自由講場

跳至

首頁
34567...11

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

老實講,以佢當時中學都未畢業既學歷而入到做公務員,佢真係執到啦﹗但都唔珍惜,開頭就拍拖大過天,之後失戀又喊天喊地黎做藉口HEA做或唔做。

梁繼章當年講過,叫佢要預備聽日節目啲歌作節目播(梁指明邊幾首既) 要佢做好功課,點知佢係完全無做功課,激到梁鬧佢無用心去做工作。

直到而家,肥田有改過咩?有認真工作過未?有努力過咩?有珍惜過咩?

而家至炒,真係炒得遲﹗
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

水晶宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

肥花田, 出賣梁B浩, 對佢有乜好處?

水晶宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

肥花田把聲, 一聽就奇怪,點解咁都可以做DJ

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yeung_ma 發表於 21-6-19 13:03

初頭,佢係想梁B帶埋佢過檔,但佢自己唔知佢自己係咩料,人地只要梁B而唔要佢啦﹗

所以佢咪出賣人囉﹗想自己繼續留港台,扮忠心吖嘛。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

yeung_ma 發表於 21-6-19 13:03
保住自己飯碗

珍珠宮

observer 發表於 21-6-19 09:30
無關政治立場,我只係記得好多年前當我第一次聽風騷快活人,
已經對貴花田小姐既言語同說話態度⋯⋯實在是 ...

x2

公爵府

我至憎聽到貴花田把聲,吵耳到死,論無論次咁。

大宅

回覆樓主:

得過嘈字,講野冇內容,有時仲好冇腦。

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

(Samantha) 發表於 21-6-19 12:25
唔係喎.... 哈哈哈丶點知啫...... 哈哈哈丶好似係...... 哈哈哈哈哈丶係咁咩...... 哈哈哈哈丶我錯咩...... ...

哈哈哈……好似呀……哈哈哈、笑死我咩!哈哈哈哈哈哈!!!!

男爵府

回覆樓主:

她呃左咁耐,應該還返錢俾政府,依家仲要賠約俾她走,她咪算執到囉

水晶宮

回覆樓主:

記得中一定二嘅時候有一次學校放假
偶然聽到一個電台節目
有條懵炳係完全聽唔到佢up咩
淨係尖音 lililurlur 同笑

幾分鐘已經頂唔順轉台聽歌

後期先知嗰位就係咩貴xx

如果一路無變
20年後嘅今日先被炒
真係搵食界嘅奇蹟
呃足20年飯?

男爵府

kirorocoffee 發表於 21-6-19 12:54
愁?大把人失業啦
呢D叫自作孽

黃人話貴同豪會在Facebook 都做KOL,話一定好多會捧場,港台一定無人聽喎

珍珠宮

cbeyond 發表於 21-6-19 11:20
既然樓主為佢咁担憂, 不如講吓佢有乜優點,令你開post 幫佢發聲

我冇乜聽佢哋節目的,但奇怪咁多人話佢哋啫,但我諗一個人不會全部都喺衰嘅,總有一些優點,例如厚顏

clarawuwu    發表於 21-6-19 14:27

珊瑚宮

Sebastian@ 發表於 21-6-19 13:35
黃人話貴同豪會在Facebook 都做KOL,話一定好多會捧場,港台一定無人聽喎

咁咪好喎, 大家以後唔需要耳受罪

珍珠宮

回覆樓主:

剛剛聽返佢哋尋日嘅瘋show, 我諗佢哋勢估唔到尋日係佢哋末日

伯爵府

回覆 sabun 的帖子

自己要對自己做過的事負責任

伯爵府

my005 發表於 21-6-19 13:03
老實講,以佢當時中學都未畢業既學歷而入到做公務員,佢真係執到啦﹗但都唔珍惜,開頭就拍拖大過天,之後失 ...

佢應該20年都係咁,每日笑幾個鐘,同發音(講嘢冇內容,同發現音冇分別)就賺到錢,佢真係算好好運

男爵府

2023年兔年勳章

polliebb 發表於 21-6-19 09:41
佢把聲真係又尖又嘈,我20幾年前都係為聽梁繼璋先聽瘋show

x2

子爵府

回覆樓主:

炒得遲,好耐以前聽過梁繼璋,自從佢無做,就覺得麻麻,近排因仔有時聽收音机,直情把鬼火,叫佢轉台

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

(Samantha) 發表於 21-6-19 12:25
唔係喎.... 哈哈哈丶點知啫...... 哈哈哈丶好似係...... 哈哈哈哈哈丶係咁咩...... 哈哈哈哈丶我錯咩...... ...

你完全表達到嗰件廢柴平時點呃飯食

首頁
34567...11

尾頁

跳至