時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

牛年勳章

老謀深算的黃瓜
好似蘋果汁咁
以營商來包裝佢反中亂港的陰謀

珍珠宮

czl115 發表於 21-6-20 10:07
彭博引述消息:《蘋果日報》資金只夠運作數周‎ 擬借台灣業務眾籌
https://www.hk01.com/article/640286?u ...
老闆加一大班高層,
入去倉底見

公爵府

好明顯係自編自導自演啦,難得班傻yc又走去搶水。
yc啲錢原來咁易賺。

公爵府

2024年龍年勳章 環保接龍勳章

hungng 發表於 21-6-20 03:14
I dont like watsons,
i like apple juice

子爵府

2024年龍年勳章

厚多士 發表於 21-6-20 01:03
請問有咩小動作呢?

呢D字由2019年中講到而家,
算唔算小動作?
同埋點解要下架?邊個下佢架?會唔會自己諗諗下,唔夠羗,不如下架都唔定?

琥珀宮

s160656 發表於 21-6-20 00:35
屈臣氏蒸餾水「香港真係好靚」新包裝,今個月頭全線推出,新包裝上的獅子山、維港夜景靚相,由國際賽冠軍攝 ...

對樽上嘅字,覺得係疫情下鼓勵香港人,冇其他想法。

依家至憎見「香港或香港人加油」,呢句變成支持港獨嘅密碼,好討厭

伯爵府

Png 發表於 21-6-20 19:32
算唔算小動作?
同埋點解要下架?邊個下佢架?會唔會自己諗諗下,唔夠羗,不如 ...
可能我善忘,我就唔記得2019有見過呢幾句,呢枝水我都買過,我只係覺得係疫情下對香港人的一啲鼓勵說話,根本完全聯想唔到2019年的事
其實世紀疫症都未過,全世界好多人都捱緊苦,可唔可以唔好咁無聊,一句普通說話都要無限放大
咩人睇到咩嘢,唔該唔好乜都要聯想到政治,嗰件事已經過咗,亦唔見得仲可以搞啲咩出嚟,樣樣嘢都上綱上線會唔會太辛苦呀

子爵府

厚多士 發表於 21-6-20 23:21
可能我善忘,我就唔記得2019有見過呢幾句,呢枝水我都買過,我只係覺得係疫情下對香港人的一啲鼓勵說話,根 ...

有糭香港人真係政治冷感

子爵府

2024年龍年勳章

可能我善忘,我就唔記得2019有見過呢幾句,呢枝水我都買過,我只係覺得係疫情下對香港人的一啲鼓勵說話,根 ...

一句講哂,你同我一樣來時政講呢D野,大家彼此彼此,不同的只係立場,咩人睇到咩野,咩人扮睇唔到咩野

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

如果真係文字獄又乜又盛, 點會有黃店仲大大隻字放喺舖頭裡面? 我有一日經過元朗, 有間樓上店仲大大隻字寫住"香港人撐住, 煲底見", 如果真係有佢地講嘅嘢, 根本無人敢咁大隻字寫啦, 係咪?

爛燈依舊左一句"支X", 右一句"港共"係咁鬧內地同政府, 又唔見俾人取締? 一啲無特別嘅字句, 放喺屈臣氏蒸餾水樽上, 跟住叫百佳下架, 真係有無咁巧合?

子爵府

D傻仔最鐘意叫口號

琥珀宮

屈臣氏蒸餾水「香港真係好靚」新包裝,今個月頭全線推出,新包裝上的獅子山、維港夜景靚相,由國際賽冠軍攝 ...

其實呢個時候比較敏感,又近7月1日,所以呢
無謂玩野啦

男爵府

Png 發表於 21-6-20 19:32
算唔算小動作?
同埋點解要下架?邊個下佢架?會唔會自己諗諗下,唔夠羗,不如 ...
今日見到7仔仲有賣。

大宅

認同,真係好少事,無謂咩都加入政治色彩。咁香港真係好靚,係事實,點解要諗咁多野,令簡單事情複雜化。

珍珠宮

多謝黑暴班畜生,仲有班外國豬

班漢奸,總要搞到香港永無寧日,才睡得安心,希望這班畜生賤種,一睡不起,勿再害人害物
萬物皆空,因果不空

子爵府

回覆樓主:

在fb見到啲小黃人post香港啲美景出來,話香港好靚,我心諗,係!香港好靚,但點解佢哋忍心一手把本來有自由和有美景的香港破壞

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

扮乜唔知呀

大宅

agee 發表於 21-6-20 01:38
起個寺都保唔住

佛口蛇心既曱甴王。佢已揾夠十代子孫打跛晒都唔憂,咪攪亂你中國,踩死你香港。

大宅

黃瓜習團
心知肚明

大宅

會唔會只係做一啲小動作,博宣傳!屈臣氏都冇話係敏感字眼問題,似係PR野

首頁

尾頁

跳至