想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
由細到大都唔鍾意打針,睇咗ivf 嘅資料,打完排卵針仲要打破卵針,未開始ivf 前已經有啲心理壓力

別墅

尤朵拉 發表於 21-7-17 13:18
由細到大都唔鍾意打針,睇咗ivf 嘅資料,打完排卵針仲要打破卵針,未開始ivf 前已經有啲心理壓力 ...

痛都要受

我覺得試管好似無咁緊張,
可能係覺得係得呢個方法先幫到手

反而平時睇紅D夾日子交功課再等開獎,個壓力係大

複式洋房

由細到大都唔鍾意打針,睇咗ivf 嘅資料,打完排卵針仲要打破卵針,未開始ivf 前已經有啲心理壓力 ...

破卵針痛過排卵針
少少忍唔到,如何崖過陣痛生產按子宮
放膽一去,美好日子由BB帶起

尤朵拉    發表於 3 天前

複式洋房

我都唔夠膽自己打針,人哋幫手打就冇問題,但係自己落唔到手

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
有邊個人會鍾意打針,但係為咗要有BB,好多人都要放膽去試,排卵針比破卵針針頭幼d,唔會好痛,每個cycle排卵針要打幾日,破卵針打一次。我做咗2次iui ,次次都係自己打針😭,成功嘅話乜都值得。

民房

可能本身我自己唔怕打針
亦都prefer自己打多過俾人打
我覺得可以接受啊
打排卵針啲針好幼㗎
唔粗 所以其實真係唔痛
打破卵針會無咁舒服
但都係可以接受的
相信你也可以克服的 (emoji)

珍珠宮

2021勳章

我無打過排卵針
但我覺得破卵針一d 都唔痛喎

大宅

打排卵針唔痛呀!針好幼的,而且是打在肚腩位置,開頭係心理上驚多過痛,真係習慣咗就冇嘢了

大宅

發表於 5 天前 |顯示全部帖子

其實IVF打果啲針,真係唔太痛,為左BB,加油呀!!!

大宅

其實吾痛。

但如果你未打,但個心入邊已覺得會痛,咁梗係痛啦

民房

係咪同平時打針差唔多?

複式洋房

回覆 Manmanman12345 的帖子

同意啊,完全唔痛,其實係吉落d 脂肪度~ 肚的脂肪層唔多 nerves,唔會痛架~我開頭叫老公幫我打,後來有一朝佢想訓晏D,我就自己打,發現更加無感覺 哈哈哈…

我覺得抽血驗血痛好多,排卵或破卵針果d 簡直係0~ 咁當然,對比生仔(我未試到),生仔痛好多好多啦哈哈

如果你想要bb,呢d 咁既皮肉之苦完全唔係阻力啦~

洋房

去Google搵答案,呢間醫院話自己啲針頭設計唔同,會冇咁痛

洋房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
我係疫情之前去台灣ivf ,c6攞大假一齊過去,其實成個過程一定要有另一半陪伴同埋幫忙,排卵針其實唔痛,比捐血仲要輕微,但係最麻煩係有副作用,我打完之後成日想嘔同埋肚脹,c6 幫我按摩同埋買易消化嘅食物俾我,之後先慢慢舒緩

大宅

唔痛架,而家啲針好幼~~
係心理壓力大就真

洋房

回覆 尤朵拉 的帖子

我之前都好驚揾我老公同我打,但之後因為早晚都要打,所以自己打方便好多,所以自己打番,打針唔痛,但打完個肚脤住同訓得唔好最慘

洋房

對比起生仔既過程,打針又算得系d 乜野

別墅

2021勳章

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
wingwing0401 發表於 21-7-18 00:18
有邊個人會鍾意打針,但係為咗要有BB,好多人都要放膽去試,排卵針比破卵針針頭幼d,唔會好痛,每個cycle排 ...

係呀 中左就咩都無所謂 我反而唔驚打針 驚食藥多啲(emoji)

別墅

2021勳章

我打左一個月針 失敗 都係自己打 冇感覺 可能肚腩大啦 破卵針都係唔痛架 係打完個肚脹脹地 醫生建議下次做ivf 考慮中

洋房

tshoyi 發表於 21-7-17 13:40
痛都要受

我覺得試管好似無咁緊張,
都明你所講
但見到d針都仲係會驚

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊