親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

減齡達人勳章

回覆樓主:

唔係wor, 我d 分係舊制7月尾到期,7月中打去問CS, 初頭例牌話無得延期。
你一話身邊有朋友都得wor, 佢又會paste另一個答案俾你,就係過期後90日內用2個方法入3000 里,過期舊里數就會自動"返生"!
佢仲有得俾我揀邊日開始計90日添wor!

珍珠宮

babytt2 發表於 21-8-28 14:01
你是否 meet 唔到佢條件?

第二日再打去煩佢

親身經驗,舊制分數係唔可以打比cs延期,一定要喺限期前兌換

珍珠宮

MissMaMa 發表於 21-9-11 20:48
親身經驗,舊制分數係唔可以打比cs延期,一定要喺限期前兌換

不知了,網上不斷有人話可以做到,應該唔係老作

又或者而家改咗

珍珠宮

babytt2 發表於 21-9-11 20:54
不知了,網上不斷有人話可以做到,應該唔係老作

又或者而家改咗

你上面講嘅方法,係叫 reinstate challenge ,即係喺里數過期後,申請將里數復活,批唔批准係在於 Asiamiles, 係冇任何 policy guarantee 一定成功,所以我就唔敢搏。

btw 我有10幾萬里數原本21年3月到期,而家延到22年3月,唯有換下年暑假機票。

珍珠宮

kekawai 發表於 21-8-30 18:00
唔係wor, 我d 分係舊制7月尾到期,7月中打去問CS, 初頭例牌話無得延期。
你一話身邊有朋友都得wor, 佢又會p ...

呢個係 8 月 news

大宅

我31/10有D里數到期, 呢架想換機票博飛吾到到時退票

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

travling 發表於 21-10-25 17:50
我31/10有D里數到期, 呢架想換機票博飛吾到到時退票

我就係好似你咁諗,換左2022年2月機票,而家心荒荒,佢唔取消航班,但又飛唔到(因為要隔離),啲分凍過水(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

amonyee 發表於 21-10-26 16:46
我就係好似你咁諗,換左2022年2月機票,而家心荒荒,佢唔取消航班,但又飛唔到(因為要隔離),啲分凍過水 ...

要用12000里取消, 拎返D稅款+里數, 點都要蝕

男爵府

travling 發表於 21-10-26 17:06
要用12000里取消, 拎返D稅款+里數, 點都要蝕

12000係一張一程? 我四套

一年前換,諗住有得飛

大宅

amonyee 發表於 21-10-26 17:10
12000係一張一程? 我四套

一年前換,諗住有得飛

咁唯有等下, 希望係佢主動取消啦

https://www.asiamiles.com/zh/terms-and-conditions/service/service-fees.html

男爵府

travling 發表於 21-10-26 17:28
咁唯有等下, 希望係佢主動取消啦

https://www.asiamiles.com/zh/terms-and-conditions/service/service- ...

我四張發既航班,真係取消左了。
但我問佢啲退番黎既厘數到期日,佢竟然將十幾萬分,同我拆開黎計⋯⋯
其中最快到期既係 2022年4月要用囉。
乜係咁架咩?
有冇人試過?

琥珀宮

amonyee 發表於 22-1-8 15:52
但我問佢啲退番黎既厘數到期日,佢竟然將十幾萬分,同我拆開黎計⋯⋯
其 ...

之前redeem 用既十幾萬里數有唔同到期日,所以而家退既里數,也分番唔同到期日?

男爵府

木土土 發表於 22-1-9 22:35
之前redeem 用既十幾萬里數有唔同到期日,所以而家退既里數,也分番唔同到期日?
...

係,因為我果十幾萬分之前係唔同到期日,所以拆開左到期日計。
最快到期既分,會係2022年4月到期⋯⋯變相要三個月內用左佢⋯⋯

琥珀宮

amonyee 發表於 22-1-9 22:39
係,因為我果十幾萬分之前係唔同到期日,所以拆開左到期日計。
最快到期既分,會係2022年4月到期⋯⋯變相 ...

原來最早到期日係幾時?

大宅

amonyee 發表於 22-1-8 15:52
其 ...

對呀, 但我試過退票D里數過左期反而有得extend一年

首頁

尾頁

跳至