婆媳關係

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

Tiff_00 發表於 21-7-10 10:07
未做會員時..係呢度睇好多婆媳關係嘅post..又上網搵過好多資料..
到底 婆媳糾紛 係咪真係一個解決唔到嘅問 ...

如果老公不識做人 偏幫佢原生家庭
呢d男人不要也擺

大宅

未做會員時..係呢度睇好多婆媳關係嘅post..又上網搵過好多資料..

憑佢話你唔尊重佢屋企人
放書係廳要感恩

真係唔好意思同sorry我好想叫佢食c啦

快d閃找個懂得愛你同尊重你的人
不要浪費時間

大宅

Tiff_00 發表於 21-7-10 13:22
回覆 mcs74 的帖子

我都已經開始頂唔順..上個禮拜嘈 佢話我唔尊重99

有咩問題,就算疫情前有任何人來我家,包括自己的父母, 之後我都會抹乾淨他們坐過的凳或沙發。早些離開你男友吧,衛生意識上已經夾不來,佢阿媽直情係魔鬼纏身,單身都唔會同呢啲人扯上關係

cathngai    發表於 21-7-12 07:29

伯爵府

Xmas吸收勳章

我會走,受唔到呢d麻煩奶奶姑仔

子爵府

亞囡!立刻返自己屋企,唔好再費青春

水晶宮

ggiee 發表於 21-7-11 19:17
如果老公不識做人 偏幫佢原生家庭
呢d男人不要也擺

係。趁仲有得選擇。

大宅

慶幸既係未結婚就已經睇到哂咁多問題。
真係諗唔到留低既理由,盡快分手啦!咁唔開心何況委屈自己

公爵府

盡快分手, 走為上著.
全家人, 都無人搵錢, 連自理都有問題. 你仲中個頭埋佢, 真係找死!
未嫁, 就盡快同男女分手吧!
找老公,是找個照顧到你一生的人.

男爵府

你喺到寫嘅野有無寫過俾你男朋友睇?
除左分手無第二條路,加油!

伯爵府

回覆 Tiff_00 的帖子

阿女醒未呀 ? 呢度咁多JM 勸你走, 都係為你好, 句句都係肺腑之言, 唔想你跌落個氹,到時真係好難走得返出嚟, 累你一世, 你父母用心培育你 , 更加唔想你有咁嘅結果 , 佢哋會好傷心

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

感恩???
分手吧
好彩未結婚

複式洋房

好老實你男朋友係媽寶,佢媽咪係好有問題,我想講如果到時你同佢結婚生仔仲要同99 同住仲慘,最緊要係男朋友肯幫你。如果依家咁都唔幫,到時生左仔之後仲多野嘈,我自己都係過來人,我好才係因為老公肯幫,我個99 都係一個極品。

子爵府

2024年龍年勳章

睇到樓主個post ,覺得男友冇企係你度幫你,比我會傷心,但都會令我再諗清諗楚,係唔係真係要同呢個男人過人世!
未結婚,你男友都幫住佢阿媽同阿妹,想像下結左婚,佢都係會繼續幫住佢地兩個,你會好辛苦。
我老公都會幫住佢阿媽,呢點我好明,因為果個始終係佢阿媽。
可能會有小小離題,其實你同男友兩個一齊租屋, 唔好連埋佢妹一齊住,咁樣可以嗎?始終相見女同住難,佢妹妹又唔識做人!

子爵府

2024年龍年勳章

nicole12345 發表於 21-7-12 23:53

好老實你男朋友係媽寶,佢媽咪係好有問題,我想講如果 ...

唔好意思,小小離題
我99都係極品
我頂左2年幾,終於可以搬開住,我真係真係真係好開心

大宅

雖然樓主無講啲租邊個比, 但男朋友收入不穩定, 佢個妹就更加唔洗恨, 我覺得都無樓主比多。

分手啦, 唔好再咁傻一人養佢一家3口咁滯。 我估如果分左手, 男朋友同妹都應該比唔起租, 返去欖住個老母過世啦。

cathngai    發表於 21-7-13 10:34

複式洋房

圍威喂 發表於 21-7-13 01:33
唔好意思,小小離題
我99都係極品
我頂左2年幾,終於可以搬開住,我真係真係真係好開心 ...

恭喜可以脫離苦海(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
搬出黎好好多

大宅

睇你男友咩都攬上身+唔幫你,預咗成世要同埋姑仔住,真係自救多福!你都識講係道睇左好多年,婆媳+姑仔問題有咩好下場?講真,慘過做囡就情願單身!

cathngai    發表於 21-7-13 10:35

大宅

我唔覺得你兩個相處無問題囉
另一半唔識尊重體諒,我情願忍痛離開

你唔捨得嘅話,或者以另一方式相處
永遠唔好一齊住,得閒先去對方屋企小住
唔好有錢銀上瓜葛

大宅

你地家庭背景太不一樣。
男友嘅媽媽係吸血鬼,永無止息的。
襯仲未結婚,分開冷靜一下,諗吓將來最差會點,接受到先結。

大宅

襯未結,早d分

首頁
12345...6

尾頁

跳至