時政擂台

跳至

首頁
12345...17

尾頁

公爵府

牛年勳章

Robinrobinrobin 發表於 21-7-29 10:50
同埋佢地唔係講一句話囉,係一人講左好多句,bk呢度當日有幾多人話要踢佢出港隊,又話要炒佢個教練,4年一 ...

行得正企得正,既然堂而皇之覺得件黑衫冇問題,可以夠資格代表中國香港,點解唔繼續著黎打比賽?
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

子爵府

真無鬼謂,一个可能做多了(穿了件黑上衣),另一个又想多了講多了,咁就令氣氛有大改變,為乜呢?!對HK全無好處。

大家放下無謂的偏執,否則氣埸只会Keep住差

大宅

tutik 發表於 21-7-29 09:44
雖然佢話發揮唔到正常水平, 但高興見到佢著返正常球衣。

唔係身有屎,使鬼理人講嘜?

夠膽做,唔夠膽認!
真黃x本色!

大宅

Protea 發表於 21-7-29 10:51
即係正常水平佢唔會輸波?琴日個對手真係打得好!跳起殺波好鬼勁!
其實外國好多人對伍家朗輸好驚訝,因為伍家朗係世界頭十種子選手,對手係排名五十幾,當然唔排除對手打得好啦,兩個原因都可以同時存在,不過睇好多體壇評人講伍家朗表現差

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

實力唔夠就認, 以後認真練習, 唔好賴件衫, 行為懦夫

跟住黃人唔憤氣, 又攞佢嚟乘機攻擊人, 真係好識借力打力, 可惜, 道理不足呀

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

Robinrobinrobin 發表於 21-7-29 10:50
同埋佢地唔係講一句話囉,係一人講左好多句,bk呢度當日有幾多人話要踢佢出港隊,又話要炒佢個教練,4年一 ...

其實呢,呢D事唔係只係佢一個面對過,
你睇單車一姐佢一樣受過,
但人地覺得自己無問題,
所以無影響心態,
亦無作太多解釋。

侯爵府

eeswong 發表於 21-7-29 10:36
佢其實世界第九,都算頂尖種子選手,今次爆冷輸比小國選手,真係狀態唔好,可能太多因素影響到佢,事到如今 ...

對手強係主因吧,技不如人就唯有再特訓啦!
張家朗排15(定16)贏咗一堆排名比佢前仲有上屆奧運冠軍喎。銀牌嗰位好似都係排10幾喎。

子爵府

apollosmile 發表於 21-7-29 10:27
緊係發揮唔到正常水平啦,運動員除咗訓練,心理質素同樣重要,承受比賽壓力,仲要比一個因為一句關心情切既 ...

支持伍家朗
金牌張家朗 及 銀牌何詩蓓 同樣指出心理質素嘅重要...

洋房

十一哥 發表於 21-7-29 10:43
我唔明, 個個有運動衣, 佢無? 點解要著件黑色?

黑色有乜問題呀 人地咪講左yy贊助完 咁係唔係即刻著第二個牌子既衫呀
你講黑色有問題 中國隊都著黑色啦
係唔係著乜顏色既自由都無呀

大宅

sl1981 發表於 21-7-29 10:39
到依一刻都仲講埋呢d 垃圾廢話,其實覺唔覺得羞恥?仲可以講出口嗰下好嘢,因為一件衫就攻擊運動員,無視 ...

Actions speak louder than works

翡翠宮

小肥兔 發表於 21-7-29 10:57
實力唔夠就認, 以後認真練習, 唔好賴件衫, 行為懦夫

跟住黃人唔憤氣, 又攞佢嚟乘機攻擊人, 真係好識 ...

黃人跳晒制

大宅

Carol999 發表於 21-7-29 10:54
行得正企得正,既然堂而皇之覺得件黑衫冇問題,可以夠資格代表中國香港,點解唔繼續著黎打比賽? ...

因為仲想代表香港,仲想攞贊助!

如果無人講,佢帶埋豬嘴頭盔比賽,舉埋五一手勢添!

輸咗就賴地硬!

翡翠宮

KaKaaakwan 發表於 21-7-29 10:58
黑色有乜問題呀 人地咪講左yy贊助完 咁係唔係即刻著第二個牌子既衫呀
你講黑色有問題 中國隊都著黑色啦
...

咁佢自己點解唔出聲話無問題???
每個人都有言論自由!!!

子爵府

回覆樓主:

黃冇問題,代表香港又想玩野,自作自受

子爵府

twobirds 發表於 21-7-29 10:47
扣上「港獨」「黑暴」來批鬥,又真係唔係個個都可以承受得起嘅,慨嘆香港發生嘅一切正如 《狂人日記》所寫 ...

其實我返工間中都有著黑色衫
如果咁樣=港獨真係。。。

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

eeswong 發表於 21-7-29 10:56
其實外國好多人對伍家朗輸好驚訝,因為伍家朗係世界頭十種子選手,對手係排名五十幾,當然唔排除對手打得好 ...
我真心覺得佢昨天打得差,話哂世界排名前10,但比對方禁住黎打,亳無還擊之力。

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

阿sir係蠢,而家人地輸左,佢啲支持者大把野賴
話bk一堆低質人搞衰佢,講哩啲野時摸返下個良心先,回顧返黃色網軍啲行為,五十步笑百步

水晶宮

tutik 發表於 21-7-29 09:44
雖然佢話發揮唔到正常水平, 但高興見到佢著返正常球衣。

突然又可以咁快印翻個區徽嘅

大宅

pochario 發表於 21-7-29 10:57
對手強係主因吧,技不如人就唯有再特訓啦!
張家朗排15(定16)贏咗一堆排名比佢前仲有上屆奧運冠軍喎。銀牌 ...
我睇體壇評論好多都覺得伍家朗狀態差,我自己都唔識睇架,四年先睇一次奧運點專業過人地專業評述至於真正原因就伍家朗自己知,不過今屆輸咗咪下屆加油囉,總有機會既

洋房

patekp 發表於 21-7-29 10:55
唔係身有屎,使鬼理人講嘜?

夠膽做,唔夠膽認!

咪就係多得你呢d咁既人影響到囉,一人講一句呢d都係壓力啦 人地係出面打緊 你係後尾燒人 多得你唔少啦

首頁
12345...17

尾頁

跳至