自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

公爵府

突然消失、人間蒸發最衰,我覺得咁樣好hurt,我經歷過

珍珠宮

我覺得明明好愛,但好多客觀條件不能在一起,被逼放棄呢段感情。

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

一個我親身的經驗,但兩個主角都不是我。
話說我其中一個前度男友係吃女、SP無數,其中一個SP係佢中學同學,對方由中學已經暗戀我前男朋友,到男方去咗英國讀書都一年差不多去一兩次探對方,好多次仲係帶埋我前男友的媽媽同行。
喺佢心目中其實自己係女朋友,但又知道男方不定性,所以冇管佢同另外邊啲女人拍拖、同居。
而我前男友放假喺香港興致到,都打電話叫呢個女人上嚟解決,所以喺朋友間呢個女仔嘅花名叫做「午夜場」

待續⋯

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Anpanmama 發表於 21-7-18 03:46
話說我其中一個前度男友係吃女、SP無數,其中一個SP係佢中學同學 ...

續⋯
後尾男方返咗嚟香港,但都從來冇正式承認呢個女同學係佢女朋友,而呢個女仔亦都冇逼佢,直到我前男友同我拍拖,無再叫呢個女仔上床,佢知道今次可能真係失去呢個男人,終於做咗佢十幾年冇做過嘅事,就係借醉問呢個男人有冇愛過佢,當時我前男友同佢講「你係咪真係要問呢個問題,你問到之後返唔到轉頭」,可能十幾年嘅冤屈同埋憤怒令佢夠膽講一句「係,我要知」,當時前男友俾佢嘅答案就係從來冇愛過佢,以後都唔好再搵對方。
嗰位女同學聽完之後喊住問可唔可以當佢冇問過,話佢唔會再管個男人同邊個拍拖上床,只要保持之前嘅關係就得,咁當然去到呢部男人已經唔會再回頭

翡翠宮

Anpanmama 發表於 21-7-18 03:48
續⋯
後尾男方返咗嚟香港,但都從來冇正式承認呢個女同學係佢女朋友,而呢個女仔亦都冇逼佢,直到我前男友 ...

續⋯

以上嘅事其實唔係淨係我前男友講俾我聽,Mutual friend話個女仔周圍打電話求救,希望我前男友可以搵返佢!
我諗其中一個最痛苦嘅分手方法就係,由你幻想中抽你返嚟現實,仲要俾個最殘酷嘅現實迫你睇!

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

Anpanmama 發表於 21-7-18 03:46
話說我其中一個前度男友係吃女、SP無數,其中一個SP係佢中學同學 ...
你好勁,明知你前男友吃女,SP無數,都肯做佢女朋友,呢個男人太自私,個個佢都唔係愛佢只愛自己,只不過有啲女人冇問得咁清楚

翡翠宮

simpleAA 發表於 21-7-18 05:57
你好勁,明知你前男友吃女,SP無數,都肯做佢女朋友,呢個男人太自私,個個佢都唔係愛佢只愛自己,只不過有 ...

嗰陣剛剛被男友出軌分手,佢好似個白武士咁出現又會氹我咪上當囉
你講得非常對,佢真係最愛係佢自己。
所以我尋日覆個一個post,話冇男人唔出軌差再出多定出少,呢句係真心嘅

珍珠宮

你們覺得怎樣分手是最殘忍?

無解釋,唔出聲...最後消失...

珍珠宮

睛靈勳章

回覆樓主:

相愛,卻不能在一起,帶住遺憾而分開
譚詠麟《一生中最愛》
作詞:向雪懷   作曲:伍思凱
如果癡癡的等某日終於可等到一生中最愛 誰介意你我這段情每每碰上了意外不清楚未來 何曾願意 我心中所愛 每天要孤單看海
寧願一生中都不說話都不想講假話欺騙你 留意到你我這段情你會發覺間隔著一點點距離 無言地愛 我偏不敢說 說一句想跟你一起 OOOH OOH 如真 如假 如可分身飾演自己 會將心中的溫柔獻出給你唯有的知已 如癡 如醉 還盼你懂珍惜自己 有天即使分離我都想你我 真的想你

公爵府

回覆樓主:

話分手就分手,毫無原因,毫無預兆,上一刻明明好地地,下一刻突然話分手,之後仲要人間蒸發,點揾都搵唔到,連想挽救既機會都無。

子爵府

cheukko 發表於 21-7-17 23:42
分手後說
我仍好愛你、
但回不了當初。

突然失聯

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

之前幾乎日日見,突然2個星期先搵你1次叫唔叫失聯,維持左1年多,成日話自己工作忙

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

熱戀時,其中一方突然離逝

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

Maggie_wwww 發表於 21-7-18 01:56
無啦啦話分手
唔比你解釋
淨係得佢罵仲要封埋你

同意。
尋日仲話好愛你,今日就話同你有分歧,要分開冷靜下,但所謂冷靜,根本就係分手。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

男爵府

我試過被人突然失聯,當時好傷心,但我亦冇再搵佢,可能知道同果個人唔夾,無謂再拖

不過唔係咁亦識唔到老公,我相信我依家幸福過之前百倍

wcpcelia    發表於 21-7-19 15:50
cheukko    發表於 21-7-18 22:37

複式洋房

kiuzoe 發表於 21-7-18 00:19
突然失蹤,不聯絡,不告知任何理由。

非常同意,咁係最痛苦。

男爵府

ChloeMa 發表於 21-7-18 07:30
熱戀時,其中一方突然離逝

嘩!呢個直頭心碎

大宅

回覆樓主:

令我諗番起以前一個朋友,個男係佢初戀,識咗幾個月,第一次比埋佢,之後個男同佢講,自己係基的,咁嘅大話都講得出。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

殘忍
即自己吾好都吾比你好
其他乾脆分開
人生總會遇上

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

拍拖果陣
總覺得佢鍾意左第2個
問過佢,佢竟然話無
點知,分手10年後
佢同人講