自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

絕對唔會,有之我染左頭髮,佢都唔知,兩日後先問我

象牙宮

回覆樓主:

一時時,見我唔出聲唔想講野,就知我有野煩或者唔開心

男爵府

blackypurin 發表於 21-6-16 19:27
咁咪好囉,我黑晒面佢都無反應

一樣

子爵府

嘩,樓主好幸福,我老公哩方面好鈍

水晶宮

肥肥寶 發表於 21-6-16 19:15
今日有啲小事發生,老公收工打電話俾我時我有啲走神,佢知道後返到黎買左個蛋糕返黎,話氹返我,其實我冇唔 ...

你就好啦,我那件係豬隊友。畫出腸都未必明,仲反話我多心。

水晶宮

今日有啲小事發生,老公收工打電話俾我時我有啲走神,佢知道後返到黎買左個蛋糕返黎,話氹返我,其實我冇唔 ...

唔好話細微情緒
火山爆發佢都察覺唔到
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

水晶宮

咁咪黑上加黑

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

我剪咗頭髮成個星期佢先發現,咁你估我老公會唔會察覺到我微細情緒呢?!

大宅

幸福。
我發晒癲,喊,鬧人,佢都處變不驚當無事發生

侯爵府

從來細心嘅男人都是別人的

自己嗰個就

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

子爵府

1⃣️時時啦,但如果我係嬲佢,佢會扮唔知

公爵府

回覆樓主:

佢唔會,但我會,佢有小小野我都會留意到

珍珠宮

我老公唔會
因為我有乜都同佢講
所以唔洗留意

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

試過,一樣又係講電話,佢問我做咩,咁嘅語氣。

大宅

你老公好好啊!不過我老公又係一D好細微嘅情緒變化都會留意到,一定要我講係咩事佢先會放過我

象牙宮

你地老公會唔會察覺到自己微細情緒 。
家人也不會察覺到自己微細情緒 。
以上, 今時今世,我不會有。認命。下世。。。?

只求,別增加我的壓力。巨難呀。
想改善生活。自己能做到出錢,出力,家人反對。因情緒行先。
冇條件。只能自己說服自己 湊合生活。湊合維生。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

x 2

子爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章

有時做嘢時情緒比較down,send個emoji畀老公,佢會即刻打電話問發生咩事。如果係放工時間,佢會問我喺邊,話佢盡快收工來接我。

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

會,連幾時經期都估到
The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

首頁

尾頁

跳至