自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

.

公爵府

廷廷媽 發表於 21-6-18 10:29
黃人又話科興冇效? 主子都考慮買喎....

黃色思維:主子受迫害
恭賀新禧,迎春接福!

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

sasa@uk 發表於 21-6-18 21:29
我覺得唔通永遠封城?
暫時呢一波死亡率低晒
打左針既應該可以嘗試正常生活
打左咁耐針就係為左正常生活,或者都應該試下

男爵府

平平常常 發表於 21-6-15 21:37
英國佬真系得閒,一次又一次地玩封城,都唔厭。
主要係有錢,殖民老本未食晒。

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

其實唔理咩疫苗好,有效就應該盡早打,抗疫係全世界各國既共同任務,生命重要過政治

男爵府

點解香港冇國產果隻打 淨係打一針

珍珠宮

littlesister 發表於 21-6-18 19:38
有無報導打邊種疫苗呀? AZ or BioNTech?

無見到詳細資料,只知道英國疫苗接種大約七成係AZ。

男爵府

回覆 sasa@uk 的帖子

認同,大家冇可能永遠封關,香港遲早都要開關!
風繼續吹,不忍遠離...

琥珀宮

畀面勳章

ernbe 發表於 21-6-18 13:47
英格蘭公共衛生署話BioNTech同AZ都對印度變種有效

英格蘭公共衛生署分析蘇格蘭一項研究後發現,接種2劑輝 ...

AZ 都有效喎

琥珀宮

畀面勳章

平平常常 發表於 21-6-19 09:46
無見到詳細資料,只知道英國疫苗接種大約七成係AZ。

原來係咁,不過死亡率都係低既,可能因為減輕左醫療系統負荷

大宅

lovemisha 發表於 21-6-19 04:05
其實唔理咩疫苗好,有效就應該盡早打,抗疫係全世界各國既共同任務,生命重要過政治
...

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

英國係注射疫苗最高既國家其中之一
我諗唔會太大影響掛

琥珀宮

畀面勳章

sasa@uk 發表於 21-6-18 21:26
英國開始打moderna 疫苗
我自己同身邊朋友都9 成人打Az, 無得揀
有得揀既人快d 打,你地好幸福架

我女1月時問我打唔打好,我都叫佢打,因為去醫院實習太高風險,當時打BioNTech, 佢班同學考慮一下,之後多數打AZ,香港人有得揀真係好幸福,應該惜福

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

littlesister 發表於 21-6-19 10:56
我女1月時問我打唔打好,我都叫佢打,因為去醫院實習太高風險,當時打BioNTech, 佢班同學考慮一下,之後多 ...

聰明,早打有so
放下自在

琥珀宮

畀面勳章

Boeing787 發表於 21-6-19 09:55
回覆 sasa@uk 的帖子

認同,大家冇可能永遠封關,香港遲早都要開關!

無錯,我都叫我女在英國玩下先返香港,佢班同學都打晒疫苗,我覺得香港都應該開始對打左疫苗既人放宽限制,例如室外唔駛戴口罩咁

珍珠宮

平平常常 發表於 21-6-18 22:53
英國第一批輝瑞可能比左最老最弱打頭陣嗰批人。
我估唔到查理斯個老婆卡蜜拉都系打AZ。聽聞依家輝瑞疫苗係 ...

我在英國全家感染過肺炎的親人,佢係醫生打輝瑞,老婆打AZ

琥珀宮

畀面勳章

cattz288 發表於 21-6-19 10:57
聰明,早打有so

當時英國爆到7彩,佢地後生仔女副作用風險低,有得打應該打左先,朋友個仔(我女同學)就係唔肯打,之後出practicum 疑似中招,打到一鑊粥仲被人肥埋佬,而家返香港又要隔離足21日,我見朋友都俾佢瀲死

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

littlesister 發表於 21-6-19 11:12
當時英國爆到7彩,佢地後生仔女副作用風險低,有得打應該打左先,朋友個仔(我女同學)就係唔肯打,之後出 ...

仔都唔肯打,唔應該做醫護
放下自在

珍珠宮

littlesister 發表於 21-6-19 11:08
無錯,我都叫我女在英國玩下先返香港,佢班同學都打晒疫苗,我覺得香港都應該開始對打左疫苗既人放宽限制 ...

佢唔戴口罩但又冇打疫苗边個知? 我唔覺宜家可以放寬law

珍珠宮

cattz288 發表於 21-6-18 10:30
唔信!法國先話唔信國產疫苗

依家中國疫苗供應都緊張,呢個時候點會考慮供應疫苗比英國?

另外英國風氣甘反華,我覺得佢地寧願死都唔願意用中國疫苗。

首頁

尾頁

跳至