有呢類人,唔肯打針唔做檢測,可能要老闆中下先知驚
放下自在

男爵府

好自私既公司,萬一有人中左、唔通唔睇醫生咩?到最後有病徵都係會曝光,咪一樣會停工

男爵府

個少女話佢打開個雪櫃嗰時候有打乞嗤,咁又會唔會係佢傳染俾包凍肉呢?

琥珀宮

非常自私嘅行為

琥珀宮

咁佢自己可以去打針,起碼保護左自己先

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

mandy952 發表於 21-6-15 18:32
咁佢自己可以去打針,起碼保護左自己先

其實呢個家人都幾黃,所以佢公司咁樣佢唔覺得有問題
檢測都唔去,又點會自動自覺去打針?
又話如果公司停業,員工飯碗不保,真係多得政府唔少
黃人心態~~乜鬼嘢都關政府事

珍珠宮

mrscatcat 發表於 21-6-15 18:28
好自私既公司,萬一有人中左、唔通唔睇醫生咩?到最後有病徵都係會曝光,咪一樣會停工
...

自私嘅心態~~唔會係我,就算有唔發出嚟咪冇事,check唔到囉

琥珀宮

hohoho2013 發表於 21-6-15 18:48
其實呢個家人都幾黃,所以佢公司咁樣佢唔覺得有問題
檢測都唔去,又點會自動自覺去打針?
又話 ...

呢d人前世一定係清兵,心口掛個勇字
有朋友借口就話驚打針有後遣症,實則因為反政府所以唔打針,仲話政府想佢地快d死所以先谷針
其實而家好明顯係群體打針先可以預防到變種病毒
台灣就係最典型嘅反面教材

伯爵府

牛年勳章

cattz288 發表於 21-6-15 18:28

最近我都冇咁細心,宜家唔敢啦,又開始乜都消毒才入雪柜大作戰

珍珠宮

cattz288 發表於 21-6-15 18:28

我推測,因為呢個疫情令佢公司生意好咗好多,所以咪唔想員工檢測,唔發出嚟就當冇事。
祇顧住當前利益,非常賤格

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

hohoho2013 發表於 21-6-15 19:22
我推測,因為呢個疫情令佢公司生意好咗好多,所以咪唔想員工檢測,唔發出嚟就當冇事。
祇顧住當前利益,非 ...

損人利己
放下自在

首頁

尾頁

跳至