自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

irheiln123 發表於 21-7-27 00:52
唔系一過試用就大肚囉 可能我真系無諗甘多,覺得呢啲系開心事,但原來其他人唔系甘諗,好似大肚好罪甘 , ...

你年紀好細㗎咋?你開心,喺公司立場冇一個人會戥你開心。就算佢哋開心,都係表面姐,你啲嘢咪又係要俾人做。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

irheiln123 發表於 21-7-27 00:54
你估樣樣都有得甘計嫁咩
人生永遠都系計劃趕不上變化…
樣樣系你預計之中既就唔系人生!
自己唔係well-planned 唔好assume 其他人都同你一樣

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

irheiln123 發表於 21-7-27 00:52
唔系一過試用就大肚囉 可能我真系無諗甘多,覺得呢啲系開心事,但原來其他人唔系甘諗,好似大肚好罪甘 , ...

你開心唔係人人都一樣,
響請人個角度, 員工大肚只係會incurred extra cost

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

littlefunpig 發表於 21-7-22 13:46
當你大學畢業入職, 第1份工做夠3年轉第二份工再做3年
都係26歲, 當你第3份工做多4年, 都係30歲,
有無咁快 ...

我都識人26歲話自己高齡,佢係港女一名(利申,唔係話緊樓主)

翡翠宮

vivibabyvivi 發表於 21-7-27 09:16
我都識人26歲話自己高齡,佢係港女一名(利申,唔係話緊樓主)
佢係咪要16歲生叫唔高齡

首頁

尾頁

跳至