自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

水晶宮

回覆樓主:

新秀:楊千嬅同黎明都攞唔到冠軍,但往後發展大家都見到係點!

大宅

回覆樓主:

從佢地第一次召集開始,男嘅我鍾意Felix,女嘅鍾意 GiGi,後來睇多幾場比賽,男學員 Archie 同 Rock 都唔錯。

Felix 好似自信心唔夠,比賽以來好似無一首歌較突出,不過佢有把靚聲,佢繼續努力一定有所作為。張佳添同Eric Kwok對佢嘅評價都唔錯。

珍珠宮

cyyiu 發表於 21-6-20 11:14
新秀:楊千嬅同黎明都攞唔到冠軍,但往後發展大家都見到係點!

佢哋至少有名次,Felix係8强止步

公爵府

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

雖然勝負不是最重要,但我都想Felix知,有人支持佢,我覺得佢唱得好過aeren和蓮姐, 雖敗猶榮

edunpx    發表於 21-6-20 11:38

公爵府

angiehouse 發表於 21-6-20 08:04
我覺得蓮姐反而系比較差果個,抖氣聲大到,把聲又吾得清 不過又比評審讚,可能有特色但無觀眾緣
...

同意,我都麻麻地蓮姐
首先係唔喜歡佢唱法,有時都唔知佢唱咩

侯爵府

攞完個名次, 喺呢行發展都要睇個人的態度, 才能, 待人接物

睇下10年前堆巨聲, 而家邊個發展得好? 唔係冠軍嗰D囉

水晶宮

naicha 發表於 21-6-20 11:26
攞完個名次, 喺呢行發展都要睇個人的態度, 才能, 待人接物

睇下10年前堆巨聲, 而家邊個發展得好? 唔係冠軍 ...

X2...

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

可能覺得Aeren可塑性高D吧!

Felix 只可走「蘇永康」路線

珍珠宮

我覺得蓮姐反而系比較差果個,抖氣聲大到,把聲又吾得清 不過又比評審讚,可能有特色但無觀眾緣
...

同感,好想快啲out蓮姐,完全唔覺得佢唱得好聽,成日話佢把聲特別,係呀特別難聽呀嘛

侯爵府

cbeyond 發表於 21-6-20 07:54
我又覺得唔需要太在意比賽
多人鄧佢唔抵, 有人氣, 對佢仲有利。
娛樂圈從來唔係比賽第一,發展就一定更好 ...

認同,昨晚睇到最後,克勤帶felix媽媽入去,佢地3個嘅說話令我好感動,felix應該本來只係一般年青人,男仔17歲未成熟,好宅下,有時幾負面,克勤話見佢入場時拖住媽媽好感動,我諗felix呢幾個月突然成熟咗好多,台上講,學懂感恩,我覺得佢係出於真心,所以克勤講有種心疼的感覺。今場佢輸咗,但應該可以儲到fans,佢觀眾緣唔錯,keep住自己style, 依家香港唔多呢類歌手。

子爵府

waic 發表於 21-6-20 07:44
鄧Felix 被out 唔抵嘅JM,入黎比個贊FELIX ,希望大台睇到反醒吓 ,咁样對個年青人好唔公平,相 ...

Aeren尋晚一唱又走音,要出局根本唔係Felix。不過Felix自信心需要已經增多但未算最高,可以等佢返去英國讀完書再回來香港發展又另一景象,確實佢把聲好靚,之前唱飛花簡單無得輸

珍珠宮

牛年勳章

回覆樓主:

我都去咗佢條youtube片like及留言,Felix唔會係三甲,但總無可能差得過Aeren囉!

伯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

...
同感 , 都唔知有咩咁特別好聽 ,評審就可以一句夠特別的聲線,就俾佢過關 , 真係

珍珠宮

牛年勳章

mcs74 發表於 21-6-20 09:19
可能有林欣彤襯托……林欣彤唱到勁難聽

我當年無睇巨聲,完全唔明點解林欣彤可以攞冠軍囉!把聲搞咩好似戴住口罩,或者俾人冚住把口唱歌咁 又係聲、色、藝無樣掂既人辦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

我覺得Felix 自信心、鬥心係最細,外型又麻麻,評判唔純睇唱歌,睇整體,有冇可塑性,有冇市場價值(我自己覺得)。講真,Hugo同Chantel唱功最差,應該一早被叮走。冠軍得一個,Gigi唔失手的話攞硬,相信都冇乜人反對,其他咪一樣要走,但係人都知落選唔代表失敗。

P.S.我個個都鍾意,我同老公都有追動態,覺得佢哋好可愛,希望TVB好好利用佢哋嘅青澀自然,開啲新路線出黎,個個我都大大力支持,除左戴51口罩果個。

子爵府

支持Felix !
論唱歌嘅表現冇可能out佢!

珍珠宮

其實去到10 強,大家都表演得好好,是但foul 一個都有人戥佢唔抵,比賽就係咁,唔係「好」就可以一路晉級,係要比別人更好先可以。

珍珠宮

karshing 發表於 21-6-20 09:16
輸咗比Aeren好唔抵,正如評判話只有7分嘅功力但走去唱8分嘅歌,不自量力但又比佢過咗關,奇怪!
昨晚去yout ...

又唔駛dislike 嘅,我諗TVB 想留返唔同characters 嘅人,Aeren 唱中板歌嘅rhythm 幾好,又肯跳下舞,而Felix 一直只唱慢歌,又無啲台風睇下,去到八強被foul 都唔奇。

珍珠宮

魚兒小寶貝 發表於 21-6-20 11:41
我覺得Felix 自信心、鬥心係最細,外型又麻麻,評判唔純睇唱歌,睇整體,有冇可塑性,有冇市場價值(我自己 ...

Felix好單純好善良,輸咗無埋怨,參加比賽識多D人係好事,見到阿媽才忍唔住喊!
請問邊個戴51口罩?

侯爵府

魚兒小寶貝 發表於 21-6-20 11:41
我覺得Felix 自信心、鬥心係最細,外型又麻麻,評判唔純睇唱歌,睇整體,有冇可塑性,有冇市場價值(我自己 ...

我覺得今次聲夢成個節目算做得幾好,d參賽者同導師同克勤都好認真對件事,我鐘意見到呢d態度,所以後期每晚都有hit歌彈出,唔係只集中喺gigi身上,其實都係好事,一班年青人幾可愛,唔需要晚晚都煮餸同飲食節目。

首頁
12345...7

尾頁

跳至