自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

coldmilktea 發表於 21-7-5 21:49
2x年前背包遊,去左兩次、南疆同北疆,每次半個月左右,當年冇上網,只係睇遊游書揾資料,去到找司機包車,就係咁 ...

去到酒店/旅館至搵包車? 響旅館打電話搵司機? 當年去絲路既遊客多數係咩人? 大陸人? 亞洲人? 外國人?

可以自己搞掂, 好勁!! 我2x 年前去北京搵街邊d 100蚊長城團攪唔掂 (明明準時去到集合點但唔見有人. 我唔識普通話, 可能誤會人地意思......), 最後要幫襯酒店既local tour .

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

小詠 發表於 21-7-5 23:17
我有個舊同事一個女仔跟團去絲綢之路兩個星期不過佢話啲風景真係好靚不過真係冇嘢買
...

跟團感覺安全啲冇野買唔緊要,我唔係好鍾意shopping ,以前好去多地都冇野買嘅

公爵府

kckammy 發表於 21-7-5 10:06
2019年後想,超想去,勁想去,想去了解多D自己祖國,2019年去長城都開羅文長城瑤聽!但我放不下我媽 ...

通關後一定要在北京小住,要親近祖國
恭賀新禧,迎春接福!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

smiletigger 發表於 21-7-5 23:14
你講開布爾津,只記得呢個地點無咩景点,但記得佢唔知点解當年打長途電話特平,其他地方好似十幾蚊一分鐘 ...

好回味

放下自在

首頁

尾頁

跳至