潮流時尚

跳至
[手袋] H專門店

首頁

尾頁

大宅

未買過H,每次經過專門店都唔敢入去咁
驚未買過會俾人白眼
其實walk in係咪真係有機會買到袋
可唔可以分享吓第一次買的經驗

男爵府

回覆樓主:

冇問題,我次次都walk in 買袋,好多時冇野啱就走
PS我冇SA跟開嘅

大宅

夢B 發表於 21-7-27 12:36
冇問題,我次次都walk in 買袋,好多時冇野啱就走
PS我冇SA跟開嘅

謝謝你
因為成日覺得唔係vip會唔想招呼你嘅感覺所以都唔敢行入去
Walk in通常買到咩袋?定係撞彩數?

複式洋房

回覆樓主:

我都係以前去年第一次入去,望下袋,竟然遇上一位經理,佢仲帶我上去二樓行下,然後落嚟地下睇下散子包、90x90圍巾,很隨意!

Sogo店去年暑假,也是自己排隊入,仲見到mini pop H係廚窗,SA仲問我要不要。

不用擔心,我也是小薯。

男爵府

huggiesbb 發表於 21-7-27 12:39
謝謝你
因為成日覺得唔係vip會唔想招呼你嘅感覺所以都唔敢行入去
Walk in通常買到咩袋?定 ...

我面皮厚,唔怕醜
我真係想買野,唔係白撞,有咩好怕?

以前on shelf好多袋,除咗qb 咩都有得買,有時on shelf冇問吓,sa會係倉拎出來

Walk in 買真心by luck,尤其宜家呢個買nqb 都要配嘅時候,我上星期見到herbag on shelf,gp30問sa 佢係入面拎比我,當然又試過好多次個shelf係吉,又或者所有袋都只係for display

水晶宮

回覆樓主:

我個lindy 同GP36 都係就咁walk in 買,兩次都係行入去劈頭第一句就係問有無xx袋,我無SA 跟的
兩個都係elements 嗰間,我覺得嗰到 d staff 幾nice, 無遇過白眼

大宅

回覆樓主:

其實名牌店同普通零售店一樣,都係鋪頭一間,唔使咁擔心睇完買唔買都係你ge權利

複式洋房

回覆樓主:

去年暑假前後, 都見過有Lindy 30大象灰、 gp 30大象灰 、gp 30 canvas on shelf
唉!今年就變成咁!

wcpcelia    發表於 21-7-27 14:03

大宅

夢B 發表於 21-7-27 13:03
我面皮厚,唔怕醜

Herbag on shelf 咩色呢?

男爵府

Joyce0 發表於 21-7-27 13:47
Herbag on shelf 咩色呢?

啡色內縫,我試完放低已經比個國語客秒殺咗

大宅

夢B 發表於 21-7-27 13:59
啡色內縫,我試完放低已經比個國語客秒殺咗

銀定金扣?

男爵府

Joyce0 發表於 21-7-27 14:07
銀定金扣?

銀呀,其實隻色好靚,淺啡皮+淺啡canvas ,earth tone好夾,如果係gp 30就好啦

之後都係另一間H見到橙色herbag

金扣只係h網見過,未見過真身

男爵府

lalaleung 發表於 21-7-27 13:45
去年暑假前後, 都見過有Lindy 30大象灰、 gp 30大象灰 、gp 30 canvas on shelf
唉!今年就變成咁!
...

GP30我搵好耐未有啱色

我都係上年暑假後買roulis,嗰陣時仲有picotin,GP30,E29,只係唔啱色

伯爵府

咪就係因為呢度成日放負,覺得咩都要配,冇個SA係好先成日令到好多人驚左入Hermes Chanel, 真心同你地講冇野照行照入又冇人信,成日諗咁多做咩呢?

大宅

回覆 huggiesbb 的帖子

我舊年係walk-in 買到mini halzan 同 mini roulis架得閒walk-in 都幾好呀,遇到好SA咪傾多兩句咯!

大宅

夢B 發表於 21-7-27 13:03
我面皮厚,唔怕醜

我都係小薯,我想問下display唔買得,但可唔可以試咩呀嫁?

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

yolandapets 發表於 21-7-27 16:41
我都係小薯,我想問下display唔買得,但可唔可以試咩呀嫁?

睇sa做法
work hard PLAY hard

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

生命麵包 發表於 21-7-27 16:27
咪就係因為呢度成日放負,覺得咩都要配,冇個SA係好先成日令到好多人驚左入Hermes Chanel, 真心同你地講冇 ...

x2
去任何地方買野都有機會遇到比人白眼。
H唔係特別多
work hard PLAY hard

大宅

樓主唔洗擔心,我之前同你有一樣concern.之後我鼓起勇氣walk in 咗幾次唔同H舖,次次D SA都好有禮貌,有一次係我冇任何消費下都主動比咗佢wtsapp我(我想買對鞋),跟住上個月walk in 識左而家個SA買到心儀手袋啦。所以唔洗怕,想買咩入去問下,當然有d products 就有技巧咁問啦

男爵府

yolandapets 發表於 21-7-27 16:41

我未試過,不過聽呢度d jm講可以嘅

其實display 佢地都賣,但唔係就咁賣,你明的

首頁

尾頁

跳至