自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章

sammi好慘,成日做乜都俾人批判,就算有情緒病,成想好返都難!我有follow佢,佢已經好努力生活,令自己好過,但不停有人話佢,

成日叫佢睇醫生⋯⋯如果佢有情緒病,你估佢會唔睇醫生??(佢之前有病都keep住見醫生)

遇到親人丶愛犬去世,老公又唔生性⋯你估容易面對?

佢都係想有個渠道發洩,唔鍾意可以唔follow佢

我屋企都有情緖病人,好明白

利申:非粉絲,討厭sammi者請跳過

珍珠宮

回覆樓主:

跟本有好多所謂既香港人,成日話人地有精神病情緒病,可能話人果件自己本身有都唔定啦!

利申:sammi fans

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

其實我唔覺得佢有問題

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

啱,佢鍾意點做,只要佢本人開心咪得囉,其實有乜好批判

公爵府

lovelybaby2015 發表於 21-6-19 07:54
sammi好慘,成日做乜都俾人批判,就算有情緒病,成想好返都難!我有follow佢,佢已經好努力生活,令自己好 ...

我唔係fans, 我唔覺佢有問題woo, 我覺得佢好堅強,尤其佢老公單野對佢影響好大,佢都硬淨撐過,唔係人人做到

emilypyhui    發表於 21-6-19 12:26

珍珠宮

貓咪達人 發表於 21-6-19 08:15
我唔係fans, 我唔覺佢有問題woo, 我覺得佢好堅強,尤其佢老公單野對佢影響好大,佢都硬淨撐過,唔係人人做 ...

同意

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

sinyeechu 發表於 21-6-19 08:07
跟本有好多所謂既香港人,成日話人地有精神病情緒病,可能話人果件自己本身有都唔定啦!

利申:sammi fans ...

同意,根本做佢地呢一行,有人鍾意咪有讚,唔人like咪會彈囖,使乜理人講,認真就輸㗎啦!

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

每個人都有權選擇怎樣過自己的生活,如沒有傷害到別人,別人毋須惡意批評,讓她好好生活下去,過自己想過的日子吧!

伯爵府

回覆樓主:

所以話,我地市民就唔好批評佢地太多囉,正如阿gill,人地病,肥左 就一班人批評咁。
比番d空間佢地先對佢地更加好

水晶宮

佢係名人,Post嘢出社交平台,就咩人都可以比意見,呢樣係好難控制。

好似佢呢幾日post果張成身瘀血的刮痧相,又係幾嚇人。

公爵府

lovelybaby2015 發表於 21-6-19 07:54
sammi好慘,成日做乜都俾人批判,就算有情緒病,成想好返都難!我有follow佢,佢已經好努力生活,令自己好 ...

我唔中意佢果d太真實既相者,不過我無follow佢ig,但無討厭佢,知道佢雖然有錢,但佢要正常生活 佢都付出唔少努力。

大宅

回覆樓主:

同意!

非Sammi fans, 亦無follow佢,但經常見到有post批評佢,真係覺得唔係好舒服

有時覺得有啲BK人啲言論真係好偏激,不過這也反映了香港人的情況,網上的留言真係唔好太認真睇

珍珠宮

其實好似Sammi 嘅情況,有幾多人可以當無事,佢頂得住好不容易,希望佢日後可以開開心心

水晶宮

畀面勳章

mikinana 發表於 21-6-19 10:42
同意!

非Sammi fans, 亦無follow佢,但經常見到有post批評佢,真係覺得唔係好舒服

最主要係,佢本身係已經有情緒病,只係想找地方渲洩,大家對情緒病太冇同理心丶同情心
講到佢好似儍的!

水晶宮

畀面勳章

天貓 發表於 21-6-19 11:06
其實好似Sammi 嘅情況,有幾多人可以當無事,佢頂得住好不容易,希望佢日後可以開開心心
...

大家對情緒病人丶康復者太冇同情人及同理心,某程度上有d殘忍

子爵府

lovelybaby2015 發表於 21-6-19 11:07
最主要係,佢本身係已經有情緒病,只係想找地方渲洩,大家對情緒病太冇同理心丶同情心
講到佢好 ...

我之前都有情緒病,好明白個病點辛苦,幾咁煎熬。作為公眾人物,自然陶醉於萬人目光之下,獲得讚美支持愛護,但係如今任何事都全天候公開,唔再只限於圍內粉絲,唔會再一面倒全支持,得負評係無可避免,但大量負評對情緒病唔會有好處,佢唔好再 post喇,好好醫好自己個病,珍惜同家人既歡樂時光啦

子爵府

lovelybaby2015 發表於 21-6-19 11:08
大家對情緒病人丶康復者太冇同情人及同理心,某程度上有d殘忍

另一方面睇,以佢身份有點難令人吾評語,因為佢係公眾人物(做歌手/演員係佢自己選擇踏上嘅人生路),或者佢低調D不把私生活嘅照片放上社交平台,大眾咪吾會有機會評論佢?

我對佢無特別睇法,只係覺得把私生活照放上網,就預左人評論,如果評論會影響病情,真係不宜再放。

子爵府

fayefa 發表於 21-6-19 11:47
我之前都有情緒病,好明白個病點辛苦,幾咁煎熬。作為公眾人物,自然陶醉於萬人目光之下,獲得讚美支持愛 ...

對!先解決問題嘅根源,再重新出發

公爵府

回覆樓主:

香港人特質,雞蛋裡挑骨頭

侯爵府

睛靈勳章

vivibabyvivi 發表於 21-6-19 08:10
其實我唔覺得佢有問題

x2

首頁

尾頁

跳至