潮流時尚

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

我知小盒子、金球果啲好少貨,難買都正常

但我無諗過連買CoCo Handle 都咁難
其實要我配少少貨我都無問題,但又無講配幾多先夠

我之前相熟嘅SA調左去機場後,我已經少搵佢
之後佢又resign 咗,我又冇相熟SA
最近識果個又係了解中
有冇jm 指點迷津,要點先買到呀?

大宅

MerryMe 發表於 21-7-22 15:32

Coco handle…應該一直以黎都唔易買架喎

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

Coco handle 都好受歡迎,所以唔似以前咁易買

別墅

好多時都要搵相熟SA留先有架

男爵府

coco handle一直以來都好難買架,我都好唔容易先買到個黑色Medium size

伯爵府

MerryMe 發表於 21-7-22 15:32

我都想知
19年放棄左冇諗過會買唔返

別墅

回覆 FATFATBO 的帖子

係呀... 真係等左好耐先買到......

別墅

回覆 MerryMe 的帖子

你目標係細黑嗎?

子爵府

sycheng_hk 發表於 21-7-22 16:18
回覆 MerryMe 的帖子

你目標係細黑嗎?

我想買Mini 或者Small

知唔知道要配乜嘢會大機會買到呀?
新識嘅SA 無講,我已經同佢買咗兩對耳環了,諗緊要買乜會大機會啲

子爵府

cicichan521 發表於 21-7-22 15:58
coco handle一直以來都好難買架,我都好唔容易先買到個黑色Medium size

我想買Mini 或者Small 呀!
你當時使唔使配貨呀?

子爵府

tarejackie 發表於 21-7-22 16:08
我都想知
19年放棄左冇諗過會買唔返

自從我相熟嘅SA走咗後,我都有兩年無去香港的Chanel 嘞!
未有疫情前,我多數去銀座Chanel, 果邊真心多貨,我無諗過咁難買囉!
我都係最近先燒著,好鬼想買個coco handle

複式洋房

coco handle一定要排 要keep住同SA消費
我跟個SA幾個月 都係呢個月先買到黑色
6月份佢就幫我拎左其他顏色

子爵府

BBaoWONG 發表於 21-7-22 16:45
coco handle一定要排 要keep住同SA消費
我跟個SA幾個月 都係呢個月先買到黑色
6月份佢就幫我拎左其他 ...

介唔介意講下要配幾多呀?
1:1?1:2?

伯爵府

又唔好講到配貨咁,Chanel真係唔係行呢套,但早排癲左既盒子好多SA就真係用佢黎追數先得

大宅

回覆樓主:

乜而家Chanel都要行配貨制度,咁我真係唔使喺香港買嘢喇

男爵府

MerryMe 發表於 21-7-22 16:34
我想買Mini 或者Small 呀!
你當時使唔使配貨呀?

又冇話一定配貨架,我本身有幫襯開個sa,之前都有購買紀錄,一直有叫距幫我留意,上新即刻book第一日去,來到距都有叫我睇下行下先,距幫我check下先,我話要個黑色card holder,我特登話想襯返個coco handle,跟住距問我想要咩色咩size,距都話黑色好難small更難,都係幫我check到個黑色Medium,我冇點唸即刻要啦,so far至今都好滿意,裝到好多野,上身都好優雅個feel。

大宅

回覆樓主:

香港既chanel真係比較難,我之前大部分袋都係日本walk in 買到。coco handle價錢仲係3萬幾,多人揾係正常。

子爵府

生命麵包 發表於 21-7-22 16:51
又唔好講到配貨咁,Chanel真係唔係行呢套,但早排癲左既盒子好多SA就真係用佢黎追數先得
...

唉呀!每個行業都有潛規矩,我屋企都係做生意,我好明白嘅!大客、熟客梗係優先

我之前walk 入去問都係話乜都冇,但又見到有客係角度位開盒睇,全部都係hit items

所以我係唔介意買其他嘢,不過唔知應該要點入手啫!

子爵府

cicichan521 發表於 21-7-22 16:57
又冇話一定配貨架,我本身有幫襯開個sa,之前都有購買紀錄,一直有叫距幫我留意,上新即刻book第一日去, ...

你就好啦!
我同新識嘅SA了解中,可能要啲時間
我又好鬼心急,突然好想要就好想快啲買到!

男爵府

MerryMe 發表於 21-7-22 17:24
你就好啦!
我同新識嘅SA了解中,可能要啲時間
我又好鬼心急,突然好想要就好想快啲買到!

要慢慢來架,你要時不時問下距,話距知你真係好想要,同埋都要睇你個sa好唔好,真係人夾人。

首頁
12345...7

尾頁

跳至