自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

我同c6已買咗cingx尊尚,而家想替剛成年久的呀女買一份,她已有一份自願醫保墊底,想買多份高端做topup,budget諗住每月過300,要亞洲區,半私家房,而家比較緊宏利的晉悦、富通、有冇其他推介?

珍珠宮

回覆樓主:

冇人買咗嗎

大宅

sabun 發表於 21-7-18 07:33
我同c6已買咗cingx尊尚,而家想替剛成年久的呀女買一份,她已有一份自願醫保墊底,想買多份高端做topup,b ...

sis,我想問你尊尚呢隻係咪‘並非自願醫保’?

我都考慮緊呢2 隻cigna,一隻係尊尚(非自願醫保),另一隻係優越(自願醫保)。其實尊尚係咪好過優越?

洋房

LOSINGMYWAY 發表於 21-12-18 03:58
sis,我想問你尊尚呢隻係咪‘並非自願醫保’?

我都考慮緊呢2 隻cigna,一隻係尊尚(非自願醫保),另一隻 ...
尊尚唔係自願醫保,想買高端醫療既話,可以睇埋FWD隻尊X你,你可以比對25000自付額,比對下cigna個保費會比較貴,雖然保額3千萬不過都好難洗得到,但就算最後想買返cigna都可以搵agent跟,唔洗就咁上網投保

我係Eric,所有保險公司產品都有所研究而且都有代理,提供保險類最中立意見比大家,關於保險理財隨便問我,多多交流

侯爵府

畀面勳章

我同c6已買咗cingx尊尚,而家想替剛成年久的呀女買一份,她已有一份自願醫保墊底,想買多份高端做topup,b ...

我買萬通!賠得快!

男爵府

我買咗宏利的高端自願醫保,墊底費可選$8,000或$22,500(唔太記得係咪),同我之前買嘅高端住院保的保障差不多。每年保費都係跟年齡加,但可減稅。我最中意係每年保障有800萬,大部分係全包,全單3千幾萬。

大宅

我都睇緊 Cigna, 但我想買 global 嗰款,一家4口保費要4萬,都仲考慮緊

首頁

尾頁

跳至