自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

珍珠宮

女方家長同意,都只係你仔一面之詞
不論年輕人會唔會「做錯事」

總之家教唔容許就係唔容許,唔想俾人覺得我仔無家教
為人父母,太軟只係縱容
一係你pass俾老公出聲反對,兩父子傾密偈,教吓仔點做一個有擔帶嘅男人

伯爵府

梗係反對啦

侯爵府

聯絡下女方家長先啦, 聽下咩原因佢地咁開放
确定個女仔夠16歲, 否則衰11刑事的

佢出得去住一星期, 以後陸續有來
3對1你做唔到D乜, 教個仔一定要安全避孕, 搞咗個BB出嚟會有咩後果之類
趁機會約法三章, 成績唔好以後冇得去女仔屋企過夜之類

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

我唔會應承俾過夜

教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離。

子爵府

兩個夠十六歲未?
起碼唔好衰十一先啦!

子爵府

唔贊成。其實唔單係女仔,男仔都一樣要自重,不能隨便。

水晶宮

回覆樓主:

唔會贊成,開咗個頭就反唔到轉頭

男爵府

MLFF 發表於 21-6-29 03:14
回覆 bosch 的帖子

無咩事, 平時都成日拍到12點先番屋企, 就想日日見, 費時搭車出出入入 ...

講真,呢個年代同埋咁大個仔都控制唔到佢,我只叮囑佢一句,切勿攪出人命,無錢買避孕套就問你拎錢,其它野如讀書要讀好,講真無咩可以做。

子爵府

樓主,我係你不如倒返轉,叫個女仔過黎過夜,起碼個仔都仲係自己屋企,咁樣過得去訓一星期就有第二次,到時下下唔返黎訓你先驚!
http://uccfs.paran.com/PUD/co/conut1004/IMG/20110227/1298810488_201102272141582684200601_0.jpg

珍珠宮

回覆樓主:

肯定左對方父母都同意?可以同對方父母商量下。

琥珀宮

世事無常 發表於 21-6-29 00:53
唔同意!出咗去唔好返嚟!

yes, 縱慣晒,何況呢d女仔咁隨便,都唔方好得去邊
至怕佢去埋d集體運動

子爵府

我反而奇怪女仔屋企人點解會肯喎…
講真比我一定反對

子爵府

OHIMESAMA 發表於 21-6-29 10:13
我反而奇怪女仔屋企人點解會肯喎…
講真比我一定反對

相信一般父母都唔會贊成(未夠秤)
會唔會係個女仔單方面自己同樓主個仔講話冇問題咋?!?!?!?!?

子爵府

JoeyJoey 發表於 21-6-29 10:35
相信一般父母都唔會贊成(未夠秤)
會唔會係個女仔單方面自己同樓主個仔講話冇問題咋?!?!?!?!?
...

有可能,依家啲细路身體成熟但思想簡單,搞出人命後果可能好嚴重

子爵府

MLFF 發表於 21-6-29 00:40
如果你讀緊高中嘅仔話暑假想在女朋友家住一個星期......對方父母亦已同意了, 仔爸爸也同意!!
仔之前特殊情 ...

可以...呀 !...笑笑口話: 唔想咁快做祖母.

內心會存疑: 真的在女孩家住一星期? 人地父母知唔知此事?

個女仔足16 歲未? <----最關鍵問題

子爵府

心滿意足 發表於 21-6-29 01:01
如我仔,我不會同意,不過都只能同佢傾下,如佢唔肯聽都無咩可以做。女仔父母同意就比較奇怪,攪出人命點算 ...
分分鐘女仔父母根本唔知
係米兩個想出去住一星期

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

女方家長同意
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

心滿意足 發表於 21-6-29 01:01
如我仔,我不會同意,不過都只能同佢傾下,如佢唔肯聽都無咩可以做。女仔父母同意就比較奇怪,攪出人命點算 ...

子爵府

唔接受

象牙宮

回覆樓主:

未試過。 想像唔到如果發生喺我身上我會點做。 應該都係say no

首頁
34567...10

尾頁

跳至