自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

唔好笑我, 我自認大鄉里
今日先發現, 如果你有中銀网上銀行, 到櫃員機取錢, 不用入提款咭, 只要用手機登入网上銀行, 然后在櫃員機掃一掃QR code, 就可以取錢了, 超方便
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

emt1314 發表於 21-7-17 15:01
今日先發現, 如果你有中銀网上銀行, 到櫃員機取錢, 不用入提款咭, 只要用 ...

渣打都可以,不過我唔識
放下自在

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

恒生都可以,不過我冇整到

水晶宮

2024勳章

我都唔知

翡翠宮

回覆樓主:

而家仲要唔要喺櫃員機入密碼?我之前用過要入,有啲麻煩!恒生唔洗,掃完等攞錢。

男爵府

我唔知喎,要點樣搵個code出嚟架?未試過想試下玩

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

lyh80115 發表於 21-7-17 15:03
而家仲要唔要喺櫃員機入密碼?我之前用過要入,有啲麻煩!恒生唔洗,掃完等攞錢。
...
中銀仍要入密碼.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

我都用過,有次唔記得帶手袋,攞咗電話就落街,就試吓恆生手機提款,好方便

珍珠宮

晴寶寶 發表於 21-7-17 15:04
我剛剛玩完

在櫃員機隨便按一下, 就會問你是否要QR code? 你按一下, 就會有code出嚟了.

水晶宮

2024勳章

感覺手機越來越重要了

珍珠宮

cattz288 發表於 21-7-17 15:01
渣打都可以,不過我唔識
其實都算方便好玩, 就算無帶咭都可以取錢.

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

原來可以咁!一定要中銀機?定銀聯機都得?

琥珀宮

晴寶寶 發表於 21-7-17 15:04

ATM機揀「無卡提款」,輸入銀碼。ATM 機就會出個code。
唔係間間銀行戶口都可以無卡提款款(見圖),但應該全部銀通ATM機都做到

珍珠宮

囍 發表於 21-7-17 15:18
我都用過,有次唔記得帶手袋,攞咗電話就落街,就試吓恆生手機提款,好方便 ...
我好老土, 一直都係用身份証去取錢的, 張咭一早就唔見了.
近月用身份証取錢要問好多野認証, 職員話改咗政策, 叫我申請番張提款咭, 然后教我玩

珍珠宮

lovemisha 發表於 21-7-17 15:22
原來可以咁!一定要中銀機?定銀聯機都得?
我只試過在中銀機咋, 其他銀聯機要BK jm 代答了

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

恆生都有~但上限$3000

水晶宮

emt1314 發表於 21-7-17 15:16
中銀仍要入密碼.

中銀都可以了(不過我未試過)

大宅

回覆樓主:

用過,真係好方便

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

lyh80115 發表於 21-7-17 15:03
...

中銀要

只是你唔需要拎張咭出嚟插入部機
有手機就萬能

珍珠宮

emt1314 發表於 21-7-17 15:01
今日先發現, 如果你有中銀网上銀行, 到櫃員機取錢, 不用入提款咭, 只要用 ...

上年已有,玩過一次,掃QR code後,好似仲要入密碼或按手指。

首頁
12345...6

尾頁

跳至