懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

上網嘅資訊多數話打復必泰無問題,不過就最好打晒2針先計劃懷孕。
你地覺得呢?風險大唔大?

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

不會

男爵府

pky726 發表於 21-7-22 10:19
上網嘅資訊多數話打復必泰無問題,不過就最好打晒2針先計劃懷孕。
...

唔會打

男爵府

...
之前明明話打咗一年內唔建議懷孕,唔知點解講講吓好似冇咗件事咁
我就一定唔會

子爵府

估唔到你地寧願唔打呀 ,我仲以為依家大家對d疫苗會多左信心添。。
因為網上d新聞or專家話外國有足夠數據孕婦打復必泰無事,但暫不建議打科興

我仲1516, 唔打第時又可能去唔到旅行,又怕政府遲下會限制活動, 我另一半就打左,我仲想聽多d意見先。。。

禁止訪問

別墅

我唔會打

複式洋房

pky726 發表於 21-7-22 12:29
估唔到你地寧願唔打呀 ,我仲以為依家大家對d疫苗會多左信心添。。
因為網上d新聞or專家話外國有足夠數據孕 ...

咁點解之前有幾單打完流產

珍珠宮

玩具勳章

pky726 發表於 21-7-22 12:29
因為網上d新聞or專家話外國有足夠數據孕 ...

我都好掙扎,家人都打晒,其實枝針本身係咪唔建議孕婦小孩打,甘應該會有影響,身邊備孕中既朋友都話唔打,影響少都唔抵。我個婦科醫生都答唔實,話應該無乜關係,網上睇到有d醫生話可以打,有d話打完兩針先開始再備孕

大宅

我就唔會打啦..

珍珠宮

玩具勳章

貪靚麻咪 發表於 21-7-23 09:36
咁點解之前有幾單打完流產

佢地話無關,話早期小產好common

珍珠宮

玩具勳章

Viviluby 發表於 21-7-22 11:09
之前明明話打咗一年內唔建議懷孕,唔知點解講講吓好似冇咗件事咁
我就一定唔會
...

而家變左建議備孕都打,或者打完兩針先備孕。身邊備孕中都話唔打。

大宅

Viviluby 發表於 21-7-22 11:09
我就一定唔會
...

係囉最早期嗰陣明明話唔建議孕婦打,而家又改左話孕婦都可以打,真係唔敢博⋯⋯⋯

複式洋房

chingnc 發表於 21-7-23 12:00
佢地話無關,話早期小產好common

單單出事都話冇關架啦 你信咪得囉

大宅

我個醫生都話可以打,不過佢話有擔心就唔好打⋯⋯ 講真 打針同旅行Lee d野第日做都得喇,生小朋友嘅機會唔同啊,好珍貴

珍珠宮

...

我備孕中,但月頭打佐第一針。月尾打埋第二針。
打完安樂d ,本來都堅持唔打住,所以一路拖到7月。最後點解打呢,我見我親戚(係美國婦產科做)佢話都好多大肚婆打輝瑞復必泰,唔知點解我就開始相信真係可以打。咁還掂都要打,一路拖住都唔係辦法,又唔係話有就有。

珍珠宮

玩具勳章

Happybb05 發表於 21-7-23 12:24
我個醫生都話可以打,不過佢話有擔心就唔好打⋯⋯ 講真 打針同旅行Lee d野第日做都得喇,生小朋友嘅機會唔 ...

旅行就算。最怕之後無針打,或者要指定打一隻無得揀

洋房

唔會打,而家疫苗面世都唔係好耐,根本唔多準備懷孕嘅媽媽打咗,而睇到係無事,根本唔夠數據,BB係好珍貴㗎,萬一有事,你可以話係邊個?根本冇人負責任,最怕係生左出嚟幾年先發現原來打針影響咗小朋友,辛苦嘅係小朋友同父母,影響佢地一世喎!
寧願自己小心啲,唔好周圍去,保護自己多啲,要打針都生完先打,反正好多地方疫情都仲未穩定,有得去旅行都唔好去啦!

大宅

回覆樓主:

唔會
本身一隻疫苗就唔應該咁快推出,而家係逼於無奈要快推
如果我未生又打算生,一定唔會打

洋房

唔敢打啊,bb最重要

首頁

尾頁

跳至