自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

德信校長捲貪案‎ 消息︰小五呈分試成績作廢‎ 校方提兩方案或重考 https://www.hk01.com/article/641681?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

如果重考,家長小朋友都慘慘呀。好大壓力
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

伯爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

一個人貪, 害苦了學生, 枉為人師表

wcpcelia    發表於 21-6-24 11:46

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

總有離別的時候

子爵府

牛年勳章

呢個校長賣試卷比補習社

琥珀宮

alicialee1210 發表於 21-6-23 16:16

但考少次會蝕底,尤其自行收生階段

珍珠宮

好慘呀班學生,又要考過。

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

mandy952 發表於 21-6-23 16:22
但考少次會蝕底,尤其自行收生階段

明白呀,但經歷過呈分嘅家長就知呈分試好大壓力,現在冇端端要捱多次,好慘
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

男爵府

牛年勳章

Mingming12345 發表於 21-6-23 16:21
呢個校長賣試卷比補習社

邊間補習社買卷 好可憐d學生

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

alicialee1210 發表於 21-6-23 16:16

明明開心放暑假有變咗要操卷考試,但如果只有中英數常,又可以接受喎!
其實唔止家長學生,老師學校都好大壓力,希望諗到一個妥善處理嘅方案

子爵府

回覆樓主:

我同意。我估大部份家長同意。如果唔係,對讀了五年努力了五年同學不公平。

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

ChongLamm 發表於 21-6-23 16:26
邊間補習社買卷 好可憐d學生

好多年前,我朋友囡囡讀銅鑼灣名女校,有次考試家長group爆出原來出邊補習社有考試題目,喺嗰度補習嘅同學全部有操呢份卷題目一樣,有家長即刻向學校投訴,該科全級重考!
根據我朋友話嗰份卷基本上係一模一樣,唔好話出邊補習社嘅老師咁叻貼題貼到咁中,好明顯係有人私相授受將份卷賣出去

男爵府

考得差就多了一次機會.....

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

家長同學生都好慘, 阿女上左小學後, 深深體會陪太子讀書係幾咁痛苦

翡翠宮

牛年勳章

真心慘要考過

翡翠宮

牛年勳章

Anpanmama 發表於 21-6-23 16:30
好多年前,我朋友囡囡讀銅鑼灣名女校,有次考試家長group爆出原來出邊補習社有考試題目,喺嗰度補習嘅同學 ...

會唔會係past paper,有啲老師出卷真係隔兩年就出翻一樣,如果有人賣卷實會查

子爵府

回覆樓主:

垃圾校長

水晶宮

回覆樓主:

賣卷真係人渣,對努力讀書,但無幫襯校長打籠通間補習社的學生好唔公平。

伯爵府

始終是呈分試,重考係唯一公平做法

如果唔呈分,取消就算。

公爵府

虎到金來勳章

害死班同學仔咩.

首頁

尾頁

跳至