夫婦情感

跳至

首頁
12345...10

尾頁

子爵府

2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

平時出口又出手,已經想走,但考慮到下一代。
今日又發癲,原因係工人病咗,睇左兩次醫生,保險賠償了360元支票,名字係我本人,佢第一時間叫工人入支票到我戶口。
因為工人睇醫生,係C6比錢,佢要我即時開支票比佢,當其時小朋友在書房溫書,支票在書房中, 因為無支票薄未能第一時間開支票。
今日一回家第一句同我講開票,我在看電視無理,之後佢摷我的東西拎支票薄迫我開票,唔準看電視。
我嬲得滯話我明日㩒錢比你。

一個大男人,為左360元日追夜追,發癲罵我,咁樣老公有同無沒分別。

大宅

你老公係自閉症人?拍拖同結婚前唔知道?仲同佢生埋仔⋯⋯⋯!如果真係忍受唔道暴力行為,就要開始步署離婚,搵社工,律師傾下,好好保護自己身體安全

子爵府

cheongchan 發表於 21-6-16 22:39
你老公係自閉症人?拍拖同結婚前唔知道?仲同佢生埋仔⋯⋯⋯!如果真係忍受唔道暴力行為,就要開始步署離婚 ...

阿氏保加⋯⋯自閉傾向(不是自閉)自私,小器,計較。自我中心主義。

殘忍,無同理心。

我諗左好耐,但考慮上、下一代未行動。

la_source    發表於 21-6-23 09:45
以馬內利, 神與我們同在! :-D  :-D

複式洋房

小朋友幾大?不嬲財政獨立?

子爵府

wy2010 發表於 21-6-16 22:55
小朋友幾大?不嬲財政獨立?

財政獨立。
但小朋友中一
雙方父母身體欠佳。
有共同資產。
所以一直未有行動

珍珠宮

Manwah 發表於 21-6-16 21:57
今日又發癲,原因係工人病咗,睇左兩次醫生,保險賠償了360元 ...

360蚊甘緊張?佢究竟有冇負擔屋企既開支架?

珍珠宮

平時佢會唔會照顧你?會唔會做下屋企野?理個小朋友?

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

大宅

Manwah 發表於 21-6-16 21:57
今日又發癲,原因係工人病咗,睇左兩次醫生,保險賠償了360元 ...

同路人。。。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

郁手不可接受
偶而定經常?
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

mcs74 發表於 21-6-17 03:27
平時佢會唔會照顧你?會唔會做下屋企野?理個小朋友?

基本上唔會照顧我, 我有肩周炎, 加頸椎骨刺, 佢連同我拎少少野都會黑口黑面, 仲會拉我, 對我好唔人道......但家庭駛費係佢比, 我只負責個女學費/ 同彈琴...

佢好直昇機, 個小朋友唔鍾意佢.....什麼都管, 成日好負面情緒, 但佢好愛個小朋友

至於家務有工人做, 佢只係會出去買佢喜歡的食物零食, 算唔算有做家務?

子爵府

opclk99 發表於 21-6-17 07:35
上一代冇SEN依個概念,
無支援,大堆依d人非常crazy....
同情流主,

正確

個小朋友都中一, 係近十幾年先有SEN, 阿氏保加呢D野......

同佢拍拖時都唔識,只係覺佢自我中心, 同封閉少少, 但所有野都好正常, 又沒同居, 點會知咁多野?

opclk99    發表於 21-6-17 12:50

侯爵府

2024年龍年勳章

cheongchan 發表於 21-6-16 22:39
你老公係自閉症人?拍拖同結婚前唔知道?仲同佢生埋仔⋯⋯⋯!如果真係忍受唔道暴力行為,就要開始步署離婚 ...

係呀, 就算冇決心離婚,
都要分開下抖抖氣, 想想將來點行落去。
就快暑假帶埋阿女去BOOK酒店Staycation一星期都好
酒店有一星期plan, 一個月plan, 除返3-4百蚊一日,
平過租屋。

Manwah    發表於 21-6-17 09:50

禁止訪問

子爵府

crystal媽咪 發表於 21-6-17 09:03
郁手不可接受
偶而定經常?

偶已, 但佢唔知自己唔啱.....有時佢講野好過份(阿氏保加特性), 咁我就要拍佢(或者叫做打佢幾下), 要佢停, 佢會突然發難狂打我(唔止一次, 佢唔覺得男人唔可以打女).

佢把口好賤, 好狠, 唔傷人心的話唔講.....

罵我小朋友, 正垃圾, 爛泥, 唔死無用等等. (但我小朋友當時只係小學, 形成佢心理不平衡)

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Manwah 發表於 21-6-17 09:47
偶已, 但佢唔知自己唔啱.....有時佢講野好過份(阿氏保加特性), 咁我就要拍佢(或者叫做打佢幾下), 要佢停, ...

咁你好好考慮清楚
不尊重你,出口傷小朋友
在這環境下長大不見得健康
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

Manwah 發表於 21-6-17 09:47
偶已, 但佢唔知自己唔啱.....有時佢講野好過份(阿氏保加特性), 咁我就要拍佢(或者叫做打佢幾下), 要佢停, ...

咁你仲忍仲等咩?等佢有一日用刀斬你你先後悔?

子爵府

根媽媽 發表於 21-6-17 09:55
咁你仲忍仲等咩?等佢有一日用刀斬你你先後悔?

佢唔係精神失常, 佢唔會拎刀的, 因為佢係一個好怕死的人......

佢的言語傷害先係白色恐怖, 佢唔會覺得用手打人有問題, 佢唔會出刀或任何工具.....

如果你了解阿保, 就知佢永遠得一條路, 一個方法............只出口一輪, 不能勝才拍打人.

子爵府

回覆 Manwah 的帖子

你可能會話我涼薄,佢我改變唔到,我唔會理佢

我唔會想佢影響我小朋友,因為我唔會再面對多一個佢,佢啲行為看在小朋友眼裏,只會越嚟越深刻,到嗰陣你想改變都唔會改變到,所以我會帶小朋友離開

珍珠宮

Manwah 發表於 21-6-16 22:46
阿氏保加⋯⋯自閉傾向(不是自閉)自私,小器,計較。自我中心主義。

殘忍,無同理心。
你拍拖時無發現?

首頁
12345...10

尾頁

跳至