懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我剛懷孕五週左右,準備八月頭搬屋,但係有啲驚會影響(emoji)(emoji)(emoji),同埋係咪真係唔可以揸刀揸鉸剪,咁煮飯點煮啊

大宅

Jolinlam111 發表於 21-7-21 16:24
我剛懷孕五週左右,準備八月頭搬屋,但係有啲驚會影響(emoji)(emoji)(emoji),同埋係咪真係唔可以揸刀揸鉸 ...

我都剛剛搬左
6週
如果等到生先搬太耐啦,所以都頂硬上搬左

男爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

揸刀揸較剪我都有做,而家35+w了,其實唔駛咁緊張。搬屋你就唔好太操勞,執野果啲比老公做就ok.

複式洋房

我剛懷孕五週左右,準備八月頭搬屋,但係有啲驚會影響(emoji)(emoji)(emoji),同埋係咪真係唔可以揸刀揸鉸 ...

我因為租約問題,要9月搬,果陣我應該都4個月了,因為我住唐6,行唔到(emoji)(emoji)‍♀️所以點都要搬,你叫你老公搬,你記得乜都唔好執,你搬果日唔好係度,等搬好後,你直接去新屋,大肚唔可以操勞,所以你記得乜都唔好執,等你老公執好了。
我就煮唔到飯,因為我嘔得太勁,我覺得廚房好臭,我入都入唔到。

大宅

你估我唔到 發表於 21-7-21 20:26
揸刀揸較剪我都有做,而家35+w了,其實唔駛咁緊張。搬屋你就唔好太操勞,執野果啲比老公做就ok.
...

男人最憎執嘢,指意佢都無咩用,反而我執好晒叫佢執包袱走人(emoji)

男爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Jolinlam111 發表於 21-7-22 13:07
男人最憎執嘢,指意佢都無咩用,反而我執好晒叫佢執包袱走人(emoji)
下...但你大肚wor....
唔好太操勞啦真係....
基本上而家D家務所有野我老公包辦晒...
不過我個女王生活仲有一個月就完結了...

大宅

emilyho1210 發表於 21-7-21 20:51
我因為租約問題,要9月搬,果陣我應該都4個月了,因為我住唐6,行唔到(emoji)(emoji)‍♀️所以點都要搬, ...

我老公叫我搬番去同佢老豆老媽住,慳錢唔好租樓,依家十五十六…
我touch wood 仲未有嘔…唔知咩感覺,所以唔多覺有左,係除咗無m來,同個人好熱,暫時無特別,好想快啲有感覺,好多媽咪話好amazing

水晶宮

回覆樓主:

我上胎初期同第二胎36 週搬屋, bb 仲要接近100%咁大
我負責執同點工人執
工人同老公就負責搬,不太重的我都會搬
一樣有擒高踎低整嘢,等得第二個嚟整我都整完lu

不過呢,勸你千祈唔好搬去同6299 住。出面住嘗過自由,搬返去一定後悔。

複式洋房

我岩岩6月尾搬完,正式入伙個日發現有左,而家8週,清潔槌嘢整窗整水喉爬高乜都齊(emoji) 不是開箱汁嘢慢慢黎囉,汁左啲日日用既先,其他一日汁啲咁囉,百無禁忌啦無嘢既!

複式洋房

Jolinlam111 發表於 21-7-22 13:13
我老公叫我搬番去同佢老豆老媽住,慳錢唔好租樓,依家十五十六…
我touch wood 仲未有嘔…唔知咩感覺,所 ...

我勸你唔好搬返去,一來唔知夾唔夾啦,二來始終有自己既地方係方便d,慳錢可以搵d平d既租,最緊要你心情要開心。
唔嘔好過嘔呀

大宅

emilyho1210 發表於 21-7-23 14:56
我勸你唔好搬返去,一來唔知夾唔夾啦,二來始終有自己既地方係方便d,慳錢可以搵d平d既租,最緊要你心情要 ...

已搬新屋,我都覺得唔好一齊住好d

大宅

我都有搬屋,我負責pack野,而搬屋個日我就唔參與,中國人介意大肚婆床,安左先好去新居,重野唔好搬

大宅

yanwingt 發表於 21-8-1 15:58
我都有搬屋,我負責pack野,而搬屋個日我就唔參與,中國人介意大肚婆床,安左先好去新居,重野唔好搬
...

中國習俗太多,但寧可信,我都有跟來做,謝謝分享

首頁

尾頁

跳至