自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

DEL

珍珠宮

好媽媽勳章

andyman 發表於 21-6-30 17:22
點解TCL要提供抽獎人名字, 如果萬一資料外洩,有一定風險, 大家會抽嗎?

https://www.tcl.com/contents/acp ...

全部抽獎都要身份證啦,咪同提供名一樣

伯爵府

唔知正式姓名,點抽?

Zong56    發表於 21-8-1 14:54

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

ganggang 發表於 21-6-30 17:25
全部抽獎都要身份證啦,咪同提供名一樣
抽其他唔使姓名的。

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

chadtanner 發表於 21-6-30 17:26
唔知正式姓名,點抽?

抽其他唔使姓名的, 抽樓成千萬都唔使, 等你中左先對身份証號碼。

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 andyman 的帖子

你記得唔好登記抽啦真係好易出事架

翡翠宮

wendyaupooh 發表於 21-6-30 17:29
回覆 andyman 的帖子

你記得唔好登記抽啦真係好易出事架

我無抽, 根本係收集來做傳銷。

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

呢個??

伯爵府

andyman 發表於 21-6-30 17:28
抽其他唔使姓名的, 抽樓成千萬都唔使, 等你中左先對身份証號碼。

社會真係進步
利申:我咩嘢都無抽,亦唔打算抽

水晶宮

回覆樓主:

全部抽獎都要比個人資料,太危險了

翡翠宮

(Samantha) 發表於 21-6-30 17:36
呢個??
沒有抽呢個, 我抽左另一個唔使姓名的。

https://register.vaccinationluckydraw.hk/tc/register.html?hkpr=1

翡翠宮

ddkaka 發表於 21-6-30 17:41
全部抽獎都要比個人資料,太危險了

原來好多人都唔介意比姓名同身份証號, 係我太在意。

珍珠宮

全部都要提供身分證號碼,電話號碼,人名喔。

珍珠宮

andyman 發表於 21-6-30 17:43
原來好多人都唔介意比姓名同身份証號, 係我太在意。

咁就唔好抽

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

andyman 發表於 21-6-30 17:22
點解TCL要提供抽獎人名字, 如果萬一資料外洩,有一定風險, 大家會抽嗎?

https://www.tcl.com/contents/acp ...

翡翠宮

蘋果姐姐^_^ 發表於 21-6-30 17:45
咁就唔好抽
我沒有抽, 有啲唔使姓名的。

水晶宮

畀面勳章

andyman 發表於 21-6-30 17:42
沒有抽呢個, 我抽左另一個唔使姓名的。

https://register.vaccinationluckydraw.hk/tc/register.html?hkpr ...

真係好大風險㗎

翡翠宮

原來大家都唔太在意去保護自己的個人資料, 有時唔係我想多了, 你地睇下日日都有神秘電話就知, 資料係幾咁容易外洩, 啲電話好多都叫得出你個名, 需然我無接過, 但呢度好幾個JM都收過。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

點解topic 只是話tcl? 不話新鴻基?

翡翠宮

CrabPincers 發表於 21-6-30 17:52
點解topic 只是話tcl? 不話新鴻基?
因為我剛收到WTS, 所以就問下, 我都一樣冇登記SHK。

首頁

尾頁

跳至