自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

咁化學!向來公主性格的苟苟抵受不了老公冷待,加上男方對生育興趣不大,這段婚姻頓時出現危機!

苟芸慧與陸漢洋傳婚變 搬離愛巢斷捨離|即時新聞|繽FUN星網|on.cc東網

37歲的前華姐冠軍苟芸慧(苟苟)於2018年10月與錫礦大王後人陸漢洋(William)結婚,婚後過着幸福少奶奶生活,閒時學整甜品、high tea及周遊列國,而William忙於打理生意之餘,身為賽車手的他興趣不變。但據身邊好友爆料,2人甜蜜背後,其實去年年底感情已有暗湧,向來公主性格的苟苟抵受不了老公冷待,加上男方對生育興趣不大,這段婚姻頓時出現危機!今年年初本港疫情嚴峻,苟苟以探親為由獨自返回家鄉加拿大,與老公長時間分隔兩地,而William於這段「冷靜期」亦未有更新社交網,雙方零互動。

身邊好友以為苟苟4月由加國返港後,婚姻或會有轉機,豈料她卻開始四出搵屋搬,William亦始料不及,雖然用盡方法補救,惟女方仍堅持「分居」,並於約個多月前正式搬離貝沙灣愛巢,在九龍站附近租屋自住。
苟苟返到香港之後,急急搵屋搬離愛巢!

苟苟之前甚少在社交網發文,但日前突然更新,留言更似有所暗示:「最近的日子裏,我清了20箱東西,該捐的捐了,該送的送了,該斷的斷了。」而其通訊軟件的頭像亦已更換,當中寫道:「Dear past,thank you for your lesson.Dear future,I'm ready.Dear God,thank you for another chance(致過去,感謝你教會我的。致未來,我已準備好。致上帝,感謝祢給予的另一次機會。)」其實2人婚變絕對有迹可尋,苟苟最後一次上載與老公的合照,已是去年10月慶祝結婚2周年,當時她甜蜜表示:「今年有不少難關,但感恩有你!」William則曾於去年12月時分享只影着夫妻腳尖對腳尖的照片,並寫上:「如初見……」惟不出半年感情已起重大變化。
苟苟有感而發,學識斷捨離,似有所暗示!

苟苟個頭像都換埋!

苟苟對上一次上載合照,已經係上年10月嗰時。

向來喜歡小朋友的苟苟,眼見身邊好姊妹鍾嘉欣、岑麗香及李亞男等生完又生,她亦期待早日擁有自己的愛情結晶品,惟與老公似乎欠共識。未知是否因受個人身世經歷影響,自小父母離異、與母親相依為命的William,結婚當日曾坦言不想生小朋友,想先享受2人世界。至於苟苟則曾揚言要生夠4個,之前更心急做雪卵手術,去年8月自爆做完手術後因忽略休養,做運動期間出現呼吸困難險窒息,需急召白車送入急症室,幸最終無大礙。
苟苟同陸漢洋生B冇共識!

苟苟早前由加拿大返港後又再出事,在酒店接受強制隔離的她在床上看iPad時突然頭暈並撞傷,頭部登時血流如注,需緊急送院。記者當時向William了解情況時,他卻表示要待苟苟的經理人回覆。再問到為何讓老婆隻身返加拿大?他說:「太太結婚後未返過加拿大,好掛住屋企人,但我太多嘢做,所以先抽唔到時間陪佢。」而苟苟受傷後首次「現身」,就是跟好姊妹李亞男及王君馨等慶生,老公依然冇影。

東網分別聯絡苟芸慧與陸漢洋求證,惟未獲回覆,而女方的經理人表示:「未聽過,要了解吓。」
苟苟受傷後蒲頭,都係黐住啲姊妹,陸漢洋繼續冇影!

男爵府

唉!呢排好多離婚新聞,睇到個人好灰。。唔再相信婚姻同愛情,真係好化學
唔通結婚真係愛情的墳墓?

男爵府

希望處女黨裡面,李亞男同王祖藍呢對會長久啦!唔希望童話會被幻滅。

水晶宮

佢拍拖時已經估到啦,仲話要結婚,一早已經唔睇好

abirdma    發表於 21-6-16 09:33
ewater    發表於 21-6-16 02:08

子爵府

回覆樓主:

從來都覺得呢啤好兒嬉,為結婚而結婚,所以離婚唔感意外,因為唔覺得佢地有足夠了解對方

珍珠宮

silvabbb 發表於 21-6-16 00:06
希望處女黨裡面,李亞男同王祖藍呢對會長久啦!唔希望童話會被幻滅。

應該會長久祖藍遇亞男應該係前世姻緣

象牙宮

mickeyeva 發表於 21-6-15 23:58
咁化學!向來公主性格的苟苟抵受不了老公冷待,加上男方對生育興趣不大,這段婚姻頓時出現危機! ...

男的不想生。遲不是問題。婚前不說么?
女的37, 女士年紀漸長, 早D生好D。女的想生, 如有經濟條件, 為何不生?

陸漢洋圈中出了名的浪子。第一位圈中女友是應采兒,當時有指兩人分手是因為陳冠希介入。
第二任圈內女友是那時剛和吳卓羲分手的官恩娜,兩人相識沒多久就開始同居,但戀情只維持了一年就宣告結束。
隨後陸漢洋交往TVB前主播張頌恩,兩人交往三年,最終因苟芸慧的介入而分手。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

伯爵府

不看好

水晶宮

回覆樓主:

現實無童話婚姻

大宅

紅衫果張相同方媛撞臉

侯爵府

回覆樓主:

好明顯佢老公唔多好

水晶宮

苟終於釣到金龜,仲以為係大團圓結局

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

Jane1983 發表於 21-6-16 05:04
苟終於釣到金龜,仲以為係大團圓結局
X2

翡翠宮

emilylam 發表於 21-6-16 00:22
現實無童話婚姻

x2

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

男爵府

回覆樓主:

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

叫人做苟苟

公爵府

苟姑娘咁索,要揾過應該唔難。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁快!

子爵府

一直不看好

首頁

尾頁

跳至